anyone who keeps the ability to see beauty never grows old - Franz Kafkadinsdag 22 februari 2011

where the hell is Matt...

Matt Harding is een Amerikaan die werkte als computerspellenverkoper en als programmeur voor diverse programma’s, tot hij in 2003 "geen zin meer had twee jaar van mijn leven te besteden aan het schrijven van een spel waarin je iedereen moet doodmaken".
Hij besloot zijn baan op te zeggen en te gaan reizen.
Harding stond bekend om een bepaald dansje en in Vietnam stelde een reisgenoot voor hem dansend te filmen. Harding herhaalde dit op verschillende plaatsen wereldwijd en plaatste het op zijn website. Aanvankelijk alleen bedoeld voor familie en vrienden werd het al snel veel bekeken.
Zijn eerste video werd al tienduizenden keren per dag bekeken. In 2006 maakte Harding een tweede video, en in 2008 bracht hij een derde video uit. Dit keer danste hij op veel plaatsen samen met anderen die hij via zijn website had uitgenodigd mee te dansen.
Veel van de bestemmingen in zijn video's zijn bekende toeristenbestemmingen als de Taj Mahal, de Eiffeltoren, de Chinese Muur, het Rode Plein en Machu Picchu, maar er bevinden zich ook geheel andere locaties tussen, waaronder Antarctica, in Korea, onderwater bij een gezonken onderzeeër in Micronesia, Rwanda, de Very Large Array en gewichtloos in een paraboolvlucht.
De eerste twee video's hebben een lied in het bijna uitgestorven Baegu uit de Salomonseilanden als achtergrondmuziek, de derde video heeft een bewerkt gedicht uit het Gitanjali van de Bengaalse dichter Tagore als achtergrondmuziek.
Kijk en geniet van Matt en zijn werelddansen!

12 opmerkingen:

 1. Ik las bij Lupineke al dat je ook over Matt ging schrijven. Ik had er nog nooit van gehoord en ben na het filmpje van gisteren ook al op zijn website terechtgekomen. Leuk om te weten hoe het tot stand is gekomen en hoe het zo is uitgegroeid. Zijn reis is te volgen op zijn site, dus wie weet kunnen we nog eens mee dansen. Jij toch ook?
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nu ik Laurel en Hardy, hier rechts, zo zie, vind ik het dansje er wel op lijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb erg genoten! En Laurel en Hardy doen geweldig mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dansend de wereld rond.....................
  das pas een leven!
  XXXm

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wat PRACHTIG !
  als hij langs komt ,nodig ik m uit in de tuin om te dansen,wie weet komen saaie buren hiervoor hun stoel uit.
  hier gaat mn bloed sneller van stromen.
  wat geweldig dat jouw tijd zo goed benut wordt,had je toch nooit kunnen bedenken!

  Gazeuse

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh leuk, hier nog een fan van Matt, je had het al aangekondigd! Ik vind hem zo geweldig, leuk dat je hier ook het verhaal er achter verteld hebt! Als hij in de buurt komt, dan dansen we toch zeker mee he!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ik kende de filmjes van Matt al en zag ze inderdaad ook bij Lupineke. Maar het blijft elke keer weer genieten. dank voor de extra informatie errond, die kende ik nog niet!
  en nu ga ik een dansje doen in de tuin ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik kende het wel, maar het blijft leuk om zien.

  Ik hou van die ongegeneerde vrolijkheid!

  Hoe ging het weer... zing alsof niemand je kan horen, dans alsof niemand je kan zien. En leef alsof het de laatste dag is.
  Of zoiets toch :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hier word ik erg vrolijk van Janny. Heerlijk moet dat zijn zo de wereld rond te reizen en overal te dansen. Ik krijg spontaan zin om te gaan dansen midden in de stad. Maar ik weet niet of iedereen dat zal begrijpen.
  Dora

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Geweldig filmpje, Janny! Als je al die verschillende landen en mensen zo bij elkaar ziet, dan lijkt de wereld toch meteen weer een stapje kleiner. Ik krijg er een beetje een wij-gevoel van! Goeie titel ook trouweens. Hartstikke leuk!
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Marlou:
  geinig die man. Dansen kan hij niet so goed maar dat maakt niet uit. Ik werd ook heel vrolijk daarvan.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Geweldig leuk filmpje. Je wordt er vrolijk van.

  BeantwoordenVerwijderen