anyone who keeps the ability to see beauty never grows old - Franz Kafkadonderdag 6 augustus 2015

putemmer...

...of hoe heet zo'n emmer die vroeger in een waterput werd gebruikt?
In elk geval: zo'n emmer kocht ik een poosje geleden op de antiekmarkt in Apeldoorn.
Die antiekmarkt bezoeken we al vele jaren en elke keer sleep ik wel iets leuks mee naar huis.
Hoewel het percentage "gewone" brocante hoog is vind ik het toch altijd wel de moeite waard (met gewone brocante bedoel ik dan veel zilverwerk, servies, antieke kantjes en bandjes, etc.) Tegenwoordig zijn er ook wat kramen met stoere en sobere spullen aanwezig. En het is natuurlijk ook een kwestie van goed kijken tussen alle "tierelantijntjes".
Vroeger sleepte ik veel serviesgoed mee: hele serviezen heb ik zo opgebouwd. Vond het destijds leuk om serviesgoed in dezelfde kleuren maar met andere motieven te combineren. Die serviezen staan nu bijna ongebruikt in de kast:-) Daar moet ik zelf maar eens weer mee op een marktje gaan staan!
Een paar jaar geleden kocht ik op de antiekmarkt een grote gietijzeren bak voor de buitentafel. Daar heb ik nog steeds ongelofelijk veel plezier van. Een spiegel en een laag bankje komen er ook vandaan.
Nu bracht ik dus een putemmer mee naar huis.
Het is een originele: het ijzerwerk zit er nog op evenals de ring waar destijds de ophaalketting aan vast zat. Hij is loeizwaar en staat naast de open haard met een paar houtblokken en vuurtang e.d.
Ik ben er weer heel blij mee.
Mocht je ook eens naar de antiekmarkt Apeldoorn willen: hij is dit jaar alleen nog op 13 augustus a.s.