anyone who keeps the ability to see beauty never grows old - Franz Kafkazondag 7 april 2013

zou het dan toch....?

Zou het dan toch nog lente worden, mensen?
Hier scheen gisteren en schijnt vandaag een heerlijk zonnetje. Het is weliswaar nog best koud, maar je merkt toch dat de zon al wat kracht heeft.
Wij hebben de afgelopen week een mooie halve houten ton op de kop kunnen tikken en gisteren hebben we twee enorme gietijzeren tuinvazen gekocht.
In die eerste ga ik hosta´s zetten of een minivijver maken, daar ben ik nog niet helemaal uit.
De twee gietijzeren giganten moeten eerst worden geschuurd, met een primer worden behandeld en worden daarna diepzwart geverfd. Ze komen aan weerszijden van de enorme garagedeur van ons huis, dus je snapt: daar kun je niet van die kleine potten zetten.
Ik verheug me erop weer bakken en potten te kunnen beplanten. Er staan ook al diverse trays met kleine violen in licht- en donkerblauw, rose en wit klaar.
De olijfboom gaat van de week weer naar buiten en ook de rozemarijnstruik en de agapanthussen gaan weer naar buiten. Meer planten hebben we dit jaar niet in onze garage gehad. Vroeger had ik enorm veel overblijvende planten, maar al dat gesjouw en gesleep willen we niet meer dus heb ik veel weggegeven.
Met het zonnetje begint ook de energie weer te stromen, alleen de lichamelijke conditie laat nog een beetje te wensen over. De komende weken ga ik hier dus goed aan werken. Want ik wil weer helemaal fit zijn als het "echte werk" begint. Vanmiddag beginnen we aan mijn eerste "lange" wandeling.
Het is ontzettend leuk om te merken hoeveel mensen met me meegeleefd hebben. Kaarten, telefoontjes, bezoek, mailtjes, planten, bloemen, tot complete maaltijden toe!
Iedereen heel erg bedankt!
Ik ben gezegend met al die lieve mensen om me heen.
En nu: op naar de ECHTE lente!
 
                                De foto's zijn niet van mij maar geplaatst om een idee te geven! 

12 opmerkingen:

 1. Al zijn de foto's niet van jezelf, ik word er helemaal vrolijk van. Een heerlijk idee dat binnenkort alles weer groen wordt in de tuin.

  Fijne zondag, geniet van je wandeling! Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk die zon ,daar zijn we zo aan toe !
  Mooi die grote potten

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Volgens mij heb je hartstikke leuke potten op de kop getikt. Leuk hoor!
  En ja, het mooie weer gaat vast beginnen. Dat wordt straks genieten in de tuin van je leuke aankopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Klinkt veelbelovend, al je tuinplanten. Het betekent ook dat het met jou beter gaat, anders zou je geen behoefte aan tuinplannen hebben. Het werd ook wel tijd dat de zon weer ging schijnen...
  Liefs, Kakel

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijk wandelweer was het vandaag. Wij hebben ook weer een stevige wandeling gemaakt.
  Kan er echt van genieten met dit weer, net als jij straks ook doet van de planten.

  Fijne avond
  Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooie aanwinsten heb je gekocht; en oh ja, ik zou in die ton meteen een minivijver hebben gemaakt. Dat is zo leuk. Water doet de tuin leven.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Maar we hebben al een erg grote vijver. Dus water hebben we genoeg. Voorlopig heb ik hem volgepropt met viooltjes. Staat heel leuk. Tegen de tijd dat ze uitgebloeid zijn zien we wel wat het definitief gaat worden!

   Verwijderen
 7. Ja fijn, de tuin weer in! De zon schijnt maar het genieten ervan lukt niet door de (alweer) harde wind. 'Knoakedreug' zeggen ze hier, hartstikke droog dus :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ja fijn om weer tuinplannen te maken.
  Lekker naar buiten, we zijn er allemaal zo aan toe om de warme winterkleren uit te trekken.
  Maar ik vrees dat we nog wat geduld moeten hebben.

  Lieve groet
  Hermine

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hallo Janny,
  He ja eindelijk lente ik ben er helemaal klaar voor!
  Dank je wel voor je leuke reactie op mijn blog. Zo fijn om te lezen dat je ook even aan de donkere muren bij jullie thuis moest wennen. Als ik de 'voor' en 'na" foto's zie twijfel ik niet. Maar als ik daadwerkelijk de woonkamer in loop heb ik nog steeds zoiets van oei.......best donker............maar met al die leuke reactie op mijn blog gaat het wel al een stuk beter!! Fijne zondag,
  Liefs,
  Tina

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Morgen wordt het lekker. Ik verheug me er ZO op, gewoon niet normaal.

  BeantwoordenVerwijderen