anyone who keeps the ability to see beauty never grows old - Franz Kafkadonderdag 6 augustus 2009

Kookblog......

Een van de dingen die ik het liefst doe is een boekwinkel binnen stappen. Heerlijk neuzen, kijken of het boek dat je graag wil lezen er is, hier en daar een achterflap of gedeelte uit een boek lezen…. Ik ga maar zelden met lege handen weer naar buiten.
Niet alleen literatuur heeft mijn belangstelling, ook kookboeken trekken me altijd aan! Ik heb er inmiddels een respectabel aantal van maar ik zwicht toch vaak weer voor een nieuw exemplaar. Zo zag ik onlangs het boek van Clotilde Dusolier. Nu lees ik ook altijd haar inspirerende blog Chocolate & Zucchini (Engelstalig).
Dat vind ik een van de leukste kookblogs die ik ken. Haar blog is levendig, gaat vaak over van alles en nog wat en wordt opgeleukt door mooie foto’s en interessante verhalen. Ze heeft verschillende rubrieken waaronder een French Idioms Archive met gezegden die met eten te maken hebben, zoals: Etre tout sucre tout miel (poeslief zijn) Ce n'est pas de la tarte (het is niet gemakkelijk), Mettre la main à la pâte (de schouders ergens onder zetten). Klinkt leuk, he?
En dan natuurlijk de recepten… al valt het me vaak niet mee om Engelse maten te vertalen naar Nederlandse maten. Plus dat genoemde ingrediënten me ook niet altijd duidelijk zijn en er soms woordenboeken aan te pas moeten komen. En oen die ik ben: dan vergeet ik ook vaak weer de vertaalde gegevens over maten etc. te noteren, dus de volgende keer moet ik alles weer opnieuw uitrekenen! Och ja.... maar ik heb toch een paar heerlijke gerechten uit haar blog gemaakt. Pas nog een Strawberry Panna Cotta als nagerecht bij een etentje met vrienden. Heel geslaagd!
Overigens: ik heb het boek niet gekocht; ik wacht toch op de Nederlandse uitgave!