anyone who keeps the ability to see beauty never grows old - Franz Kafkawoensdag 20 januari 2010

panty’s...

Om maar eens een wereldschokkende onthulling te doen: ik heb een vreselijke hekel aan panty's! Ze horen, wat mij betreft, tot meest vrouwonvriendelijke uitvindingen van de (vorige) eeuw. Je zou kunnen zeggen: draag ze dan niet. Maar ik ontkom niet aan het dragen van die ondingen, voornamelijk omdat het niet comfortabel is om met blote benen rond te lopen in de winterkou maar zeker niet in de laatste plaats omdat ik nu eenmaal van rokken met kekke laarzen eronder houd. Tja...!
De moeilijkheid bij het kopen van panty’s begint al met het vinden van de juiste maat. Elk merk hanteert zijn eigen maten en als je denkt je maat wel te weten dan kun je bij een ander merk voor een verrassing komen te staan! Want eenmaal thuis kom je er geheid achter dat óf het kruis ergens tussen je knieën hangt óf dat de kousen zo lang zijn dat ze als dolle slangen om je enkels cirkelen.
En dan hebben we het nog niet eens gehad over de sóórten panty’s. Er zijn gewone panty’s , steunpanty’s, zonder-voet-panty’s, kruisloze panty’s, 20-30-40-50-60-70 denier panty’s, tussenstuk-panty’s, figuurcorrigerende panty’s en geloof het of niet: billenliftende panty’s. Ben je eruit welke panty je nodig hebt dan is het volgende probleem nog het vinden van een panty die ook stáát! Koop je te dikke panty’s dan zie je er al gauw uit als Vrouw Holle op vakantie, koop je te dunne panty’s dan ben je (nog vóór je ze gedragen hebt) met nagellak in de weer om ladders te stoppen.
Daar bovenop dan nog de moeilijkheid van de materiaalkeuze. Ik ben allergisch (zowel letterlijk als figuurlijk) voor de meeste synthetische stoffen. En panty’s van natuurlijke materialen zijn nóg moeilijker te vinden.
Och panty’s…: het moet de uitvinding van een man geweest zijn!
Waar dacht hij aan toen hij ze ontwierp?
Nee, duidelijk niet aan comfort. Hoogstwaarschijnlijk had hij heel andere beelden voor ogen:-) Misschien had hij er zelf eens een moeten aantrekken. Dan had hij zijn uitvindersgeest vast iets anders laten bedenken!

5 opmerkingen:

 1. Er was een tijd niet zo lang geleden dat we geen broeken konden dragen. Omdat het niet mocht. Van de Masters of the Universe. Nauwelijks nog voor te stellen, nietwaar? Om op panties terug te komen: ik draag ze nooit want ik draag geen rokken. Nooit eigenlijk. Maar maillots vind ik heerlijk (warm) momenteel ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ken het probleem. Erger me er ook mateloos aan. Ik had een merk dat altijd goed zat, is uit de handel genomen. Zal blij zijn als ze niet meer nodig zijn. Het wordt weer lente, hoor. Ooit!
  Dora

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het is niet dat ik me nou wil afficheren als sexbom, of zo. Dat ben ik niet hoor. Maarre...heb jullie nog nooit van jarretelles en de bijpassende kousen gehoord? Staat mooi, zeggen ze en als je er aan gewend bent, zitten ze zeer comfortabel. En aan dat stukje blote dijbeen, dat went wel, zeker als je binnen blijft!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Midlife Me: eigenlijk is er weinig verschil tussen maillots en panty's. Toch? Ook die vind ik vervelend zitten.
  Dora: optimisme kun je ook overdrijven! Het is grijs en grauw hier. Panty-weer!
  Emilie: nou nee... dat lijkt me nou helemaal niks! Dan liever een panty:-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. oke dan,nog een variant:

  wat vinden jullie dan van een LEGGING,te dragen als een panty zonder voeten.
  hiermee heb je het midden tussen een panty me afgezakt kruis,en het gebruik van jarretels.
  gevolg: geen koude dijbenen,geen verkeerd trekkende panty benen.
  comfortabel wanneer je laarzen draagt.

  BeantwoordenVerwijderen