anyone who keeps the ability to see beauty never grows old - Franz Kafkazondag 17 januari 2010

Met de kennis van nu….

had ik een ander beroep gekozen waardoor ik nu meer plezier in mijn werk zou hebben! Met de kennis van nu had ik die idiote snowborder destijds weten te ontwijken en had ik nu geen last van mijn knie. Met de kennis van nu had ik een andere aardappelstamper gekocht en zat ik nu niet met een puree vol klonten. Met de kennis van nu had ik anders op de puberperikelen van mijn dochters gereageerd en waren er minder confrontaties geweest. Met de kennis van nu hadden we een bepaald huis nooit gekocht en hadden we geen twee onnodige jaren daar gewoond. Met de kennis van nu had ik veel eerder zakkenklemmen bij Dille en Kamille gekocht en waren al die ellendige elastiekjes niet nodig geweest. Met de kennis van nu zou ik de nonnen destijds beter van repliek gediend hebben en had ik me daar nu beter over gevoeld. Met de kennis van nu hadden we ons hele leven al van de smaak van koriander kunnen genieten in plaats van de afgelopen drie jaar!
Met de kennis van nu… zouden we in een ideale wereld leven!
Maar helaas, geachte Jan Peter, leven we daar niet in. En mogen we, in deze onvolmaakte wereld, van elk onvolmaakt mens verwachten dat hij voor zijn foute beslissingen uitkomt.
Want met de kennis van nu kan ik je wel vertellen dat je daar in de toekomst op afgerekend wordt!

8 opmerkingen:

 1. Met de kennis van nu was ik jaren geleden bij de Red Hat Society gegaan.
  Mimmi

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, daar heb je gelijk in.Wat een ... die Balkenende.Natuurlijk loopt hij aan de leiband van Amerika dat ziet een blinde.Maar toegeven dat je een inschattingsfout maakte is te veel gevraagd.
  Dora W.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. JP is ook maar een mens.. En ik heb het debat tot in de kleine uurtjes gevolgd en vond dat hij het eigenlijk zo slecht nog niet deed. Hij heeft echt héél duidelijk gezegd dat hij het nu anders zou doen. Maar dat hij destijds overtuigd was dat hij het juiste deed...Zou ik denk ik ook gezegd hebben! Stel je voor dat hij gezegd zou hebben dat hij het toen helemaal verkeerd had gedaan en zich daar bewust van was geweest. Dat zou pas erg zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nou Emilie, over politiek kun je natuurlijk redetwisten.
  Doel van de inval destijds was vrede en democratie in Irak. Maar na al die tijd is het land nog steeds een van de onveiligste landen, met duizenden slachtoffers per jaar.
  Goed dat er dus een onderzoek kwam hoe zaken destijds ontstaan zijn.
  J.P. hield ten onrechte vol dat er wel een geldig volkenrechtelijk mandaat voor politieke steun aan de inval in Irak was geweest. Pas nadat hij zowat klem was gezet nam hij weer afstand van die stelling.
  Zou het dan niet van politieke en menselijke durf getuigen als hij daar ook recht voor uitkwam? Hij is verantwoordelijk voor de gevolgen van zijn politieke daden en ik vind dat hij zich dan niet moet verschuilen achter “met de kennis van nu..”

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vond de reactie van JP de MP gewoon schokkend. Wat moet zo'n man een land besturen? Geen enkel reflecterend vermogen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Met die Jan Peter Balkenende wisten we toch allang wat we in huis hadden?
  Maar goed: hoe doet D66 het in Oosterbeek? Staat Rein op de lijst? Marlou

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ja hoor, R. staat 4. Op dit moment is er maar 1 zetel voor D66 maar de verwachtingen zijn hooggespannen. We zullen zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Geen idee waarom er geen reacties meer vermeld staan in een aantal logs.!

  BeantwoordenVerwijderen