anyone who keeps the ability to see beauty never grows old - Franz Kafkawoensdag 8 april 2015

before...

Hier is het eerste begin gemaakt met het slopen van de kastenwand.
Nou ja...eerste begin: het begin was natuurlijk het leegruimen van alle kasten. Jonge, jonge, wat bewaart een mens toch veel! Dit mens althans:-)
Bij deze kastenwand stonden de bovenkasten echt stampvol boeken. We hebben boeken in dozen gedaan voor de Kringloop en boeken weggegeven, de rest verdeeld over onze werkkamers en nog waren er boeken over! Ook stond er een t.v. en audio apparatuur. En er stonden wat kleine kunstwerkjes.
In de onderkasten stonden c.d.'s, serviesgoed, fotoalbums, nog meer boeken en speelgoed van Ernst.
Ja....en voordat je daar allemaal een nieuwe plek voor gevonden hebt, duurt wel even.
Ik heb een klein biedermeierkastje op MP gevonden om het speelgoed in te doen. Dat kastje staat in de hal en het moet nog geverfd worden. Voor de t.v. en dergelijke vond ik een hoekkastje. Dat is inmiddels in Piombo geverfd en staat te wachten totdat de boel klaar is. Als alles klaar is laat ik dat ook even zien.
In de loop van komende twee dagen gaan alle kasten eruit (een beginnetje maakte manlief al....alles zit muurvast en we zijn dan ook bang dat de muren er niet ongeschonden vanaf komen).
Dan maandag worden de schouw en haard gesloopt en dinsdag met een nieuwe schouw en haard weer opgebouwd. De dag erna komt een stucadoor om alles weer glad te maken.
In de weken erna moeten alle muren en de schouw weer worden geverfd (een proefje zie je al op de schouw, dit is de kleur As, op de muren komt Corno, zie laatste foto). Dan moet er parket komen op de leeggekomen plaatsen en het plafond moet worden gedaan.
Er komen ook nieuwe gordijnen (heb nog steeds heel mooie gebroken witte gordijnen, maar wil nu andere kleur), luiken voor het uitbouwraam en een nieuwe salontafel (er komt een kleinere). Maar dat is van later zorg.
Onder zien jullie alvast hoe het momenteel is: ik vergat foto's te maken met alle boeken en dergelijke er nog in. Maar gelukkig nog wel wat plaatjes voordat alles er écht uit is :-)
Updates volgen......