anyone who keeps the ability to see beauty never grows old - Franz Kafkazondag 24 juni 2012

bijna zover...

Op dit moment ligt mijn bureau vol met lijstjes. Lijstje nog-te-kopen. Lijstje nog-te-doen. Lijstje: nog-schoon-te-maken. Lijst: mee-te-nemen. Lijstje: belangrijk-in Indonesie. Lijstje: meest-gebruikte-uitdrukkingen. Lijstje: nog-klaar-te leggen-voor-huisoppas.
Lijstje.... enfin: het zal duidelijk zijn dat wij voorbereidingen treffen voor onze reis naar Indonesie. Het komt onverwacht met grote sprongen dichterbij: gisteren duurde het nog een maand, maar vandaag nog maar 8 dagen!!:-)
En hoewel ik er erg naar uitkijk ben ik ook best een beetje gespannen. Het is niet voor het eerst dat we een lange reis maken, maar wel dat we zelf alles doen en min of meer op de bonnefooi gaan. Vakantie regelden we wel al altijd zelf (voor ons geen georganiseerde reizen) maar toch altijd overzichtelijker en bekender. Naarmate we ouder werden toch ook steeds meer Frankrijk en Italie, want daar gaat ons hart wel naar uit. Maar het leven daar verschilt natuurlijk niet echt veel van het leven hier. Bijna zoals thuis, maar dan anders. En avontuurlijk is toch écht wat anders.
Hubbie en ik willen, voordat het om allerlei redenen niet meer kan, toch ook iets meer avontuurlijks ondernemen en we hebben onszelf opgelegd om uit onze comfortzone te treden. Nou, daar helpt deze reis wel erg bij, hoor! 
We vertrekken dus binnenkort voor vijf weken naar Indonesie. We hebben voor de eerste twee nachten een hotel geboekt in Jakarta, maar gaan vandaar uit per trein of auto Java, Sumatra en waarschijnlijk ook nog Bali verkennen.
Gisteren bezochten we een mede-raadslid van Hubbie, die jarenlang op Java heeft gewoond. Zij kon ons ontzettend veel vertellen over het reilen en zeilen van de Indonesiers en gaf ons leuke tips.  We hebben ook een taalprogramma waar we woordjes mee kunnen oefenen. Dat doen we dan ook regelmatig. Prachtig om dat vanaf je   I-pad te kunnen oefenen!
Vanmiddag komen de vrienden waarmee we gaan. We zullen nogmaals alles doornemen en een voorlopige route bespreken, waar we vanaf kunnen dwalen als we dat willen.  (De wijn voor bij het eten staat al koel, want in Indonesie zullen we het voornamelijk alcoholloos moeten doen. Overigens ook niet erg, hoor.:-)
Van de week staan nog een aantal afspraken genoteerd zoals de kapper, de tandarts, etc.  En de laatste benodigdheden moeten nog worden gekocht.
Maar dan zijn we er ook helemaal klaar voor!
Kortom: de dagen hier staan erg in het teken van Indonesië.
En daar ben ik dus, zoals gezegd heel blij maar ook een beetje gespannen om! Muts, he?
Maar we hebben er veel zin in! Kami sangat menantikan!

18 opmerkingen:

 1. Nee, niks 'muts' maar normaal toch, als je zo'n grote reis gaat ondernemen. Vóór onze grote reis, die eigenlijk niet echt zo groot was, ben ik kilo's kwijtgeraakt ....
  Ik wens jullie een superreis en -vakantie toe!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh, die heerlijke voorpret. Ik wens jullie een onvergetelijk mooie vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. O goed an, uit je comfortzone komen. Het wordt vat een prachige reis. Veel plezier, ook met de voobereidingn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou Mammalien... over een wijntje gesproken??
   Uhh.... iets teveel bij de lunch gehad?
   Ha,ha!
   Janny

   Verwijderen
 4. Dit is een 'echte' reis: spannend en uitdagend tegelijk! Aan de ene kant heerlijk en aan de andere kant een klein beetje eng... Ach, als je de goede balans hierin maar kan vinden komt het allemaal goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ohhh,wat een heerlijk vooruitzicht zeg !!!!Hier zit iemand achter haar laptopje en echt hoor Janny ik gun het je meer als.....MAAR Ik WIL OOK !!!De bloempotten vliegen op dit moment door mijn tuin e3n het regent hier jonge katten.....Ik ben er helemaal klaar mee...Zon,die schijnt daar volop hoor....Maar wat een prachtige reis zeg !!!!En inderdaad helemaal anders dan in Europa ....de cultuur en het eten en het klimaat...kortom het lijkt mij een droom vakantie....Ik wens je héél véél plezier met het voorbereiden en een fijne vakantie wens ik jullie samen....Ik drink nog een heerlijk glas rode wijn....Lieve groetje....ELLY.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Altijd spannend zo'n verre reis.
  En je moet aan zoveel dingen denken ;-)
  Wow maar Indonesië moet echt geweldig zijn.
  Ik ken de verhalen van mijn zus. Zó mooi !!!
  Wens jullie een goede voorbereiding
  en een hele mooie, bijzondere vakantie.
  Lekker van GENIETEN hoor.
  Groetjezz lfs mij

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heerlijk zeg al die voorbereidingen. Wij gaan 'maar' naar Luxemburg, maar ook hier wordt volop voorbereid.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. T is nog een hele onderneming ,niks geen muts hoor
  Naar horen zeggen schijnt het een prachtig land te zijn (ach ieder land heeft zn mooie plekjes toch?)
  En als je de die rijstvelden ziet ......mmm prachtig !
  misschien ga ik me nog es voorbereiden voor amerika :)
  Net wat jij zegt ,nu ben je nog gezond en kan je het nog aan ,dus kan je het beter nu maar doen toch?
  Ik wens je een goeie reis en een fantastisch verblijf daar ,je zal wel met prachtige plaatjes en verhalen terug komen
  Gr Amy

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat heerlijk, geniet er van!!! Ga je wel je blog bijhouden?

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Zou iedereen dat niet hebben, lijkt me heel normaal. Ik ben benieuwd naar je verhalen en foto's t.z.t., die deel je toch ook met ons? Succes met de voorbereidingen.
  Lieve groet,

  BeantwoordenVerwijderen
 11. ik kijk al uit naar de verhalen over jullie reis! lieve groet, @nne

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik vind het een dappere onderneming! En dan ook nog zonder drank...Wat zul je veel te vertellen hebben als je terugkomt. Goeie reis en een bijzondere tijd met elkaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ha Janny, las net je reactie op mijn blog, toch nog tijd voor een laatste rondje in bloggerland? Ik dacht dat je misschien al in het vliegtuig zou zitten ;-)
  Ik wens je een hele fijne vakantie, geniet van deze mooie verre reis!!

  Nog even over roze, denk dat veel vrouwen toch wel een zwak hebben voor deze kleur, hier en daar een vleugje roze is zo mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Dat lijkt me een prachtige vakantie. Zo een die je nooit meer vergeet. Ik wens jullie een heel fijn verblijf in Indonesië en dat jullie zucht naar avontuur ruimschoots wordt gehonoreerd zonder dat het gevaarlijk gaat worden. Geniet er van.

  Groetjes

  Willem (plato)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. spannend, spannend! maar ik vind het steeds wonderlijk dat als je over de eerste indrukken van zo'n totaal ander land heen bent, je je realiseert dat er toch meer gelijkenissen zijn dan je denkt. en het vreemde wordt dan vertrouwd ...
  ik wens jullie een mooie, onvergetelijke (in de goede zin) reis toe.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Oooo, je gaat naar het land van mijn moeder.... ik zou zó met je mee willen gaan!! Heerlijk!! *zucht*
  Veel plezier alvast!!! (Selamat Jalan!)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Oooh jakkes, je bent nu al weg en nu kan ik je geen goede, mooie en bijzonder fijne reis meer toewensen, maar misschien lees je onderweg toch nog iets en neem je mijn beste wensen voor een heerlijke vakantie toch nog mee.
  Groetjes van Corrie en kom gezond weer thuis.

  BeantwoordenVerwijderen