anyone who keeps the ability to see beauty never grows old - Franz Kafkazaterdag 16 april 2016

zuidwaarts en weer terug...

We zijn deze week weer een paar dagen in Limburg geweest. Onze-altijd-favoriete-provincie-met-onze-altijd-favoriete-stad-Maastricht!
We logeerden in kasteelhotel Vaeshartelt in Maastricht. Een prachtige locatie en hier vierden we de dertiende april het feit dat we 43 jaar getrouwd waren!
De foto's zijn van diverse websites, maar geven een mooie indruk. Het is weliswaar heel groot en er waren veel gasten, maar op zich merkten we daar niet heel van, want alles was gelijkmatig verdeeld over de diverse vleugels. Prima stekje om een paar dagen te vertoeven dus.

Natuurlijk deden we ook weer de woonwinkels aan die binnen ons bereik lagen. Had me wel voorgenomen niet te veel te bezoeken want Rein's hobby is het niet bepaald en daar moet je toch ook rekening mee houden (tenslotte wil ik nog wel wat jaartjes door met hem, ha, ha!)
Op de heenweg gingen we nog even naar Baarlo, naar Hoeve Hofackers. Ik ben er vaker geweest en voor mij is het nu écht duidelijk: ik ga er niet meer naar toe. Vorige keren vond ik het er kil en ongezellig en nu had ik dat gevoel weer. Niet hartelijk en ook niet bepaald origineel: ik heb werkelijk níets gezien dat ik al niet kende.
Op de laatste dag gingen we nog naar de twee panden van het Hogehuys Kessenich en daar werden we wél blij van. Wat een leuke winkels en wat een vriendelijke ontvangst. Ik kocht er een paar houten lepels, een toef en een linnen keukendoek. Het was dat ik niet meer mocht van mezelf maar er was veel meer dat ik in de bagageruimte van onze auto had willen gooien, zulke leuke spullen zag ik daar.
Ook deze foto's komen van hun eigen website.
 

 


 
                                
 
 
De gedroogde toef ligt voorlopig op de sidetable. Maar die verhuist ongetwijfeld nog wel eens :-)Op een van de dagen gingen we ook even shoppen-met-een-doel in Maastricht en ditmaal ook in de outlet Maasmechelen. Onze jongste dochter trouwt in juni in Denemarken en we wilden beiden een outfit hiervoor. Rein slaagde in Maasmechelen en ik in Maastricht. Zo fijn dat we nu in elk geval onze kleding in huis hebben.
Wij hebben een paar erg leuke dagen gehad en boften ontzettend met het weer. We konden ruimschoots gebruik maken van de zonnige en leuke terrasjes in Maastricht.

Nog even iets anders dan: een aantal weken geleden kocht ik een keukenrek dat op maat werd gemaakt om tussen de twee keukenramen te hangen.
In de keuken is weinig muurruimte om een groot rek (wat ik het liefst had) te hangen. Daarom maar een kleintje dat precies de breedte van de kleine muur boven mijn spoelbak beslaat.
Een paar koperen pannetjes, de doek van het Hogehuys en wat zeep en kruiden, meer kan er eigenlijk niet aan de haken hangen. Bovenop staan een paar houten schalen.

Geen blikbepalende verandering maar toch een leuke plekje om mee te decoreren!