anyone who keeps the ability to see beauty never grows old - Franz Kafkazondag 22 augustus 2010

kleuren...

Ik vraag me wel eens af wat voor een “kleurentype” ik nu eigenlijk ben.
Ja, want vergis je niet: kleurentypes bestaan!
Wat kleding betreft weet ik het, geloof ik, wel. Ik heb wel eens een workshop Kleurenanalyse gedaan (met ons gehele chapter, dat was lachen mensen,…je ziet iedereen dan echt eens anders dan anders!). Er kwam voor mij eigenlijk niet veel meer uit dan de kleuren die ik al sinds jaar en dag draag. De natuurtinten, aangevuld met b.v. zwart, wit en donkerblauw. Daar voel ik me goed in en die staan mij het best.
Daarentegen had ik jarenlang een voorkeur voor dieprode lipsticks. Ze staan krachtig en vrolijk (en neem maar van mij aan dat het soms hard nodig is:-). Pas kortelings ben ik overgestapt op lichte natuurtinten en die vind ik dan óók weer mooi staan!
Een paar maal in de maand kleed ik me in uitbundig paars en rood bij mijn Red Hat Society-bijeenkomsten.
De kleuren in ons huis zijn overwegend zandkleur, ecru en grijs.
De meeste kleuren in mijn tuin waren altijd zacht: rose, blauw, wit, lila. In onze huidige bostuin stonden echter enorme struiken die geel, oranje, rood bloeiden. Nu, na drie jaar, zijn sommige eruit maar sommige staan er nog steeds. De enorm grote zachtoranje bloeiende azalea bijvoorbeeld mocht blijven staan. Hij bloeit in het vroege voorjaar en vloekt dus niet met andere planten. Ook een aantal andere “kleurlingen” mochten blijven (maar de gele en rode struiken zijn wel verbannen).
Mijn auto is zwart, mijn fiets is beige. Ons huis is wit met diepdonkerblauw houtwerk en luiken.
Mijn haar is blond (gecoupsoleiled, maar dat is geheim!) en mijn teennagels rood.
Het door-elkaar-serviesgoed dat ik verzamel is rood-wit, met voorkeur voor Sarrequemines, Digoin France, Boch en Mason’s.
Ik houd het meest van witte of groenig-witte bloemen op de vaas. Op dit moment staat er een enorme bos witte gladiolen (ja echt!) in een grote grijze pot van ruw aardewerk op de tafel.

Hmm… nu ik het zo overlees begint het toch een beetje te dagen!
Beetje kleurloos type (behalve dan die paar keer per maand:-)


De foto's zijn ter verduidelijking,
ze betreffen niet de beschreven items!