anyone who keeps the ability to see beauty never grows old - Franz Kafkadinsdag 11 maart 2014

weekendje weg...

Wat was het een geweldig mooi weer, afgelopen weekend, he?
Voor ons was dat helemaal geweldig want we hadden een weekendje in het Zuiden gepland.
En wat is het een heerlijk weekend geworden.....!
Wij zaten weer in een mooie B&B, nét even over de grens met België. Dit keer een ander soort B&B, oud van oorsprong, maar heel modern ingericht. Toch ook wel eens leuk, na al dat landelijke interieur :-) Prachtig verzorgd en met een hartelijke gastvrouw.
Vrijdag een dagje Maastricht, door het plotseling ingevallen, warme weer moest de garderobe weer even aangevuld worden, dat snappen jullie wel! En daar is Maastricht een heerlijke stad voor! Ook de vele overvolle terrasjes hebben we regelmatig aangedaan, want man.....wat was het heerlijk in de zon!
's Avonds gingen we (eindelijk, want alle voorgaande keren was er geen plaats meer) eten in Chateau Neercanne. Wat een belevenis! We eten maar zelden in een sterrenrestaurant, maar dit was meer dan de gepeperde rekening waard!
Zaterdags gingen we verder met het ontdekken van het Geuldal in Nederland en de Voerstreek in Belgie. Beiden prachtig en heerlijk om te rijden, te wandelen en te bekijken in het krachtige voorjaarszonnetje! (Wat zeg ik? Het was 21 graden, dus eigenlijk zomerweer!) In de avond naar een goedkoop eetcafeetje, want er moest wel wat worden gecompenseerd natuurlijk:-)
Zondag was wederom gereserveerd voor Tongeren en zijn brocantemarkt. Ook daar kon je over de koppen lopen, natuurlijk mede door het prachtige weer.
Ik ben al ruime tijd op zoek naar een oude houten kruk of klein bankje. En ook een mooie stenen tuinvaas voor de buitentafel staat nog op de verlanglijst. Alles wat ik in de winkels zie vind ik overdreven duur en dat is niet de bedoeling. Op de markt was er niks dat ik geschikt vond, jammer genoeg. Ook het aanbod in stenen tuinvazen was niet voor ons geschikt: óf te groot, óf te duur, niet de goede vorm. Ik kon er niet enthousiast van raken.
Dus geen aankopen, jammer maar er komen vast nog meer gelegenheden om rond te snuffelen en markten en fairs te bezoeken. (Tips in deze zijn meer dan welkom, hoor!)
De foto's zijn, zoals altijd van Internet, want raad eens waar ons fototoestel lag:-)?
De B&B The Four Seasons in Riemst.
Chateau Neercanne Maastricht
Hasselt; afgelopen zaterdag héél wat drukker overigens!
 
Markt Tongeren

22 opmerkingen:

 1. Wat fijn dat je het zo naar je zin hebt gehad. Meestal als ik in die omgeving ben ga ik ook langs hoeve hofackers in Baarlo. Een prachtige oude hoeve met veel Hoffz. Wat jammer dat je niet geslaagd bent in Tongeren. Maar ik moet zeggen dat het jaren geleden leuker en goedkoper is. Dat vind ik net als de grote markt in Lille waar we in. September zijn geweest. Door de grote belangstelling gaan de prijzen omhoog.
  Een lieve groet Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat had wel gekund, te meer omdat deze zaak al lang op mijn lijst staat. Gewoon niet aan gedacht. Stom he? Maar er komt nog wel een gelegenheid, neem ik aan.

   Verwijderen
 2. Zo te lezen een topweekend, het weer speelt dan natuurlijk ook mee!
  Jammer dat je niet gevonden hebt wat je zocht maar in Tongeren (en meer brocantemarkten) is alles ook duurder geworden en het leuke is nou net om te struinen en iets voor een leuke prijs te vinden! Maar zoals je zegt: er komen nog meer mogelijkheden want het wordt lente/zomer en dan zijn er meerdere leuke markten. Wanneer ik iets tegenkom laat het weten.

  groet Trijnie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat heb je een heerlijk weekend gehad, Janny! Wat een geluk dat de zon zo uitbundig scheen. Jullie hadden de dagen ook mooi gevuld, met allerlei leuke activiteiten. Jammer dat je niet geslaagd bent voor een mooie aankoop, maar mijn ervaring is dat je er vanzelf een keer tegen aan loopt.

  Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik moet lachen om je 'zelden' als het gaat over eten in een sterrenrestaurant ;-) Wij aten er nog nooit, maar ik ben ook niet zo van de bijzondere liflafjes, ik hou net als in het interieur van puur en simpel.
  Jullie hadden je weekend wel geweldig gepland! daar kun je even op teren..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In een goed sterrenrestaurant zijn er geen liflafjes, hoor. Wel kleine gerechten mrt een uitgekiende smaak. Ik houd ook, net als jij, van puur en simpel. En ik houd erg veel van eten:-)

   Verwijderen
 5. Heerlijk een weekend weg. Zeker met zo'n weer. Heb de B&B even gegoogled. Ziet er inderdaad prachtig uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh wat hebben jullie geluk gehad met het mooie weer heerlijk hoor!! Wat een belevenis om bij chateau neercanne te eten ben er zelf twee keer geweest echt geweldig zo'n avond zal ik niet snel vergeten.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh, wat een geluk dat je juist met dat lekkere weer een weekendje weg was.
  Vorig jaar waren wij een aantal dagen in de streek, en het is daar zo mooi....
  En Tongeren vond ik ook enorm tegen vallen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heerlijk! en je trof het ook zo goed met het weer, kun je weer fijn op terug kijken.....

  Liefs, Dorine

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heerlijk zo'n weekendje.....daar komt eens mens van bij toch...????geniet maar lekker heel lang na.....liefs van mij...x !

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Je hebt echt wel het juiste weekend uitgekozen in een geweldige omgeving en dan met al die zonnestralen. Iets om lekker van na te genieten!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. De volgende keer dat je in het zuiden bent moet je ook eens de grens naar het oosten oversteken :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Heerlijk een Weekendje weg...ik ben er ook zo aan toe...na al dat geverf..hihi...
  Wat jammer dat Tongeren tegen viel, je hoort er altijd zo veel over.
  Je kunt er weer even tegen Janny...
  Fijne Week.

  groetjes,
  Inge, my choice

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een mazzel met het weer he, jullie hebben echt genoten dat is wel duidelijk.
  Ik ben heel lang geleden een keer in Tongeren geweest (9 jaar geleden of zo) Ik vond het toen wel leuk, maar heb toen ook niet veel gekocht hoor, dat weet ik nog wel.
  Maastricht is geweldig!!

  Liefs Monica

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Jullie hebben het getroffen met het weer......alleen jammer dat Tongeren tegen viel.....hoop dat je je krukje nog zult vinden....je moet er net tegenaan lopen.....want ze weten nu inderdaad overal de prijzen wel te maken.....
  Ai fototoestel thuis......gelukkig hebben we internet nog hihi....
  Fijne dag Janny
  Liefs, Hanny

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Heerlijk!! Echt een minivakantie met dit schitterende weer!! Bofferds... :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ook al zijn de foto's van het internet, ze geven toch een mooie sfeerinpressie.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Heerlijk zo'n weekendje weg! Lekker idyllisch zien de foto's eruit, leuk hoor! En wat fijn dat jullie zulk goed weer hadden, dat maakt het eigenlijk net een vakantie he!

  BeantwoordenVerwijderen