anyone who keeps the ability to see beauty never grows old - Franz Kafkazaterdag 12 november 2011

geschenk...

Begin november was ik jarig en ik kreeg van kinderen en schoonkinderen een mooi cadeau: een dagje Amsterdam met beide dochters.
Ze hadden het goed georganiseerd, te beginnen met de verrassingsdoos die ik kreeg op mijn verjaardag. Met daarin dus het programma van het dagje-uit!
Agelopen vrijdag gingen we op pad en wat was het een heerlijke dag!
Met de trein naar Amsterdam, in Utrecht voegden dochters zich erbij.
Bij aankomst eerst een lekkere cappuccino en planbespreking. Daarna in de rondvaartboot om de highlights van Amsterdam eens vanaf het water te bezien. Het was al vreselijk lang geleden dat ik dat gedaan had, dus weer helemaal leuk.
Daarna gingen we naar de Hermitage waar een prachtige tentoonstelling over Vlaamse schilders is, afkomstig uit de Hermitage in St.-Petersburg. Veel van de werken zijn in de achttiende eeuw door Catharine de Grote verworven, al dan niet op rechtmatige wijze:-) Maar liefst 75 schilderijen en 20 tekeningen van Rubens, Van Dyck en Jordaens zijn tentoongesteld, waaronder de beroemde Kruisafneming van Jezus door Rubens, dit schilderij is nooit eerder uitgeleend geweest. Ook een aantal tijdsgenoten als David Teniers de Jongere en Frans Snijders waren vertegenwoordigd in dit unieke overzicht van Vlaamse kunst uit de zeventiende eeuw. Nadat we al dit kunstgeweld uitgebreid op ons hadden laten inwerken, gingen we een klein wandelingetje maken.Naar het Amstelhotel dus, alwaar ons een prachtige High Tea geserveerd werd in die heerlijke serre. Een feest voor oog en tong. Het leuke bij deze High Tea was ook dat er bij elke nieuwe ronde lekkers een andere thee werd geserveerd waar ook veel over verteld werd. Een soort theeproeverij dus. En hoewel het voor ons drieën al niet heel moeilijk is om een gesprek gaande te houden, hi, hi, waren de heerlijkheden zeker een goede toevoeging.
Goed om weer eens uitgebreid met elkaar te praten, lekker onder ons;-) met veel tijd voor elkaar.
Praten over kleine gebeurtenissen, over grote veranderingen, over levenskeuzes en geluk.
Daarna de wandeling naar het station, in een mooi verlichte stad. Halverwege nog een mooie bar ingedoken en twee feestelijke glazen bubbels gedronken en uiteraard verder gepraat!

Meiden, wat ben ik toch blij met jullie!
Dank voor een heerlijke dag!

16 opmerkingen:

 1. Dat vind ik echt gaaf voor jou en jullie, wat een geweldig cadeau!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit klinkt als een supergezellig dagje! Dat hebben ze toch maar mooi bedacht voor jou, hier kun je met heel veel plezier op terugkijken! Fijn weekend, groetjes van Lupineke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuk cadeau, heerlijk om zo op stap te gaan met je dochters. Zit er bij ons voorlopig nog niet in, want mijn puberzoons vinden het niet bepaald stoer om met hun moeder de stad in te gaan. Ik mag alleen mee als ze nieuwe Nikes van me krijgen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. zo fijn, ik voel je stralen tot hier ;-))

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je meiden weten precies wat je nodig had/hebt! Wat een ontzettend lief cadeau van ze.
  Liefs,

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heerlijk hè om dochters te hebben, die weten wat een moeder leuk vindt.
  Mijn vriendin woont in een woonark tegenover het Amstel,ze heeft een prachtig uitzicht, dat snap je.

  Lieve groet
  Hermine

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Fijn dat jullie zo genoten hebben, het klinkt ook allemaal heerlijk.
  Fijne zondag, lieve groet

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Daar ben ik nu nog nooit geweest... de Hermitage. Goede tip van je!!
  Wat heerlijk dat je zo'n leuke dag hebt gehad, zeg! (enne... alsnog een late proficiat!! xx)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Gefeliciteerd nog!
  Heerlijk dat je zo verwend bent.
  Amsterdam is altijd gezellig en die high tea in het Amstel inderdaad niet te versmaden: de thee uit die prachtige theepotten hoef je niet eens te drinken om te weten dat het heerlijk is! Hoop dat je veel verschillende soorten hebt gedronken? En dan die heerlijke stoelen!
  Geniet nog even lekker na!
  Jacoba

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Gefeliciteerd, Janny! En wat een mooi cadeau. Ik herken dat van die verschillende soorten thee's. Een mooie plek.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. alsnog gefeliciteerd. en je kon toch geen mooier cadeau krijgen - heerlijke dochters heb je. ik hoop nog naar die tentoonstelling te gaan voor hij weer weg is.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. heerlijk zo'n dagje uit voor je verjaardag! veel liefs, @nne

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ja zo'n dag is een geweldig kadootje.
  Jij bent dus ook een schorpioen. Mijn feestdag was 11-11-11
  Dit jaar wel een heel bijzondere datum en vanwege het kadootje dat ik kreeg kan ik nu ook weer bij jou reageren. Dat oude maschien deed dat niet meer.
  XXXm

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Nog van harte gefeliciteerd. Ze hebben een prachtige dag voor je uitgekozen. De Hermitage, nieuwe stijl... daar zou ik ook voor gaan.

  BeantwoordenVerwijderen