anyone who keeps the ability to see beauty never grows old - Franz Kafkazondag 27 september 2009

Waarom blog ik...?

Waarom blogt een mens eigenlijk?
Dat vraag ik me, ongetwijfeld net als iedereen die blogt, regelmatig af. Ik denk dat ik (soms) iets te vertellen heb dat leuk, interessant of informatief kan zijn voor een ander. Soms een gedachte of overtuiging van mezelf, soms iets dat ik meemaakte of iets dat ik las of op Internet tegenkwam. Ik heb geen specifieke bedoeling en heb geen aspiraties met mijn blog de wereld te verbeteren. Van mij hoeft het geen hoogwaardig literair gehalte te hebben (gesteld dat ik daar al toe in staat zou zijn) en het mag best luchtig zijn. Geen echt doel eigenlijk...
Ik doe het dus voornamelijk omdat ik het leuk vind te schrijven en omdat ik graag hoor hoe een ander ergens over denkt.
Nu vind ik dat laatste toch wel onbevredigend. Hoe bereik je mensen nu? Hoe kun je mensen triggeren te reageren op een blog? Ik hoor wel vaak dat men mijn blog leest maar krijg weinig commentaren.
Is de kwaliteit niet goed? Bereiken mensen mijn blog niet? Laat de kwantiteit te wensen over? En blijft bloggen op den duur leuk als je geen wisselwerking ondervindt?
Ik hoor wel dat medebloggers met dezelfde vragen zitten.
Waarom we het dan eigenlijk doen...? Het antwoord zal voor iedereen wel anders zijn maar voor mij is het puur en alleen omdat ik het leuk vind. Punt.
Maar als iedereen die mijn blog bezoekt ook nog een reactie zou achterlaten (interactie), dan wordt het toch echt leuker!