anyone who keeps the ability to see beauty never grows old - Franz Kafkamaandag 22 juli 2013

frivolité van MP...

In Frankrijk hadden we een gîte gehuurd met een echte franse tuin er omheen. Dus tussen de lavendel, olijven, oleanders en grind stonden ook diverse weelderige tuinbeelden. Die stonden daar heel leuk en mijn blik bleef er vaak op rusten.
Nu hebben we hier een bostuin (dus zo ongeveer het tegen- overgestelde van de tuin in Frankrijk) en bovendien ben ik niet zo van de weelderige beelden, maar toch bleef er wel iets hangen. Ik heb niet veel tuinbeelden (op Gijs na, een betonnen en bemoste gans die we al decennia lang ergens achteraf in de tuin hebben staan en een al even oude schaal op voet op ons grasveld ).
Toen ik, geïnspireerd door de franse tuin, eens op MP keek, zag ik twee "beelden" die ik leuk vond, allebei tamelijk in de buurt én redelijk qua prijs.
Eén van de beelden zag ik al eens bij Hennie, van Room 17 en die vond ik toen ook al leuk. Ook zag ik hem nog eens ergens op een blog voorbij komen, maar ik ben even kwijt waar.
Heb dus even geaarzeld of ik het wel zou doen, maar uiteindelijk ben ik ze toch gaan halen en ik moet zeggen; ik vind ze leuk staan. Niet zo overdreven want daar houd ik niet van.
Ik heb ze voorlopig gewoon zó tussen de planten gezet, maar ze worden natuurlijk pas echt leuk als ze bemost en verweerd zijn. Dat gaat hier vast en zeker niet lang duren!
Volgend jaar zijn ze vast en zeker meer opgenomen in het geheel.
 
 

12 opmerkingen:

 1. Misschien heb je het bij mij gezien, want mijn beeld (bovenste foto) komt bij hennie vandaan.
  Ik heb haar toen in Dec gekocht en haar behandeld met iets en buiten laten liggen. Na 1 jaar heb ik haar pas binnen gelegd. Ze ligt op de kleine donkere kast.

  En ben het nog steeds niet zat.
  Veel plezier van de beelden.

  Lieve groet Lia

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb hem niet bij jou gezien, want ik ben je blog pas later gaan volgen. Maar ik weet nu dat ik hem bij het Moonhuis heb gezien,zie onderstaande reactie.
   Ik ben ook van plan om het ornament van de winter naar binnen te halen. Ik kan me voorstellen dat hij daar ook leuk staat.

   Verwijderen
 2. Insmeren met yoghurt, in de schaduw zetten, en het worden (bijna) vanzelf juweeltjes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inge: dat deed ik in mijn vorige tuin ook. Maar hier is dat helemaal niet nodig, alles bemost en verweert hier vanzelf in no-time!
   Wijzelf incluis:-)

   Verwijderen
 3. Ha, een sleeping beauty in je tuin! Mooi hoor! Wordt vanzelf vies en groen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het bovenste ornament heb ik ook,op mijn tuintafel.
  Mooi is ie he?

  Liefs Monica

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heb het nog even nagekeken, Monica. Inderdaad heb ik dit gezien. Kan me nu weer herinneren dat je met dit loodzware ding rond hebt gelopen vanaf de fair. Ik kan me er nu alles bij voorstellen!

   Verwijderen
 5. Hihi ja echt een zwaar ding he, maar prachtig is ie, ik ben er nog steeds zo blij mee!! Een aanwinsr voor de tuin, een echte blikvanger!!
  Die loogbeits maken ze zelf bij Esatto, misschien wil ze ook wel een flesje opsturen hoor, ik zou t gewoon vragen, Carla is een ontzettend aardige vrouw. Ze heeft de foto's van mij ook gedeeld op facebook, eigenlijk verkopen ze het vooral voor op vloeren, ze vond het echt leuk om te zien wat het op accessoires doet!! ;-)

  Liefs Monica

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtig beeld !
  Ik ben weer bijgelezen op je blog, wat een leuke adresjes in Frankrijk ...
  Geniet van het zomerse weer.
  Groetjes Dorine

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een gave beelden, vooral het ornament. Heb ik ook weleens om gezocht op MP. Ben ook gek op beelden!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ben ook nog even achter MP gaan zitten en je raadt het nooit; één van de eerste advertenties was net zo'n mooi ornament als de jouwe. Ik heb ze al op verschillende blogs voorbij zien komen, maar ze zijn heel prijzig. Ik had er twee voor 25 euro en ze werden nog gebracht ook. Daar kan ik zo blij van worden! Heb er een blogje aan gewijd. Groetjes Alie

  BeantwoordenVerwijderen