anyone who keeps the ability to see beauty never grows old - Franz Kafkamaandag 12 januari 2015

Nieuwe schouw, Het Jagershuis en Hoeve Hofackers...

Vrijdag j.l. was de adviseur van 't Achterhuys bij ons om naar de mogelijkheden van de verbouw van de open haard te kijken. Het wordt een ingrijpende klus, maar de verbouw voor de schouw is waarschijnlijk minder ingrijpend dan wij aanvankelijk dachten. Het rookkanaal is prima en de schouw zelf hoeft maar voor de helft te worden weggebroken. Wel is het zo dat voorafgaand aan deze klus wijzelf veel werk moeten verzetten, omdat een hele kastenwand moet worden weggebroken, de muren en plafond moeten opnieuw worden gestuct en geverfd, er moet een stuk parketvloer worden bij gekocht en gelegd. Maar goed: als alles lukt gaat de verbouwing ergens in maart van start. Ik kan haast niet wachten en heb onze zithoek al tachtig keer opnieuw ingericht, in gedachten dan he:-)

Afgelopen weekend ging ik weer eens richting Limburg.
Ben dol op de provincie Limburg en mij kun je dan ook echt blij maken met een dagje of weekendje Limburg en de omgeving van Maastricht is favoriet. Ditmaal echter was het reisdoel Noord Limburg.
Ik wilde altijd nog eens naar Het Jagershuis in Nunhem. En als ik dan toch in de buurt ben ook graag nog eens naar Hoeve Hofackers, waar ik een keer eerder was.
De zaterdag die ik uitgekozen had was niet de mooiste zaterdag ever....het regende cats en dogs (om maar eens een woordje over de grens erin te gooien:-)
Het ritje was daarom niet meer dan een zo snel mogelijke rit over de snelweg. Bij Nunhem aangekomen regende het zo mogelijk nog harder.
Het Jagershuis is een soortement boerderijtje, niet heel groot, waarvan een gedeelte als verkoopruimte is ingeruimd. We kwamen binnen in een grote tuinkamer met een lange tafel en een heerlijk warm vuur. De eigenaars waren buiten in de regen bezig met verslepen van allerlei materiaal dus konden we heerlijk rustig door de vrij kleine verkoopruimten lopen. Heel veel mooie decoratie etc. en ik moet zeggen: ook heel redelijk van prijs. Ik was niet speciaal ergens naar op zoek maar wel ben ik nu steeds alert op mooie schouwen, haardbokken, haardplaten etc.  Maar ik ga vast nog eens terug om ook de mooie tuinspullen te bekijken. Daar leende het weer zich nu wat minder voor.


 
Vandaar reed ik naar Hoeve Hofackers in Baarlo. Net als de vorige keer vond ik de ontvangst hier erg kil en plichtmatig.
Er is genoeg te zien en te bewonderen want de Hoeve is een prachtig pand en heel mooi ingericht, voornamelijk met Hoffz meubels en decoratie. Ik heb er wat rondgekeken, wat ideeën opgedaan en dingen genoteerd die nog eens van pas kunnen komen. Omdat er weinig gezelligheid heerste was ik er redelijk snel weer weg.
Jammer maar in een winkel van dit kaliber zou het ook wat persoonlijker kunnen, ben ik van mening.
Dat zou meer uitnodigen tot uitwisseling van ideeën en adviezen.
Ik hoop dat sommige bloglezers hier andere ervaringen hebben, maar voor mij was dit de tweede keer dat het tegenviel.
Maar enfin: er blijven genoeg leuke woonspots over, nietwaar?

Na nog een leuke culinaire stop onderweg, waar we hardlopend door de stortregen naar toe moesten, ging het weer huiswaarts.
Vol ideeën weer...lastig om te moeten wachten totdat het zover is:-)


28 opmerkingen:

 1. Wel jammer dat je daar niet zo leuk bent ontvangen. Dan kom je niet zo gezellig "binnen.
  Het Jagershuis zie ik weleens op MP staan, dan vind ik ze toch wel prijzig. Maar ze hebben wel hele leuke spullen. Ben benieuwd naar de schouw. Groetjes, Nancy

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nou leuk toch...al die veranderingen in huis...spannend hoor...fijne week liefs Ria...x!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Spannend, jullie verbouwing! Zelf denken we aan renovatie van onze wintertuin, en eventuele verandering van onze verwarming (we stoken op olie). Niet echt zichtbare dingen maar helaas wel prijzig .... En Limburg, daar kom ik héél graag en bijna dagelijks :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jammer dat het voor ons zover is Limburg .
  Wat een gesloop bij jullie Ben benieuwd ...
  fijne week

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ook ik heb helaas de ervaring dat we in Baarlo niet zo gastvrij ontvangen werden! Na wat rondgelopen te hebben had de eigenaar nog geen enkele moeite gedaan om ons te begroeten. Jammer, want het is een mooie winkel.
  Ik ben benieuwd naar je verbouwing, ga het volgen!!

  Groet, Corine

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het Jagershuis zie ik op facebook vaak voorbij komen...volgens mij hebben ze leuke spullen.
  In Baarlo ben ik nog nooit geweest, en dat gaat er niet van komen ook...als ik zo jou bevindingen lees...waarom zo kil doen...ik houdt niet van dat soort zaken.
  Jullie gaan een grote klus aanpakken Janny...maar het resultaat zal straks prachtig zijn....
  Fijne Avond nog.

  Groetjes,
  Inge, my choice

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Janny,
  Jammer dat je 't Hoogehuys in Kessenich en het Maaseiker woonhuys in Maaseik niet hebt meegepikt. Je was nu toch in de buurt....
  Heerlijk zo'n dagje sfeer proeven!


  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. O Anita, had ik daar maar aan gedacht. Maarre....ik had helemaal niet in de gaten dat dat in de buurt was. Zitten slapen bij aardrijkskunde, veronderstel ik:-) maar het gaat er vast nog wel eens van komen, hoor!

   Verwijderen
  2. Wat een leuke en spannende tijd. De schouw zal wel erg mooi staan bij je. Het jagershuis ben ik nog nooit geweest maar in Baarlo al verschillende keren. Ik vind het een geweldige sfeervolle boerderij. Volgens mij heeft haar zoon hoeve hofackers overgenomen. Maar ik moet zeggen dat ze toen heel vriendelijk waren. Maar ik ben er een paar jaar geleden geweest.
   Sterkte met de verbouwing
   Liefs Anneke

   Verwijderen
 8. Hoi Janny,
  Ondanks dat het nog even duurt heb je toch weer een stap gezet. En Maart komt nu best dichtbij.
  Ondanks de vele regen heb je toch weer lekker sfeer geproefd. Jammer dat je dan zo'n kille ontvangst hebt. Je zou denken dat ze je met een goede ontvangst verleiden om iets te kopen.
  Veel succes met alles te bedenken.

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik ben heel benieuwd naar de uitvoering van jullie plannen, maar het wordt vast mooi. De woonwinkeladresjes klinken goed, al is het jammer dat je niet overal gastvrij ontvangen wordt. Maar ik hoop dat je er toch voldoende inspiratie hebt opgedaan.

  Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dat wordt nog een hele klus maar wel erg leuk! Lekker zo'n dag op pad, inspiratie op doen. Jammer dat de gastvrijheid ver te zoeken was. Daar ga je dan niet zo snel nog eens heen. Maar jullie hebben een lekkere dag gehad.

  Liefs Gonda

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik ben in beide winkels verschillende keren geweest, echt leuk om die te combineren.
  De keren dat ik bij Hoeve Hofackers was, was het erg druk, dus kilheid heb ik toen niet gemerkt.
  De eigenaresse van het Jagershuis Sandra, vind ik erg aardig.
  Dus in maart gaat het gebeuren! Ik ben echt benieuwd hoe het gaat worden, het wordt vast prachtig!

  Liefs Monica

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Leuk Janny, ik ben benieuwd hoe het gaat worden.
  Jammer dat het bij Hoeve Hofackers tegen viel. Ik ben er nog nooit geweest, ook niet bij het Jagershuis trouwens. Want toen ik er eens langs kwam waren ze dicht.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Succes met de verbouwing!!
  Het jagershuis ken ik ook van fb. Hoeve hofackers ben ik nog nooit geweest. Ik wil er nog wel graag naar toe. Wat jammer dat je de sfeer daar kil vond. Even koffie asngeboden krijgen geeft gelijk een goed gevoel. Jammer dat dat niet gebeurd is.
  Liefs Patricia.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een gedoe met zo'n verbouwing hè: je begint met de haard en voor je het weet moet er van alles en nog wat gebeuren! Maar.....ook wel weer heel leuk om er mee bezig te zijn.
  Het geeft je ook weer een reden om leuk te shoppen, helaas was dat bij jou niet het geval: een misser van die zaak!
  Zo krijg je niet meer klanten over de vloer zou ik zeggen.
  Succes straks met de verbouwing: ik ben benieuwd!

  groet Trijnie

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Heerlijk zo' n inspiratiedagje. Handig dat je zo lekker centraal woont, voor mij is Limburg bijna drie uur sturen... Succes met de verbouwing straks, ik ben erg benieuwd naar alle veranderingen!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Er staat een heleboel werk te wachten als ik dat zo lees,
  héél benieuwd hoe het wordt....de voor en na foto's...kan me
  best voorstellen dat je in gedachten al met de inrichting bezig bent...
  héél fijne week nog
  Liefs Kathy

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat jammer dat je in zo'n winkel zo ontvangen wordt hé en ik neem aan dat het daar ook niet voor een appel en een ei verkrijgbaar is.....Hoffz....
  Deze mensen moeten klanten koesteren denk ik dan maar tja niet iedereen is geschikt voor een winkel.
  In dat soort winkels verwacht je een knus en warm onthaal, ja toch.
  Maar er zijn meer mooie winkels moet je maar denken en je hebt weer ideeën opgedaan dat is ook belangrijk.

  Groetjes
  Dicky Marie

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Succes met de verbouwing. bij het Jagershuis heb ik al wel eens wat besteld. Jammer dat je bij de andere winkel zo koel behandelt bent.

  Groetjes marjonel

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Oh wat spannend, wat duurt wachten dan lang he! Ben zo nieuwsgierig hoe het gaat worden en wat leuk om accessoires uit te zoeken he! Jammer dat je zo kil werd ontvangen, daar staat of valt toch vaak de sfeer mee, dan koop je ook niet graag ook als is het er nog zo mooi.
  Groetjes, Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Succes met de verbouwing, heel benieuwd hoe het gaat worden!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Succes met de verbouwing, vergeet de voor en na foto s niet. Vooral de voor natuurlijk, de na lukt meestal wel. Benieuwd wat je gaat kiezen.

  Fijn weekend,
  groetjes Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Spannend hoor, ben ook reuze benieuwd.
  Ik ben 1 keer in Baarlo geweest, was toen op zich wel prima ontvangst, we hebben nog een tijd zitten praten met de eigenaresse

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Hallo Janny,

  Kom gerust een keer langs bij 't Maaseiker Woonhuys in Maaseik. Bij ons staat de koffie klaar!

  Groetjes,
  Linda (eigenaresse 't Maaseiker Woonhuys)

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Hallo Janny,

  Kom gerust de volgende keer langs bij 't Maaseiker Woonhuys in Maaseik. De koffie staat klaar!

  Groetjes,
  Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Ik ben verhuisd... schuif je ook aan bij mij aan de keukentafel? http://schrijvenaandekeukentafel.wordpress.com

  BeantwoordenVerwijderen