anyone who keeps the ability to see beauty never grows old - Franz Kafkazondag 15 december 2013

veel te beleven...

Deze week stond bol van de "leuke dingen des levens":-)
December is meestal al een maand waarin hier veel gebeurt en deze week was er zowat elke dag wel iets groots of kleins om je op te verheugen.
Maandag bezocht ik Sober en Stoer Wonen weer eens. Heerlijk om daar eens rond te neuzen tussen alle mooie woonspullen en de hartelijkheid van Arianne te ondergaan. Van sommige mensen word ik erg blij en Arianne is daar zeker één van.

Dinsdag mocht ik de mooie omslagdoek ophalen die Corine van het blog Mevrouw Haakgaren voor me had gehaakt. Hij is zó mooi geworden en zo heerlijk warm dat ik hem de rest van de week elke dag wel even gedragen heb! De foto's doen hem geen recht omdat hij op een kinderpaspop hangt, maar hopelijk geeft het een goede indruk.
 
Woensdag ging ik met mijn twee dochters naar Antwerpen, het verjaarscadeau dat ik mocht kiezen.
Eerst naar het MAS (Museum aan de Stroom) een bijzonder gebouw van acht verdiepingen met een enorm dakterras. Daarna naar een even bijzonder restaurant aan de Schelde, Het Zuiderterras. Ook hier een gebouw van voornamelijk glas met enorme vergezichten en een heerlijke keuken. Een lange lunch...voornamelijk door de dochters-moeder gesprekken die meestal alle kanten opgaan:-)
De Meir met al zijn mooie winkels was prachtig versierd evenals de kerstmarkt die we bezochten toen het begon te schemeren. De met lichtjes getooide bomen, gebouwen, stalletjes, etc. gaven Antwerpen een nog mooiere uitstraling dan het al heeft.
Een heerlijke dag, met heel bijzonder en bemind gezelschap!

 

Donderdag bezochten we traditioneel De Grote Kerk van Naarden, voor een mooi kerstconcert.
Stemmige kerstliederen uit 10 verschillende landen uitgevoerd door The New Romanian Chamber Orchestra and Choir, o.l.v. Raymond Janssen.
Van de solisten is me vooral de mezzo-sopraan (Emmanuela Pascu) bijgebleven, letterlijk een stem als een klok! Maar ook de andere solisten waren heel goed.
Het orkest doet nog verschillende plaatsen in het land aan....zeker aan te bevelen!


Vrijdag vierde ik met mijn chapter van The Red Hat Society ons zevenjarig bestaan. Dat deden we door middel van een heerlijk en apart etentje en het bijwonen van een voorstelling van Purper Ladies (heel toepasselijk natuurlijk, aangezien we altijd paarse jurken en rode hoeden dragen).
Een bijtijds hilarische voorstelling van vier vrouwen van verschillende leeftijd en achtergrond. Vrouwen met lef, gein en geweldige stemmen. Thema: Hoe staan vrouwen van verschillende leeftijden vandaag de dag in het leven?

Er viel véél te herkennen!
 
Zaterdag ging ik met Oudste naar de Fair van de Marienwaerdt. Ik was er verleden jaar ook en de sfeer is er altijd geweldig. Goed georganiseerd ook. We hebben heerlijk rondgestruind, een leuk jasje en truitje voor Ernst gekocht (zo schattig en stoer!) en wat culinaire dingetjes. Ik heb geen foto's gemaakt, maar hieronder een paar van de fair zelf.
 

Zondag (vandaag dus) wordt er hier in het dorp een kerstmarkt gehouden waar we even naar toe wandelen maar dan toch snel weer naar huis.
Want vandaag wil ik, met de voetjes op de bank, kaarsjes aan, een heerlijke cappucino en een mooi boek binnen bereik, even niks meer....!