anyone who keeps the ability to see beauty never grows old - Franz Kafka



zaterdag 28 maart 2015

ornament...

In de geest van alle posten en filmpjes over zelfgemaakte ornamenten laat ik even mijn ornament zien. Deze maakte ik zo'n twee weken geleden.
Al heel lang had ik een bewerkte bol waar ik niet goed raad mee wist. In de winkel vond ik hem destijds leuk. De verkoper vertelde dat het een van de bewerkte bollen van een hoofdzijde van een oud Indiaas bed was. Hij heeft een poos in een houten bak, samen met andersoortige bollen, gelegen.
Het was echt nooit zo erg naar mijn zin. Hij was groot in vergelijking met andere bollen en zijn "tuitje" stak vaak zo raar uit :-)
Toen ik bij Monica las dat er bij Intratuin ijzeren standaards te koop zijn, kwam ik op het idee om dan wat met dit bolvormige geval te proberen. Zo gezegd, zo gedaan.
Ik kocht twee standaards, één kleine en één grote.
Voor onderstaand ornament gebruikte ik de kleine (die andere standaard is achteraf gezien wel erg groot, daar moet echt een ornament van grote omvang op. Maar dat komt nog wel eens).
Tenslotte lijmde ik er een van de Hoffz ornamentjes op die nog ergens lagen.
"Heb je leuk gemaakt, oma" zei mijn kleinzoontje (hi, hi: nog geen twee-en-een-half jaar oud!).
Toen ik onderstaande foto's zag, viel me op dat de standaard eigenlijk nog geverfd zou moeten worden. In het "echt" valt dat niet zo op, lijken de kleuren van standaard en ornament niet zoveel van elkaar te verschillen als op deze foto's. Maar och ja...jullie weten hoe ik ben met foto's.
Verder gebeurt hier niet zo veel, behalve dan dat we ons voorbereiden op de grote verbouwing van april. Heel veel uitgezocht en voorbereid: kleuren voor schouw en muur (wordt Corno en As), vloerdelen bijbesteld, stucadoor gecharterd, afvoer van hout en afval geregeld, hulp bij afbreken geregeld, kastje voor t.v. gekocht en ander kastje voor speelgoed Ernst, verf hiervoor uitgezocht (wordt Piombo). Daar ga ik a.s. week mee beginnen. Alvast met meubels geschoven om een idee te krijgen hoe het zal staan als de nieuwe schouw en haard gebouwd zijn.
Is leuk als je weer even de meubels anders kan zetten, lijkt het allemaal ineens weer heel anders!
Verder ook nog het een en ander in de tuin gedaan, wat geschoven op de veranda en wat leuke bakken met viooltjes gevuld.
Daar laat ik later wellicht weer wat van zien. Het weer is momenteel zo somber dat mooie foto's (voor zover dat in mijn bereik ligt) bijna niet te maken zijn.
Fijn weekend iedereen!