anyone who keeps the ability to see beauty never grows old - Franz Kafkawoensdag 18 december 2013

to kerst or not to kerst.....

that's the question...:-)
Het is een ongewone decembermaand, voor ons dan. Met wel heel subtiele kerstversiering in huis, veel "tussendoor gebeurtenissen", een kind en haar partner in Sri Lanka en steeds veranderende plannen. We zijn weinig thuis en het echte kerstgevoel is er niet zoals in andere jaren. Ik word er enigszins onrustig van.
Het is leuk om in andere blogs de kerstvorderingen te volgen. Bij sommigen héél uitgebreid, met veel licht en kleur en glans, bij anderen heel sobertjes. Erg fijn om te zien dat er veel verschil in opvatting is over hoe je huis er uit moet zien met Kerst. Want eerlijk gezegd, al houd ik zelf van een ingehouden kerstsfeer...ik word wel heel vrolijk van die uitgebreide kerstbomen en -versieringen. En ik ben blij dat het niet allemaal op elkaar lijkt.
De sfeer van een decembermaand vind ik altijd heerlijk. Kaarsen aan, veel lichtjes, dennengeur en zelfgebakken lekkernijen. Niet goed voor de lijn, maar wel gezellig.
Zelf heb ik in huis maar weinig toegevoegd aan dat wat ik al eerder liet zien.
Buiten een kransje gemaakt voor de groene dame, en binnen hier en daar wat ballen, kransen en kaarsen toegevoegd.
Dat is het en blijft het wel, en voor de rest drink ik maar een lekker bakje koffie op zijn tijd en laat ik deze maand maar een beetje over me heen komen en zien we wel.
Dat is het voordeel van het ouder worden: je wordt wat laconieker (soms:-)!
 
 

19 opmerkingen:

 1. Begrijpelijk dat je er onrustig van wordt, dat zou ik ook hebben hoor! Maar je hebt je huis en tuin toch gezellig gemaakt met wat kerstitems. En die zelfgemaakte lekkernijen, mmm die zijn lastig te weerstaan.

  Ik wens je alvast fijne dagen toe!

  Liefs, Cynthia

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat lijkt mij een goed plan: als je het over je heen laat komen, gaat bovendien die onrust ook misschien wel weer weg. Gelukkig geniet je ook, dat is heel belangrijk.

  Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik wens je toch een vredige, knusse kerstperiode. Gaat vast lukken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat is vaak het beste, het gewoon over je heen laat komen. En subtiele versiering is toch niets mis mee? Komt je dochter en haar partner al snel weer terug?
  Ik wil je toch een fijne tijd wensen, en hoop dat je snel wat rustiger wordt. Groetjes, Nancy

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, ze blijven een maand weg. Krijg wel steeds een update van hun belevenissen, hoor. Maar we vieren altijd uitgebreid Kerst hier met voorbereidingen en al en dat schiet er dit jaar wat bij in. Niks tragisch, maar alleen een beetje ongewoon...:-)

   Verwijderen
 5. Ja, het is inderdaad leuk om te zien hoe ieder op zijn/haar eigen manier kerstsfeer aanbrengt in huis.
  Hier ook het liefst zo min mogelijk, ik word hartstikke onrustig van een vol huis, vandaar ook niet de traditionele kerstboom dit jaar, die was ik nu al zat geweest.
  Ik vind het nu ook erg leuk om s'avonds een blokje om te gaan met de hond, ik zie dan genoeg uitbundig versierde kersthuizen.
  Ik maak me ook nooit zo druk en laat alles maar over me heen komen, het is weer voorbij voor je het weet (en dat vind ik stiekem altijd erg fijn, ik verlang dan wel weer naar normale weken).
  Volgend jaar vieren jullie het vast wel weer met z'n allen, een jaar is niks tenslotte.
  Enjoy and relax!!!

  Liefs Monica

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik merk dat ik er dit jaar ook niet zo/n uitbundig feest van maak wat versieringen betreft. Alleen een kerstboom en wat nieuwe items bij Seizoen en Stijl vandaan maken me helemaal happy!
  O ja en heel veel kaarsjes aan als het begint te schemeren,dat vind ik erg gezellig.

  Minder fijn voor jou dat je dochter zo ver weg zit,maar toch wens ik je alvast fijne dagen toe!
  Groet, Corine

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Tja meis zo gaat dat...ook hier houden we het rustig en sober hoor.....geniet van de week tot kerst liefs van mij...en heerlijke dagen hoor !!!...x !

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk om te zien hoe verschillend iedereen is...en ik vind het bij iedereen mooi...
  Maar hier is het sober.
  Met de kerst maak ik me nooit druk, ik zie het allemaal wel, het gaat meestal vanzelf...gewoon doen waar je zin in hebt, niets moet, alles mag.
  Fijne Avond.

  Groetjes,
  Inge, my choice

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dat wordt inderdaad een bijzonder kerst voor jullie, maar gelukkig zijn het geen akelige dingen waardoor het dit jaar anders dan anders is. Hopelijk hebben jullie allemaal toch een goed gevoel bij deze kerst..

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Het beste is denk ik inderdaad dat je het over je heen laat komen.
  En volgend jaar is het misschien wel weer een hele gewone kerst met uitbundige versieringen.
  Voor je het weet is het weer Januari.

  Liefs lia

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik zou het ook maar over me heen laten komen. Geniet waar je van kunt genieten en dan is het dit jaar maar een beetje anders. Ik laat het ook lopen dit jaar, het lukt mij ook niet. En gewoon genieten op de bloggen. En net wat je zegt, zoveel zielen, zoveel zinnen. En dat is juist het mooie er aan.
  Bovendien bepaalt de versiering niet hoe je kerst voelt.
  Ik hoop dat je weer een beetje rust terug krijgt.

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ut kump es ut kump ..... ik laat het ook over me heen komen. De jongens komen, ze blijven 2 weken dus het wordt ouderwets druk. Verschil met vorige jaren is dat ik me veel minder zorgen hoef te maken over mijn vader en de inhoud van zijn koelkast :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ja wat ook de andere blogsters schrijven laat het maar over je heen komen. Wij gaan 2weken weg. En er zal ook wel een krans hangen hoor. Maar wij laten het ook voor wat het is. Maar ook ik geniet van de mooie blogs die voorbijkomen. Ik hoop dat het snel weer wat beter met je gaat.
  Liefs Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klaarblijkelijk wek ik de indruk dat het niet goed met me gaat. Maar integendeel, hoor, ik voel me uitstekend. Het is alleen wat lastig, vind ik, om zoveel extra drukte en verandering in december goed te handelen. Maar het lukt best hoor, mij hoor je niet klagen, ik geniet echt van alles!
   Liefs,
   Janny

   Verwijderen
 14. Gewoon doen waar jij je zelf het beste bij voelt. Ik had hier het liefst ook minder versiering, maar de kids vinden het nog lang niet genoeg.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Dat is vaak maar het beste om het over je heen te laten komen, ik wens je fijne en gezellige dagen toe!

  Liefs, Dorine

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik hoop dat je, ondanks dat je dochter er niet is, toch kunt genieten van de feestdagen. En als je het nu op een andere manier doet....ach daar is toch ook niks mis mee. Zolang je je er zelf maar goed bij voelt!

  Fijne feestdagen!
  Groet Trijnie

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Fijne kerstdagen en hopelijk vind je ook enige enige rust in deze hectische maar toch wel gezellige tijd. Lieve groet,

  BeantwoordenVerwijderen