anyone who keeps the ability to see beauty never grows old - Franz Kafkamaandag 21 maart 2011

amusetour...

Wat een heerlijk weer was het afgelopen zondag. Ook in Bergen.
Want daar waren we.
Bergen is absoluut één van onze meest favoriete dorpen.
Al eerder schreef ik een logje over een paar vakantiedagen in Bergen afgelopen zomer.
Maar gisteren waren we er dus voor één dagje, samen met nog drie vriendenstellen.
We konden deze zondag voordelig per trein reizen met ons boekenweekgeschenk en dat scheelde een zeer behoorlijk bedrag want Bergen is nogal ver van onze woonplaats.

We deden in Bergen met zijn allen mee aan het culinaire evenement "Amuse Tour".
Dit jaar werd in Bergen, in navolging van andere steden in de omgeving, een tour georganiseerd langs zo’n tien restaurants.
Hier kon je, op vertoon van een passe-partout, bij elk restaurant een amuse verkrijgen die representatief is voor de keuken van het desbetreffende restaurant. Elke amuse ging vergezeld van een mooi, bijpassend wijntje.
Het was buitengewoon leuk, lekker en gezellig.
We werden rondgeleid door een kennis die in onze omgeving woonde maar sinds een jaar terug is verhuisd naar haar geboortedorp Bergen.
Natuurlijk speelde het mooie weer een grote rol en op alle terrassen was het een drukte van belang.
Het grappige was dat je met je glas in de hand van het ene naar het andere restaurant wandelde. Dat gaf natuurlijk geestige reacties dus er werd heel wat afgelachen. Er ontstond zelfs een soort groet, zoals bij motorrijders die elkaar passeren.
In elk restaurant was er weer een treffen waarbij over en weer de ervaringen van de middag werden uitgewisseld. Er heerste een vrolijke stemming, die natuurlijk ook danig werd verhoogd door alle heerlijke rode en/of witte wijntjes die werden geserveerd.
Wij hadden een fijne en ontspannen dag. Het was een mooie gelegenheid om op een informele manier kennis te maken met een grote variëteit aan restaurants.
Voor iedereen die in de buurt van Bergen, Volendam, Enkhuizen of Hoorn woont en culinaire belangstelling heeft: zeker een keer doen!