anyone who keeps the ability to see beauty never grows old - Franz Kafkazaterdag 10 mei 2014

Franse Elzas...

Afgelopen week waren we een paar dagen in de Franse Elzas. Voor ons een geheel onbekend gedeelte van Frankrijk, maar het gevolg van een leuke aanbieding van een touroperator.
Eventjes eruit in een vakantieperiode van manlief. Wel wat opgezocht via het Internet natuurlijk, maar voor de rest hebben we het op ons laten afkomen. Nou, dat viel bepaald niet tegen. De Elzas is bestrooid met leuke kleine dorpjes die je het gevoel geven eeuwen in de tijd terug te gaan.
We zouden overnachten in een prestigieus hotel...nou dat prestige was ongetwijfeld ook van een vorige eeuw, want het was wel een beetje vergane glorie, hoewel dat eigenlijk ook wel weer een bepaalde charme aan het geheel gaf. Toen we ons zolderkamertje ge-updated hadden naar een normale kamer was het prima.
We zijn aan de Franse kant van de Elzas gebleven, hoewel we eerder dachten ook nog een gedeelte van de Duitse kant "te doen". Maar er was zoveel te bekijken en te zien dat we dat laatste idee snel vergaten. Ik heb aanvankelijk wel wat in brocante- en antiekzaakjes gesnuffeld, maar heb het al snel opgegeven. Mij allemaal veel te veel frutsels en fratsels (uitdrukking van mijn moeder:-) Geen stoere en sobere items te bekennen!
Onderstaand een paar foto's die een indruk geven van de dorpjes, vol vakwerkhuizen in alle kleuren van de regenboog en overal versierd met bloemen of strodecoraties.
Manlief kon het niet laten me te pesten toen hij mijn enthousiasme zag en stelde voor om  het houtwerk van ons huis ook roze, geel of groen te schilderen i.p.v. grijs!
Nee, dat is me een stap te ver, maar mooi vind ik het wel (daar....:-)