anyone who keeps the ability to see beauty never grows old - Franz Kafkawoensdag 18 december 2013

to kerst or not to kerst.....

that's the question...:-)
Het is een ongewone decembermaand, voor ons dan. Met wel heel subtiele kerstversiering in huis, veel "tussendoor gebeurtenissen", een kind en haar partner in Sri Lanka en steeds veranderende plannen. We zijn weinig thuis en het echte kerstgevoel is er niet zoals in andere jaren. Ik word er enigszins onrustig van.
Het is leuk om in andere blogs de kerstvorderingen te volgen. Bij sommigen héél uitgebreid, met veel licht en kleur en glans, bij anderen heel sobertjes. Erg fijn om te zien dat er veel verschil in opvatting is over hoe je huis er uit moet zien met Kerst. Want eerlijk gezegd, al houd ik zelf van een ingehouden kerstsfeer...ik word wel heel vrolijk van die uitgebreide kerstbomen en -versieringen. En ik ben blij dat het niet allemaal op elkaar lijkt.
De sfeer van een decembermaand vind ik altijd heerlijk. Kaarsen aan, veel lichtjes, dennengeur en zelfgebakken lekkernijen. Niet goed voor de lijn, maar wel gezellig.
Zelf heb ik in huis maar weinig toegevoegd aan dat wat ik al eerder liet zien.
Buiten een kransje gemaakt voor de groene dame, en binnen hier en daar wat ballen, kransen en kaarsen toegevoegd.
Dat is het en blijft het wel, en voor de rest drink ik maar een lekker bakje koffie op zijn tijd en laat ik deze maand maar een beetje over me heen komen en zien we wel.
Dat is het voordeel van het ouder worden: je wordt wat laconieker (soms:-)!