anyone who keeps the ability to see beauty never grows old - Franz Kafkadinsdag 26 maart 2013

foreout with the goat...

Ja...vooruit met de geit!
Dit gezegde in Dunglish slaat op dit moment wel heel erg op mijn toestand.
(Weet je niet wat Dunglish (Dutch English) is? Neem dan eens een kijkje op: http://www.makethatthecatwise.nl/. Echt een aanrader als je wat melig bent of niks beters te doen hebt:-)  Zie ook het humoristische tekstje bij onderstaande foto.
Het herstel ging van een leien dakje. Tot voor twee dagen geleden. Momenteel heb ik veel buikpijn en voel ik me vervelend en lusteloos. Vanochtend nog even het ziekenhuis gebeld om een controle te laten doen want dit lijkt me niet in de lijn der verwachtingen te liggen.
Het weer nodigt niet echt uit om mijn dagelijkse ommetje te maken. Wat is het koud en schraal weer, zeg. Mijn huiskamer ruikt dan wel naar lente door de vele mandjes en potjes met bolletjes die ik kreeg, maar zodra ik mijn neus buiten de deur steek, weet ik wel beter.
Natuurlijk probeer ik me binnen aangenaam bezig te houden, maar ik vind het best lastig.
Ik kom niet vaak tot bloggen of schrijven. De zin erin moet maar weer snel terugkomen, want ik mis het best. Maar steeds als ik ga zitten, blijven de bladzijden leeg.
Heb wel een mooie grote kei beschilderd om op Bruun's grafje te leggen. Door de bomen heen zie ik hem in de verte liggen en dat is best een goed gevoel. We missen hem en in huis is het stil en leeg. Maar toch willen we dit maal geen andere hond meer. We krijgen zo langzamerhand meer vrijheid om vaker en langer weg te gaan en dan is het niet handig om weer een nieuw hondje te nemen. Maar kaal blijft het....
Ik heb helemaal niet het idee dat het dit weekend al Pasen is! Normaal pak ik de gelegenheid aan om een lekker dineetje voor mijn hele familie te maken, maar dat ga ik nu maar niet doen. Gelukkig zijn we dit keer uitgenodigd bij Oudste, dus de traditie verwatert niet:-)
Verder heb ik een aantal mooie magazines gekregen: altijd blij mee, zeker met de interieurbladen. Ik was blij te zien dat in WLS de kleuren in het interieur weer een klein beetje terugkomen. Zoals bekend houd ik niet van bonte kleuren maar vale, zachte of oude tinten vind ik prachtig. Mits ze in een sober interieur passen dan.
Had ook de tijd weer om mooie muziek te beluisteren die al een poosje op de "vergeten stapel" lag. Dat is wel weer het voordeel van een tijdje gedwongen rust.
Verder veel gepuzzeld en stapels bieb-boeken weggelezen. Weer een haakwerk opgepakt. Recepten uitgezocht. Leuke nieuwe blogs ontdekt. Oplossingen voor tuinproblemen bedacht.
Maar ik ben er nu wel klaar mee.
Ik wil naar buiten... met of zonder geit!

17 opmerkingen:

 1. Sterkte met de buik. Ik hoop dat er niets mis is.
  Die website ga ik ook even bezoeken. Bedankt voor het linkje.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik weet niet of jouw operatie met die van Maria te vergelijken is (bij haar werd de gal weggenomen) maar die heeft ook zeker een week of drie last gehad van de buik. Het zijn meestal toch flinke ingrepen al mag je vaak al snel naar huis.
  De engelse grapjes kwamen ook al voorbij op de weblog van Artmus (als je haar niet kent, klik eens op haar; ze maakt pracht foto's en ze schrijft vol humor).
  Tja, bloggen kun je niet dwingen. Maar als je het leuk vindt komt het vanzelf terug. Zowaar 1 en 1 drie is.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vervelend dat je zo'n buikpijn hebt! En dat Dunglish vind ik zó geinig, ik heb het bij mijn FaceBook favorieten staan, zo krijg ik ze iedere dag 'fresh'. En dat weer, dat zijn we allemaal meer dan beu ..... Sterkte Janny!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jammer dat het herstel iets minder vlot verloopt dan je zou willen.. Wel heerlijk om lekker te tutteren met tijdschriften, boeken etc, even een rustperiode is soms heel helend..!! Fijn dat Bruun zo'n mooi plekje heeft gekregen, het zal nog wel heel lang stil zijn zonder hem.. sterkte met alles!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Vervelend Janny dat het herstel een beetje tegenzit. hopelijk ios er niets aan de hand, alleen een signaal dat je er nog niet bent... De link is geweldig, ik volg het al een paar weken en lig zo af en toe even in een deuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. En Bruun,... ja dat zal nog wel even duren voordat dat akelige legen gevoel wat verdwijnt!
  Sterkte hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mhm, ja. Naar buiten! Beetje zon vandaag achter het raam vond ik ook al lekker. Sterkte verder, met je gezondheid en met het missen van Bruun.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Och Janny, ik lees nu pas het bericht over Bruuntje, wat verdrietig....
  Ik hoop dat je snel weer een beetje opknapt,en dat de buikpijn zal verdwijnen, zo vervelend als het allemaal niet gaat zoals je wilt.
  Lieve groet,
  Hennie

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuke site. Hopelijk vergaat het je snel beter.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat vervelend die pijn . Het gaat altijd langzamer dan dat je hoopt he dat opknappen . Sterkte jij doe rustig . Het gaat zoals het gaat ,moet je maar denken. Liefs van mij dikke knuf.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hej Janny, vervelend die buikpijn. Voor je herstel natuurlijk het beste dat je niet te hard van stapel loopt, als het mooier weer is ben je misschien niet meer te houden. Lieve groet,

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Grappige site. Daar wordt een mens vrolijk van!
  Jammer dat je nu ook niet min of meer gedwongen wordt om met Bruun even naar buiten te gaan, maar misschien zou dat toch te zwaar voor je zijn. Beter maar niets overhaasten. Sterkte en beterschap!
  Dat bloggen komt heus wel weer. Je hoofd staat er gewoon even niet naar. Ik vind dat best logisch na alles van de afgelopen weken. Liefs Kakel

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik ook! Ik snak naar zon, licht en lucht.... *zucht*

  BeantwoordenVerwijderen
 14. je zoekt in ieder geval de luchtigheid op en dat is toch een goed teken. Wat naar dat je hondje is overleden. Ik begrijp je overweging om niet weer een nieuwe hond te nemen, maar ik zou het niet kunnen. Een hond hoort bij mijn leven en ik ben zelfs de uitdaging van 2 honden aangegaan. Wat ik wel ga doen is binnenkort op zoek gaan naar goede hondenopvang voor als wij eens een dagje weg willen wat moeilijk met honden te combineren is.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Nee, wij kiezen, na een heel leven vol honden, er nu bewust voor geen hondje meer te nemen. Hoezeer we hem ook zullen missen, we zullen er wel aan wennen. En het is, na de laatste moeilijke jaren met Bruun, ook een bevrijding dat we zo maar spontaan kunnen besluiten ergens te gaan eten, ergens aan te steken, ergens op bezoek te gaan, etc. Dat kon nooit omdat Bruun zijn zorg nodig had en die gaven we ook graag. Maar nu breekt er weer een ander tijdperk aan, en dat is ook wéér prettig.
  Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Nog heel veel sterkte met het verlies van je hondje ...wat prachtig dat je een steen heb beschilderd een mooi gebaar naar jullie hondje toe ...al blijft het gemis altijd wel ,maar zoals je al zei het is ook een stukje vrijheid die je terug krijg ...ieder heeft daar zelf zijn keuze in ...geniet lekker van al je voorjaars bloemen binnen ... fijne week lieve groet rosita

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ha Janny,
  Leuk dat je weer voorzichtig aan het bloggen bent geslagen. Het weer doet niet erg mee om het leven wat te verlichten, ik verlang ook ZO naar de zon. Maar op een beschut plekje lukte het best vanmiddag met Adje naast me op de bank. Sneu van je hond, maar ik snap ook dat je nu even de vrijheid wil. Sterkte met je herstel!!

  BeantwoordenVerwijderen