anyone who keeps the ability to see beauty never grows old - Franz Kafkazondag 24 juni 2012

bijna zover...

Op dit moment ligt mijn bureau vol met lijstjes. Lijstje nog-te-kopen. Lijstje nog-te-doen. Lijstje: nog-schoon-te-maken. Lijst: mee-te-nemen. Lijstje: belangrijk-in Indonesie. Lijstje: meest-gebruikte-uitdrukkingen. Lijstje: nog-klaar-te leggen-voor-huisoppas.
Lijstje.... enfin: het zal duidelijk zijn dat wij voorbereidingen treffen voor onze reis naar Indonesie. Het komt onverwacht met grote sprongen dichterbij: gisteren duurde het nog een maand, maar vandaag nog maar 8 dagen!!:-)
En hoewel ik er erg naar uitkijk ben ik ook best een beetje gespannen. Het is niet voor het eerst dat we een lange reis maken, maar wel dat we zelf alles doen en min of meer op de bonnefooi gaan. Vakantie regelden we wel al altijd zelf (voor ons geen georganiseerde reizen) maar toch altijd overzichtelijker en bekender. Naarmate we ouder werden toch ook steeds meer Frankrijk en Italie, want daar gaat ons hart wel naar uit. Maar het leven daar verschilt natuurlijk niet echt veel van het leven hier. Bijna zoals thuis, maar dan anders. En avontuurlijk is toch écht wat anders.
Hubbie en ik willen, voordat het om allerlei redenen niet meer kan, toch ook iets meer avontuurlijks ondernemen en we hebben onszelf opgelegd om uit onze comfortzone te treden. Nou, daar helpt deze reis wel erg bij, hoor! 
We vertrekken dus binnenkort voor vijf weken naar Indonesie. We hebben voor de eerste twee nachten een hotel geboekt in Jakarta, maar gaan vandaar uit per trein of auto Java, Sumatra en waarschijnlijk ook nog Bali verkennen.
Gisteren bezochten we een mede-raadslid van Hubbie, die jarenlang op Java heeft gewoond. Zij kon ons ontzettend veel vertellen over het reilen en zeilen van de Indonesiers en gaf ons leuke tips.  We hebben ook een taalprogramma waar we woordjes mee kunnen oefenen. Dat doen we dan ook regelmatig. Prachtig om dat vanaf je   I-pad te kunnen oefenen!
Vanmiddag komen de vrienden waarmee we gaan. We zullen nogmaals alles doornemen en een voorlopige route bespreken, waar we vanaf kunnen dwalen als we dat willen.  (De wijn voor bij het eten staat al koel, want in Indonesie zullen we het voornamelijk alcoholloos moeten doen. Overigens ook niet erg, hoor.:-)
Van de week staan nog een aantal afspraken genoteerd zoals de kapper, de tandarts, etc.  En de laatste benodigdheden moeten nog worden gekocht.
Maar dan zijn we er ook helemaal klaar voor!
Kortom: de dagen hier staan erg in het teken van Indonesië.
En daar ben ik dus, zoals gezegd heel blij maar ook een beetje gespannen om! Muts, he?
Maar we hebben er veel zin in! Kami sangat menantikan!