anyone who keeps the ability to see beauty never grows old - Franz Kafkavrijdag 24 juli 2009

Calendar Girls versus Prime Suspect

Van de week zat ik naar een aflevering van Prime Suspect met Helen Mirren te kijken. Ze speelt hierin de hoofdrol als Superintendant Jane Tennyson.
De serie sloeg destijds in Engeland in als een bom en dat is niet verwonderlijk; Helen won met haar rol diverse prijzen, waaronder drie BAFTA’s!
Ik vind het bepaald geen doorsnee thriller. Het karakter Jane Tennyson is feilbaar, iets dat je niet zo snel ziet in TV-series. In de aflevering (herhaling) die ik zag staat ze enkele weken voor haar pensioen. Ze heeft het bijzonder moeilijk en grijpt naar de fles. Door haar persoonlijke crisis zet ze haar, bijna afgesloten, carrière op het spel.
Toen ik naar een filmpje zocht van Prime Suspect stuitte ik ook op een stukje uit Calendar Girls. Ik heb destijds heel erg van deze film genoten en de vriendschap onder de vrouwen in Calendar Girls deed me erg denken aan de vriendschappen tussen Red Hat Vrouwen.
Daarom kies ik toch maar voor een fragment uit Calendar Girls i.p.v. Prime Suspect, al was het maar voor de rode hoedjes (mutsjes) aan het eind van dit fragment!