anyone who keeps the ability to see beauty never grows old - Franz Kafkadinsdag 12 juni 2012

blogbeleid...

Hebben jullie dat nu ook? Zo'n steeds maar aangroeiende lijst van blogs die je leest?
Van de week schoonde ik mijn blogbestand weer eens een keer op.  Want op één of andere manier staan er na een tijd vaak lange lijsten met opgeslagen blogs onder mijn favorieten:-)
Ik lees diverse blogs. Heel uiteenlopende blogs ook. Over diverse onderwerpen, in verschillende stijlen en vanuit uiteenlopende overtuigingen geschreven. In elk blog vind ik klaarblijkelijk iets dat me aanspreekt en me bij de eerste kennismaking deed besluiten ze op mijn bloglijst te plaatsen. Ik heb  hierin categorieën aangemaakt, zodat ik naar stemming of  behoefte van dat moment kan zoeken. 
Ik ben in veel gevallen geen volger, maar heb zo wel een lijst die ik regelmatig inkijk.
Zoals ik eerder schreef schoonde ik het bestand wat op. Al doende scande ik elk blog op zijn inhoud en wat mij er in aansprak. Bij sommigen was dat heel duidelijk: die volg ik al jaren en boeien me nog steeds. Bij enkele anderen moest ik me afvragen waarom ik die ook alweer volg. En weer anderen zijn in de loop der tijd  van inhoud of opzet veranderd en spreken me niet meer aan.
Ik lees graag blogs die gaan over "het leven" (al klinkt dit nu wel heel zwaar). Een blog met diepgang, zeg maar. Ik lees graag over ons bestaan en  al zijn wonderbaarlijkheden. Een aantal blogs voldoet vanaf het begin hieraan en die blijven zeker en vast op mijn lijst. Maar sommige blogs zijn in de loop der tijd van richting veranderd. Een richting die me lang niet altijd meer aanspreekt. Blogs bijvoorbeeld die uitsluitend nog over eigen kroost gaan,  of die enkel verhalen brengen en me geen inspiratie meer geven schrapte ik.
Ook blogs over wonen horen bij mijn favorieten.  Interieur is een hobby waar ik graag over lees, maar dan wel in kwalitatieve blogs. Ik schrapte de blogs die uitsluitend dingen brengen als Kringloop-aankopen  etc. en ook logs vol krullen en  bloemen moesten wijken. De mooie woonblogs met onderwerpen die me aanspreken bleven vanzelfsprekend.
En zo lees ik ook enkele  blogs op het gebied van handvaardigheden, schilderen, koken, tuinieren, etc. Ook hier gingen de blogs met alléén maar haak- en/of borduurwerkjes of alléén potjes met planten de digitale deur uit.  De meer gevarieerde blogs met verschillende vaardigheden en informatie bleven op de lijst.
Na zo'n uurtje stug doorwerken was er weer een mooie, interessante lijst ontstaan.  De gedachte kwam bij me op dat je eigenlijk zo'n samenstelling van blogs zou moeten maken dat er een persoonlijk magazine uit zou kunnen ontstaan. Een mix van onderwerpen, stijlen en feiten die je aanspreekt. Ik denk dat het voor mij een mix zou moeten zijn van het NRC, Psychologie, Seasons, Foodies en WLS.

Hoe zit het met jouw "blogbeleid" en wat zou een ideale mix voor jou zijn?