anyone who keeps the ability to see beauty never grows old - Franz Kafka



zondag 21 februari 2016

er even tussenuit....

Eén van de leukste dingen om te doen vind ik het zo nu en dan logeren in een fijne B&B, het liefst in één van de Erfgoed Logies; vaak vind ik dat leuker dan een lange vakantie.  We doen dat dan ook nogal eens.
Afgelopen week gingen we richting Brabant. Wel eerder waren we er doorheen gereden, meestal op weg naar het buitenland, maar echt langere tijd waren we er nooit geweest. We hadden beiden eigenlijk niet zo'n goed beeld van Brabant, ondanks de verkenning op Internet bleef het een beetje wazig wat we konden verwachten.
Nou, dat beeld is nu behoorlijk gunstig bijgesteld.
We logeerden in Hoogeloon, in Gasterij Landschot, een mooie B&B met een natuurspa. Clean en helder, strak en natuurlijk. Gebaseerd op een natuurlijke manier van leven, heel sympathiek geleid en met een verzorging van eerlijke en regionale producten.
(Foto's komen van hun site).

 
   
We verkenden het Brabantse land uitgebreid; het gebied waar we zaten was prachtig, zelfs in de winter. Veel bos en veel boerderijen, al dan niet prachtig verbouwd. Wat ons opviel waren de langgevel huizen/boerderijen met gedeeltelijk gepotdekselde zwarte wanden. Ik vond ze prachtig.
Leuke kleine dorpjes, met gezellige restaurantjes en cafeetjes.
We vermaakten ons uitstekend.

We gingen ook een middag naar Antwerpen, dat vinden we allebei een heel leuke stad.
Slenteren door de brede straten met prachtige winkels in mooie historische panden. Hier en daar eens naar binnen, vooral de mooie kledingzaken hebben we aangedaan (en natuurlijk niet met lege handen verlaten, ha, ha!) Koffietje en/of glaasje ergens....
De achterafstraatjes die we nog in gedachten hadden van vorige keer, konden we dit keer niet meer aandoen ivm tijdgebrek.
Helaas waren we in ons enthousiasme vergeten hoe druk Antwerpen is in het spitsuur. Het duurde dan ook zo'n anderhalf uur voor we weer op de snelweg terug zaten. Om bij de grens weer een enorme file tegen te komen :-) Ach ja....het was het allemaal waard!

Eén van de dagen gingen we, na een verkennende tocht in de omgeving, naar een tweetal woonwinkels waar ik altijd al eens naar toe wilde, nl. Het Markthuys in resp. Etten-Leur en in Zundert. Ook het Potterieke stond op mijn lijst, maar klaarblijkelijk kun je daar niet zo terecht: het was een ruimte bij een huis in een woonwijk en zag er erg verlaten uit. Dat hebben we dus maar zó gelaten.
De beide winkels van het Markthuys waren in elk geval de moeite meer dan waard. Wat een prachtige zaken, met vriendelijke bediening en veel te zien.
Ik vroeg mijn man foto's te maken, omdat ik vergeten was mijn telefoon op te laden.
En tja...aan de foto's is te zien hoe Rein woonwinkels ervaart: hij verzuchtte: "ik word hier gek met zoveel spullen, ik zie door de bomen het bos niet meer". Ach ja...toch lief dat hij wel meegaat en enthousiasme probeert op te brengen :-)

Ik moet ook wel eerlijk bekennen dat me steeds meer het gevoel bekruipt wel érg vaak dezelfde items tegen te komen. In bijna alle woonwinkels zie je dezelfde kleuren, dezelfde verf op de muren, dezelfde meubels, dezelfde potten, dezelfde lampen, dezelfde decoratiespullen, kortom veel van het zelfde.
Ik kan er heus nog wel van genieten, maar de neiging om wat aan te schaffen wordt steeds minder. Ik kijk dan liever bij wat andersoortige zaken, die nét weer andere items hebben.
Ik was op zoek naar wat kleine en grote glazen kaarsenhouders (of windlichten, ik weet nooit hoe die dingen heten). Ik vond ze ook, bij resp. Habitat, bij Chopard en bij Flamant, in verschillende steden. Andersoortige winkels dus, maar ook heel leuk om in rond te neuzen. Geen enorme aankoop, hoor, zal ze in één van de komende blogs wel eens laten zien.

Op de terugweg belandden we nog in Oisterwijk. Ook zo'n leuke plaats waar we nog nooit waren geweest. Heel gezellig...we aten daar buiten op een groot terras, met twee grote warmtelampen op ons gericht en een plaid om de beentjes. Uniek in februari!
Het was een ontspannen en fijn uitje. Die dagen vliegen om! Maar we kunnen er weer even tegen.
In april staat nog een dergelijk uitje gereserveerd, dit maal weer naar ons geliefde Limburg.

En dames: sorry, maar zoals altijd zijn de foto's weer "Jannyproof" kwaliteit :-)