anyone who keeps the ability to see beauty never grows old - Franz Kafkadonderdag 10 maart 2016

klein beetje voorjaar...

Een klein beetje voorjaar lijkt het wel, vandaag...
Na alle regenachtige en grijze dagen van afgelopen weken een verademing om te zien dat de lucht nu helder en prachtig babyblauw is.
In de tuin zie ik al de nodige voorjaarsbloeiers opschieten. De afgelopen weken ben ik echter weinig in de tuin geweest, want behalve het akelige weer weerhield ook mijn pijnlijke heup mij enigszins van spontane acties. Gevolg van artrose.
Inmiddels weet ik dat ik een heupprothese ("nieuwe heup") zal krijgen.
Dat zal echter pas in juli of daarna plaatsvinden, want eerst gaan we in juni nog met vakantie naar de Provence en daarna naar Denemarken waar onze jongste dochter gaat trouwen (voor de wet, met aangesloten een leuk familieweekend in een strandhotel; de Toscanebruiloft zal volgend jaar plaatsvinden) en dat wil ik allemaal liever niet op krukken meemaken!

Ik had nog foto's liggen van de tinnen borden, die ergens aan de orde kwamen.
Ben dol op tinnen borden en ik heb er best veel. In de keuken, onder de windlichten, gewoon als decoratie.
Het meest mooi vind ik de drie die op de sidetable staan opgestapeld. Het zijn echt antieke, met monogram van de desbetreffende eigenaar erin. Ze zijn altijd de ondergrond voor iets leuks: een bosje bloemen, een plantje, wat mos, bolletjes of wat dan ook.

Dan staat er nog een onder mijn nieuwe windlicht dat ik bij Chopard kocht. Het is een donkergrijs glazen windlicht met een zilver/paarlemoer binnenkant. Het geeft prachtig licht 's avonds. Ben er zo blij mee!


 
Er staan ook drie tinnen borden in de etagère in de keuken. Daar liggen wat broden voor de sier op (het heeft heel wat overredingskracht gekost om aan Ernst duidelijk te maken dat je deze écht niet kan eten...hij vindt ze er lekkerder uitzien dan zijn gewone boterham, ha, ha).
Enfin..tot zo ver mijn verhaal over de tinnen borden.

Fijn weekend allemaal.
Het ziet er naar uit dat we dit lekker buiten kunnen doorbrengen!