anyone who keeps the ability to see beauty never grows old - Franz Kafkazaterdag 9 juni 2012

sidetable...

Na veel wikken wegen is het soort sidetable dat we wilden,  bepaald. Sterker nog: hij is al in huis! Het was vooraf nog een heel gezoek welke stijl tafel we wilden. Ja natuurlijk wel landelijk, daar houden we van en dat past in onze omgeving. Maar tegenwoordig is landelijk een nogal ruim begrip. Wij houden van stoer en sober maar wel sfeervol.
Enfin...

Afgelopen week gingen we naar het bedrijf Marcel van Dam in Oudewater. Ik had op Internet een sidetable gezien die ik erg leuk vond. Hubbie had er niet veel vertrouwen in, want hij is nog wel erg van de keurige meubeltjes, ha, ha. En dit was een, min of meer, industriële tafel, van ijzer met vergrijsd hout. Toen we in Oudewater aankwamen wisten we niet wat ons overkwam! Een enorme zaak met twee etages propvol prachtige oude, stoere meubels. Grotendeels geïmporteerd uit het Verre Oosten. Een schitterende collectie kasten, ladekasten, salontafels, sidetables, eettafels, krukjes, stoelen en nog veel meer. Uitsluitend oud hout, en veelal ook vergrijsd hout. In sommige gevallen zie je hier en daar nog de kleurtjes die de meubels hebben gehad. Meubels die heel goed passen in de trend van nu, stoer, eerlijk, landelijk en soms industrieel. Ook Hubbie was verkocht en vond de gekozen tafel vreemd, maar mooi.
Het was jammer dat ik mijn fototoestel niet bij me had, want ik had hier graag een indruk van de zaak gegeven. Ik heb werkelijk mijn ogen uitgekeken en me staan te verlekkeren aan al die prachtige meubels.  Ik kan een ieder die ook van deze stijl houdt en op zoek is naar een dergelijk meubel aanraden hier te gaan kijken, want ook de prijzen zijn alleszins redelijk.
http://www.mvd-trendymeubels.nl/catalogus/
De sidetable komt bij ons op de plaats waar nu de piano staat. (Die verhuist volgende week omdat Hubbie en ik niet spelen. De piano was er altijd voor Oudste.) Op die plaats komt nu dan de sidetable. Ik ben enorm benieuwd hoe hij gaat staan. Natuurlijk hebben we hem al even in de huiskamer gehad en ik vond het heel mooi.
Nu ook nog even kijken of hij op de gekozen plek zal staan en hoe we hem dan gaan "aankleden" :-)
Ik zal er t.z.t. een foto van plaatsen.

10 opmerkingen:

 1. Jammer dat je geen foto's hebt genomen, maar misschien hebben ze een website. Ik zal eens zoeken. Leuk dat jullie het eens zijn geworden over dit exemplaar.
  Fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. http://www.mvd-trendymeubels.nl/impressie/

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dank je Marja! Dat is er bij ingeschoten. Ik heb meteen de link naar de catalogus geplaatst.
  Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een eigen foto had idd leuker geweest, maar nu hebben we nog een leuke tegoed van je :-)
  Goeie zaak dat jullie niet voor niets naar Oudewater gereden zijn. De (fiets)route daarheen kan ik drooomen. Hadden jullie met gemak koffie bij me kunnen drinken!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Volgende keer als ik ga, kom ik langs!
   Villa Kakelbont toch? Moet makkelijk te vinden zijn:-)
   Janny

   Verwijderen
 5. Wat leuk, dat de tafel die jij gezien had, ook bij je hubbie in de smaak viel! Best lastig als je smaak verschillend is ;) toch?? Ik ben heel benieuwd, laat je ons snel een foto zien? Fijn weekend!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. O Janny, wat super dat je de link hebt geplaatst, ik zie daar in de rubriek wandtafels opeens het badkamermeubel staan waar ik al tijden naar op zoek ben!!

  Mooie side tables hebben ze, ben benieuwd welke je gekozen hebt!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. leuke zaak! maar nu ben ik erg benieuwd naar je sidetafel!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Nou over lekker maken gesproken ,zit je ons lekker te maken en kunnen we m nog niet zien ! (ihihih)

  Ik ben zeer benieuwd welke het wordt ,heb een donkerblauw vermoeden dat het zoiets wordt die ik nu hevig aan het schuren ben ,komt tzt op mijn blog (met fotos ! ihhihi)
  Ziet er trouwens leuk uit de meubels uit die winkel ,en ja hoor herkenbaar ,mijn hub zie ik ook kijken naar die sidetable waar ik nu aan bezig ben .......moet dat zo blijven zegt ie dan ....euh ja dus ! ,nou hij kan niet begrijpen dat onze mooie witte sidetable moet wijken voor dat lor
  Gr amy

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Even naar de site gekeken. Er staan wel leuk dingen op. Het geheel oogt heel divers. Persoonlijk vind ik zo'n tafel op wieltjes wel handig. Maar ja, ik heb twee jaar geleden net allemaal nieuwe dingen gekocht omdat het oude echt, echt... niet meer kon.
  Leuk dat je geslaagd bent. Die foto komt er vast. Ik ben benieuwd.

  BeantwoordenVerwijderen