anyone who keeps the ability to see beauty never grows old - Franz Kafkavrijdag 26 juli 2013

dagjesmensen...

Ja, deze weken zijn mijn man en ik dagjesmensen:-)
Hubbie heeft nog een paar weken vakantie en natuurlijk gaan we er dan op uit (al was het de afgelopen dagen heel warm en dan is het thuis, in de schaduw in de tuin, ook heel goed vertoeven).
Begin deze week gingen we een dagje naar Friesland.
Een rondje langs de meren, aansteken in leuke dorpjes en het een en ander bekijken, zitten op terrasjes met koele rosé, aan het water lunchen. Heel ontspannend allemaal dus. We zijn beiden dol op Friesland en rijden er nog wel eens naar toe.
Vrijdag gingen we tuinen bezoeken, ook een hobby van ons.
We bezochten De Huzarenhof in Joppe, een tuin waar we al eens eerder waren. Het is zo'n prachtig verzorgde tuin. Echt een inspiratiebron voor mensen met een tuin op bosgrond. Als je ziet wat de eigenaren hier voor elkaar gekregen hebben...onvoorstelbaar! Hij is 3.300 vierkante meter, heeft mooi op kleur afgestemde borders, vijvers, leuke terrassen, hagen en hellingen.
Ook is er een leuk klein brocantewinkeltje bij waar ik altijd wel wat wegsleep. Dit weekend is tuinweekend in deze omgeving en zijn, behalve deze, nog meer schitterende tuinen opengesteld.
Helaas begon het te stortregenen toen we de tuin aan het bekijken waren en hoewel we het wel heerlijk vonden dat er eindelijk weer eens wat nattigheid viel, was het slecht gepland. We stonden juist met vijf grote potten met hortensia's in de handen en de weg naar de auto was nog een heel lange:-) We waren beiden in één klap bemodderd en doorweekt.
Gelukkig droogde het snel, al waren we wel wat verfomfaaid.
Daarna gingen we naar de beeldentuin in Mariënheem. Deze ligt achter antiekzaak De Eikelhof in het gelijknamige dorpje en beslaat maar liefst 3 hectare. Een groot gedeelte daarvan is fraai aangelegd als landschapspark, met borders en vijvers, enorme gazons en boompartijen. Overal waar je kijkt staan beelden van brons, steen, marmer, glas en keramiek. Hoewel het antiek in De Eikelhof ons iets "te" was, waren er ook een paar kleine galerietjes met hedendaagse kunst die we de moeite waard vonden.
Kortom...een heerlijk dagje, waar ik altijd weer geïnspireerd en (dit keer ook letterlijk) opgefrist door raak.
Onderstaande foto's zijn weer van mijn mobiel.
Raad eens waarom:-)
 

 
 


 

9 opmerkingen:

 1. De foto's zijn mooi genoeg, hoor. Heerlijk zo samen genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. dank zij fb even je blog gelezen.
  prachtige beschrijving,en foto s .
  waar heb jij nu toch een camera voor nodig,met je mobiel maak je mooie opname s .

  Gazeuse

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een heerlijk tripje ...
  Foto's zijn prachtig .
  Leuk om even mee te gluren...
  Mooi weekend

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Vreselijk hè, als zo'n bui je overvalt. Mooie foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ha Janny, nog leuke trip voor dagjesmensen: Rondje Drenthe!
  Het Drents museum in Assen, de brinkdorpen Orvelte en Dwingeloo, de tuinen van Harry Boerhof, Mercator & Co oude bouwmaterialen, Tea Time ( high tea) in Echten, en natuurlijk ROOM 17 :-))

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik bedoelde natuurlijk "nog een leuke trip ".

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuk dagje uit.
  Friesland lijkt me ook zo mooi,daar wil ik beslist nog eens een keer naar toe.
  Mooie foto's laat je ons zien.

  Fijne Zondag,
  Inge, My choice

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Die tuin in Joppe hadden we zondag willen bezoeken, maar ik zag dat het alleen op vrijdag en zaterdag open was. We hebben het CODA toen bezocht. Een dagje Friesland is zeker leuk. Met dit prachtige weer hou je ook nog het vakantiegevoel vast, behalve als je zo bemodderd raakt ;) Prachtige foto's!
  Fijne zondag,

  BeantwoordenVerwijderen
 9. leve de zomer en de zomeruitstapjes!

  BeantwoordenVerwijderen