anyone who keeps the ability to see beauty never grows old - Franz Kafkazondag 23 maart 2014

alweer zo geleden...?

Is het werkelijk alweer zo lang geleden dat ik een post plaatste, vroeg ik me vanochtend af. Ja, dus!
Snel maar weer even achter de PC gedoken dan.
Er is ook zoveel te doen geweest in de afgelopen tijd. Ten eerste natuurlijk, dat herkennen jullie waarschijnlijk wel, de tuin die om de nodige aandacht vroeg. Mijn hemel, wat is dat toch altijd weer veel werk: om de tuin klaar te maken voor een nieuw seizoen. Ons grote bosperceel is in aan het eind van de winter overwoekerd met blad, takken e.d. Om alleen dat al op te ruimen...dan ben je zo drie dagen en drie groencontainers verder... ;-) En dan is er nog geen nieuwe plant gepoot of pot gevuld, hoor. Dat heb ik deze week maar gedaan. Leuke potten met blauwe violen op de witte tafel buiten, staat heel gezellig. Foto's volgen nog.
Dan waren er natuurlijk de gemeenteverkiezingen. Nu heb ik daar niet direct iets mee te doen maar manlief des te meer. Dus was het een drukte van belang. Fractie en/of belangengroepen die kwamen vergaderen. Overleg met allerlei mensen hier thuis. Canvassen, folders verspreiden, etc. Een heel ongeregelde tijd. Gelukkig heeft Hub's partij het goed gedaan in de gemeente en is de grootste partij geworden. Dat maakt het natuurlijk allemaal zeer de moeite waard (en weten we dat hij de komende vier jaar weer héél druk is en ik mezelf moet vermaken:-)
Ik ben tussendoor nog regelmatig gaan woonshoppen. Behalve dat we ons nog steeds oriënteren op een nieuwe haard/schouw partij, zijn ook de gordijnen aan de beurt om vervangen te worden. Nu weet ik goed wat ik wil, maar de invulling tegen een redelijke prijs is natuurlijk weer een andere zaak, dat herkennen jullie ook vast wel.
Ik bestelde nog een mooie oude Indiase melkkruik bij de webshop Huis en Haard. Dat was een goede tip van Monica. Inderdaad mooie spullen en ze worden heel goed en mooi ingepakt. Natuurlijk vergat ik weer een foto te maken van het mooie pakje, maar bij de post van Monica deze week kunnen jullie zien hoe leuk dat er uitziet.
Ik kocht ook nog een oud houten krukje bij een woonwinkel waar ik min of meer toevallig beland was, nl. Woonland in Maurik. Het staat naast de bank in de kamer, maar daar kon ik geen goede foto van maken, dus vandaar de foto naast de zuil in de hal.
Tenslotte wijs ik nog even op mijn header. Ik kon er maar geen foto in krijgen, en dat schreef ik in het commentaar bij Hanny van een Small Piece of my Life. Ik kreeg een lieve mail waarin ze aanbood er een voor mij te maken en daarom heb ik nu tóch een foto in mijn header. Zo leuk die spontane en lieve reacties van medeblogsters.
Daar word ik echt blij van!
24 opmerkingen:

 1. Je hebt mooie aankopen gedaan, Janny...zulke krukjes zijn bovendien nooit weg. Een grote tuin brengt inderdaad veel werk met zich mee, maar als het er helemaal strak bij staat krijg je er ook veel voor terug.

  Ik wens je een hele fijne week! Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja janny naar zo'n krukje ben ik weer op zoek,aangezien die hier in de badkamer stond nu op Zoya;'s kamer staat en ik het wel heel kaal vind in de badkamer nu.
  Wat leuk dat je geslaagd bent voor zo'n mooie melkkruik bij Nathalie, ze pakt het echt heel leuk in hè?
  Ik ben blij dat ik niet zo'n grote tuin als jij heb dan, als ik hoor hoeveel werk je al verricht hebt, petje af hoor!
  Ooh en die waxines op Zoya's kamer branden niet altijd hoor, dat was nu even leuk voor de foto ;-)
  Fijne zondag nog!!

  Liefs Monica

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, een tuin vergt altijd veel onderhoud, maar als je er van houdt is het natuurlijk geen straf. En als straks alles weer bloeit en groeit krijg je natuurlijk ook een fantastische beloning!
  Wat heb je een mooie dingen aangeschaft! Leuk als je soms zomaar ergens tegenaan loopt!
  Veel plezier ervan!

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh dat krukje is echt supergaaf!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hier ook net een beetje op orde met de tuin, het is ook altijd weer een hoop gedoe, als ik dan zo bezig ben verlang ik soms wel een naar een postzegel tuintje:-)) maar eenmaal de klus weer geklaard denk ik wat zit ik toch te zeuren!
  Mooi zo`n krukje, komt altijd van pas.

  Dorine

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De weken vliegen hier ook voorbij, en dan heb ik niet eens een grote tuin.
  Maar soms komt er zoveel op je pad wat je moet doen. En Woonland ken ik wel, hier dicht in de buurt hé.
  Leuke aankopen Janny.
  En fijne week

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh zo'n bankje daar ben ik ook naar op zoek. Leuk dat je dat zomaar gevonden hebt. En inderdaad een grote tuin vraagt veel verzorging en kostbare tijd.
  fijne week, vele grtjes Mien

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooie aankopen heb je gedaan...ja, dat was een goede tip van Monica, ik heb zelf ook wat besteld.
  Ja...druk...druk...druk...de weken vliegen weer voorbij...wat gaat het toch weer snel.
  Onze tuin is bijna zomer klaar..al het blad opgeruimd....we moeten nog wel wat bij planten, maar toch nog maar even wachten.
  Fijne Week Janny.

  Groetjes,
  Inge, my choice

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooi hoor Janny !!! en ja herkenbaar de verkiezingen....mijn hemmes gaat morgen avond naar de eerste vergadering.....druk druk.....ook hier in huis.....wat zien je dadeltakken er nog supermooi uit !!...doe je er iets speciaals mee ???...groetjesss Ria...x !

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik zal eens gauw gaan kijken op die site, ik zoek een soort van smalle sidetable.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ziet er weer mooi uit. Tja de tuin...daar moet ik nodig aan de slag. Ik ben helemaal geen tuinmens hi hi
  Liefs Patricia.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hoi Janny,

  Wat leuk om daar de kruik te zien staan, en hij staat echt erg mooi! Je hebt het leuk zo bij elkaar gezet. Het is me eindelijk gelukt om je blog te volgen, het ziet er erg gezellig uit. Fijne dag! Liefs Nathalie

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ja, ik snap het helemaal, altijd druk druk druk!! Maar je blog ziet er leuk uit, ben je nieuwe volger!! Kijk ook ff bij mij!! Gr. Jac....

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ja dat is altijd veel werk, de tuin lente klaar maken. Hier zijn we vorige week ook druk mee geweest. Maar wel lekker altijd, vind ik.
  Wij komen ook graag bij Woonland, heerlijk om even rond te neuzen. Leuk krukje Janny.

  Lieve groet Gonda

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Nou Janny, dat ziet er allemaal weer leuk uit! Leuk krukje heb je gekocht, kun je weer heerlijk mee aan de slag.Ook ik kom geregeld in Maurik, altijd weer leuk om daar te struinen.
  Fijne week verder!

  Groet, Corine

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Mooi krukje heb je gekocht. En een tuin is altijd erg veel werk, ben vanmorgen ook al weer bezig geweest. Had vorig jaar de boel een beetje laten versloffen, dus nu weer flink bezig om de boel netjes te krijgen. Groetjes, Nancy

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Hier vandaag de tuin gedaan....en gelijk het tuinset in de olie......
  Wat is je krukje mooi....
  Enne graag gedaan hoor van je header......als je een andere wilt tzt dan roep je maar ;-)
  Liefs,Hanny

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik zie het bij mijn ouders in de tuin, die heeft een aardig oppervlakte maar niet eens een landgoed en toch is mijn vader daar per week al heel wat uurtjes in kwijt (geloof niet dat hij dat zo erg vindt!). Leuke aankopen en inderdaad Nathalie verpakt het zo leuk. Voordat ze begon te bloggen had ik haar webwinkeltje toevallig al ontdekt en waren gewoon cadeautjes, bijna zonde om uit te pakken.

  Groetjes,
  Colin

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ja wat is zo'n tuin een werk hè, en dan is onze tuin nog niet zo groot als die van jou denk ik! Maar het gevoel wanneer het weer " zomerklaar "is, is zo heerlijk! Daarna kan het leukere werk beginnen: ik heb al zaad gekocht. Moet nog even bedenken of ik ga voorzaaien of in april direct in de grond.
  Leuke kruk heb je gekocht. Wij hebben daar afgelopen najaar onze tafel gekocht: leuke zaak hè.

  Groet Trijnie

  BeantwoordenVerwijderen
 20. De tuin......wat een werk. Ik heb een tuinman, maar daar hangt natuurlijk een prijskaartje aan, doe dus een aantal dingen zelf. Valt vies tegen, ben niet meer zo soepel en heb soms weinig energie. Er moet nog een paar honderd meter conifeer/buxus gesnoeid worden, pfffttttt.
  Leuke kruk heb je gekocht!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Leuke spulletjes weer! En gelijk hebt je, als het zulk heerlijk weer is, moet je genieten in je tuin.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Ik verheug me ook met en op het mooie weer! Heerlijk weer lekker naar buiten!! (wel minder tijd om te bloggen dan inderdaad.... tja... keuzes! ;-) )

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Herkenbaar. Bij mij vliegen de dagen ook voorbij en dan denk ik aan het eind van de dag, morgen ook maar weer eens een berichtje plaatsen en bij anderen kijken maar voor je het weet is het al weer avond en heb ik aan het eind van de dag dezelfde gedachte als de avond ervoor.
  Mooi krukje!

  BeantwoordenVerwijderen