anyone who keeps the ability to see beauty never grows old - Franz Kafkamaandag 10 augustus 2015

weekeindje Limburg...

Dit weekend verbleven we weer eens in Limburg.
We boften uiteraard erg met het weer....zulk zalig zomerweer!
Dit maal verbleven we in een B&B in Nuth. Prima adresje, al vonden we dit niet zo leuk en mooi als de B&B's waar we eerder verbleven in Limburg en (net over de grens bij Maastricht) in België.
Vrijdag "deden" we het Geuldal weer. Met de auto er naar toe, lekker wandelen, mooie dorpjes bekijken, hier en daar een terrasje aandoen...er kan voor ons weinig leuker zijn.
Zaterdag was gereserveerd voor Maastricht. Zo'n ontspannen en mooie stad. De winkels vind ik altijd een feestje, mooie mode, gezellige sfeer. Lekker uitgebreid lunchen, glaasje erbij...top!
Op de terugweg in de namiddag lekkere hapjes, wijn, en een paar mooie bladen ingeslagen en nog heerlijk een paar uur in de schaduw op ons "eigen" terrasje bij de B&B gezeten. Weer een puike dag!
Zondag was, zoals altijd als we in het zuiden zijn, er de grote antiekmarkt in Tongeren, België waar we naar toe gingen.
Na een heerlijk ontbijt rustig op pad en daarna uren slenteren, tussen de kostbare antiek en de bric à brac van de rommelzolders. Een heerlijke en favoriete tijdsbesteding. Daar krijg ik nooit genoeg van:-)!
Na een late lunch op pad om hier en daar nog wat te bekijken en dan weer terug naar ons fijne huis.
Ook altijd weer een goed gevoel om thuis te komen.
Ik bracht een arduinen vaas mee van Tongeren. Hij is werkelijk loodzwaar en manlief verdenkt me ervan met opzet altijd de meest zware items mee te willen nemen van antiekmarkten...:-)
Maar ik vond hem meteen heel mooi en hij moest, hoe dan ook, mee. Het liefst had ik ook zijn grotere broer meegenomen, een zwarte, bollere, arduinen pot. Maar gezien de zwaarte (en niet te vergeten de prijs!) toch maar niet gedaan.
Ik heb deze vaas voorlopig even op de schouw gezet, maar hij kan op veel plaatsen. Ook buiten op de verandatafel staat hij mooi. Hij is met de hand gekapt en het grappige is dat je in het arduin de fossielen nog kunt zien zitten.
Een leuk souvenir van een heerlijk weekend.....

14 opmerkingen:

 1. Janny wat mooi !!!! Staat mooi op je schouw...maar dat zal nog wel eens
  veranderen ...?? We schuiven nu éénmaal graag hé ! Mooie markt hé in Tongeren
  fijne week
  Liefs Kathy

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Limburg is een hele mooie provincie en Maastricht is een heerlijke (winkel)stad. Ik heb er dus helemaal beelden bij dat jullie zo genoten hebben. In Tongeren ben ik nog nooit geweest, maar ook dat klinkt bijzonder goed.

  Haha...je man zal die wijsheid vast wel ergens vandaan halen ;-). Het is een heel mooi exemplaar en het staat prachtig op de schouw.

  Een fijne week, Janny. Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je hebt een mooie vaas gekocht op de antiekmarkt in Tongeren. Daar wil ik ook wedr eens een keer naar toe. En na een weekend weg of een vakantie is het altijd fijn om weer in je eigen huis terug te zijn.
  Groet, Margo
  (casadinarda.blogspot.nl)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtige vaas heb je gevonden in Tongeren. Ik ben er nog nooit geweest. En het is ook nog goed te doen vanuit onze woonplaats hier in Limburg. Het is er op een of andere manier nooit van gekomen...gek hé.
  Het is ook altijd fijn om weer thuis te komen!

  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijk weekend zo te lezen...en dan ook nog zo'n prachtige aanwinst!
  Heel mooi op je schouw!

  Lieve groet Dinka

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hé, je was weer in de buurt. Elke keer een stukje dichterbij :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk zo'n weekend en je hebt een prachtige vaas gevonden in Tongeren, hij staat daar prachtig op de schouw.

  Liefs Monica

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh Janny wat toevallig ik was zondag in de buurt van Tongeren. Kwam terug uit Frankrijk en stond in dubio, wel of niet naar de antiekmarkt....Maar was te moe dus ben doorgereden naar huis. Grappig, voor hetzelfde geld waren we elkaar daar tegen het lijf gelopen. Mooie vaas heb je gekocht!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mag dan wel super zwaar zijn......maar wat was ie het tilwerk waard.....
  Pronkstuk in je je huis.

  Fijne avond

  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heerlijk zo'n weekend. Wij zijn op dezelfde manier bezig op het strand.
  Wij zijn een keer in Tongeren geweest, en ik vond het toen helemaal niet leuk. Vond dat er toen alleen maar spullen waren waar ik eigenlijk al op uitgekeken was.
  Kan natuurlijk veranderd zijn in de jaren.

  Hoe dan ook jij hebt er weer een pronkstuk bij.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Leuk weekend en dan nog eens geluk hebben met het mooie weer .
  En als bonus een prachtige vaas .
  Groetjes
  Christel , Garcya's place

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat is het toch genieten daar in Limburg ,lekker slenteren over de markt vol met verlijdigen en dan zo,n prachtige pot te vinden en manlief maar weer sjouwen maar het is het waard geweest !!
  En staat prachtig !!!gr v Truus de Jong .

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Maastricht is zo mooi! Wij zijn er voor het eerst geweest deze zomer. We gaan zeker weer terug, maar dan met z'n tweën. De kids houden nou eenmaal niet zo van shoppen. Ik wel hihi!!
  Liefs Patricia

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Limburg is prachtig en als je dan ook nog eens tegen zo'n mooie vaas aanloopt! Dan is het meteen een prachtige vakantieherinnering!
  Liefs, Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen