anyone who keeps the ability to see beauty never grows old - Franz Kafkawoensdag 3 juni 2009

Ding 23: Evaluatie!

Ik begon volkomen blanco aan de cursus. Er waren veel nieuwe begrippen voor mij en zeker in het begin voelde het als het plaatje hierboven: veel braakliggend terrein te ontginnen!
Gaandeweg kreeg ik er steeds meer aardigheid in en bleken veel dingen toch minder ingewikkeld dan ik aanvankelijk vreesde.
Nu, aan het eind van de cursus, vind ik het jammer dat hij is afgelopen.
Ik zoek een manier om het geleerde in praktijk te brengen dus ga ik een blog koppelen aan de website van mijn chapter. En ik hoop dat ik het plezier van het bloggen vast kan houden.

Het bloggen op zich vond ik erg leuk, misschien omdat het ook een beroep doet op je creatieve talenten?
Flickr (foto's bewerken)en YouTube, Librarything (Dizzie), Social bookmarking: het waren opdrachten die ik met plezier gedaan heb. Ik vond de meeste onderwerpen interessant en ik ben blij dat ik alles heb kunnen uitproberen. Chatten en Twitter zijn en worden míjn "ding" niet.
De cursus heeft me diverse tools gegeven die ik ga gebruiken en heeft me ook bewust gemaakt van het feit dat de informatie-wereld in een hoog tempo aan het veranderen is en dat het zaak is deze veranderingen te blijven volgen.
Voor de organisatie is het voordeel dat de werknemers nu op de hoogte zijn van de in's en out's van Web 2.0 en dat zal zich hopelijk vertalen in een modernere digitale communicatie met de doelgroep.
Ik vond met name de samenwerking in het team fijn; dat iedereen aan zijn/haar "ding" werkte en dat je dat kon delen. Het kwam de teamgeest ten goede en het was jammer dat halverwege een beperking kwam bij het kunnen raadplegen van de coaches. Dat heeft zeker een dip veroorzaakt in het enthousiasme.
En voor de rest: ik zou me niet eens willen wágen aan een advies voor verbetering van de 23 Dingen cursus! Ik vond het prettig om er in eigen tempo aan te werken. Ook ik had er op mijn werk niet altijd tijd voor en heb veel thuis gedaan.
23 Dingen is voor mij.... een verrijking geweest. Ik weet zeker dat ik er veel aan zal hebben, al dan niet in HAN-verband.
Opnieuw voelt het een beetje als bovenstaand plaatje: wat ga ik doen met dat (nu toch enigzins ontgonnen)terrein?

Dank aan Carla voor alle tips, adviezen, etc.!