anyone who keeps the ability to see beauty never grows old - Franz Kafkadonderdag 17 november 2011

DAS aan de dijk...Uren kan ze er mee bezig zijn. Ontelbaar veel woonbladen worden doorgenomen, plaatjes uitgeknipt, moodboards gemaakt.

Grappig om te zien dat soms dingen van moeder op dochter overgaan: in dit geval liefde voor interieur/inrichting.
Onze oudste dochter en aanstaande hebben een boerderij in een klein plaatsje in Gelderland gekocht. Hij staat beneden aan een dijk dichtbij de Maas (gelukkig wel aan de goede kant van de dijk;-)
De boerderij is charmant maar oud en moet van onder tot boven worden verbouwd. En dan ook écht verbouwd, bedoel ik, tot en met een nieuw dak en overal nieuwe muren.
Ze noemen hun toekomstige stek gekscherend DAS: iets wat nog vorm moet krijgen en bovendien een samentrekking van beide namen.
Als ze bij ons komen, even uit de drukte, brengen ze meestal stalen en monsters mee van gekochte of gewenste materialen, kleuren, stoffen en meubels.
Net als haar moeder kan Oudste zich enorm verheugen op het sfeertje dat gaat worden gecreëerd in zo’n oude omgeving. Het is leuk om advies te kunnen geven, dat ook nog op prijs wordt gesteld. Dat was wel eens anders, ha, ha!
Ik ben weg van alles wat ze laten zien, de sfeer die ze willen is landelijk, sober en stoer.
De keuken is al besteld: een prachtig strak model in hout, met een dik beton-achtig blad, compleet met kookeiland.
Op de benedenverdieping worden overal castlestones in onregelmatig verband gelegd, in een prachtige grijs-beige tint, gelukkig wel met comfortabele vloerverwarming eronder.
Er is al een mooie serre aangebouwd die alleen maar hoeft te worden geschilderd in een mooie kleur en die bij de keuken wordt getrokken. Mooie verfstalen in de tinten grijs, grijsgroen, grijsblauw en zand liggen klaar. Sommige meubels gaan mee, andere worden vervangen.

Ook zijn er plannen met de grote lap grond die bij de boerderij hoort. Er komen fruitbomen, kruiden en groenten aan de ene kant, aan de andere kant een siertuin met o.a. veel hortensia’s.
Het duizelt me af en toe als ik alle plannen hoor. Ik vind het heerlijk om mee te leven maar ben ook heel blij dat ik dit zelf niet allemaal hoef te bedenken en te verwezenlijken.
Wij zijn vier jaar geleden naar onze huidige stek verhuisd en de verbouwing die ons huis toen behoefde was in onze ogen al zeer behoorlijk, maar als ik deze plannen hoor lijkt het niks.
Maar gelukkig hoeft het niet allemaal in korte tijd te worden gerealiseerd en zijn er een aantal klussen die pas in later stadium zullen gebeuren.

Natuurlijk zullen we helpen zodra dat kan. Want hoewel ze behoorlijk ver van ons af wonen zal alle hulp nodig zijn, denk ik.
Ook hier werkt alles een beetje door: de piano verhuist naar de boerderij en ik ben al op zoek naar een mooie sidetable die op die plaats gaat komen. Ook twee fauteuils verhuizen naar de logeerkamer van de boerderij en zeer binnenkort staan hier twee nieuwe grijze fauteuils in de woonkamer.
Geen wereldnieuws, maar wel ontzettend leuk!!

De plaatjes komen overigens van het www. Andere zijn natuurlijk nog niet voorhanden, maar ze geven wel de sfeer weer:-)

17 opmerkingen:

 1. Geweldig dat ze dit gaan doen en heerlijk om daar (aan de zijlijn) getuige van te mogen zijn. Wij hebben het in ons huis ook meegemaakt en het is een geweldig proces, dat verbouwen, je huis wordt helemaal 1 met je. Heerlijk!

  Gelukkig zijn we klaar, ook heerlijk.

  Wens ze maar succes, ook met de tuin, superleuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat fijn om daar mee bezig te zijn. Mooi dat sobere, lijkt me een heel prettige sfeer om in te wonen.
  Lieve groet

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een geweldig project. Ik hoop dat je ons via foto's laat meegenieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk om zo dichtbij mee te leven met alle leuke plannen van je dochter! Spannend ook, hoe het allemaal zal lopen... in ieder geval hebben ze prachtige tinten uitgekozen! Heerlijk dat ze hun droom kunnen verwezenlijken!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een heerlijke bezigheden! Leuk om mee te denken en te zien hoe het stukje bij beetje een droomhuis wordt. De kleuren vind ik super, de stijlen die je beschrijft ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. leuk en tegelijk een heel klus zo´n huis tot je plek maken , maar het is iets dat blijft groeien en vorm krijgen want steeds is er wel iets te schuiven , een likje verf of een ander stofje ...eigenlijk best leuk dat het nooit echt af is ook ...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat heerlijk als je zoiets kan en mag doen
  Helemaal je eigen plek maken !
  Ik hou heel erg van die landelijke stoere style
  Het zal vast en zeker prachtig worden

  BeantwoordenVerwijderen
 8. wat een plezier zo samen te zitten dromen - en dat die dromen dan ook nog eens realiteit gaan worden!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Knap dat zij (jullie) dat allemaal kunnen. Hier in België (waar ik parttime verblijf) zie je het ook: Belgen doen niet anders dan (ver)bouwen. Als ik er naar kijk word ik al moe. Zo'n boerderij zal wel een langdurig project zijn. En ik denk nu met enig schuldgevoel: ik moet al heel lang de keuken schilderen. En daar zie ik al tegenop. Erg he?

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat toch geweldig dat ze jullie er zo bij betrekken....dat is toch groot genieten.
  Het lijkt mij wel een groete klus, maar met de nodige enthousiasme kom je meestal heel ver.
  de plannen die ze hebben. van hoe het uiteindelijk moet worden...wordt volgens mij een echte droomhuis.
  Lieve groet.....elly.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een klus zeg. Maar ja, ze zijn jong en kunnen veel aan. Geweldig dat jullie er getuige van zijn, Jannie. Je ziet je kinderen tenslotte graag gelukkig.
  Dora

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Heerlijk om zulke plannen te maken als je nog zo jong bent. Zeker als je ouders je steunen met raad en daad. Het is ook wel bijzonder om een oude boerderij om te kunnen toveren tot een droomhuis. En over niet te lange tijd een huwelijk! Geniet ervan zoveel je kan!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Prachtige kleuren, ontzettend leuk te doen, als je er energie voor hebt. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik doe dat ook altijd... lekker knippen, lekker combineren. Heerlijk om te doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Woonbladen bekijken en binnenkijken is heerlijk om te doen. Soms ga ik voor de grap even op Funda snuffelen!:-)

  Mooie kleuren zijn er uitgekozen! Ik wens ze veel succes met de verbouwing, maar dat zal helemaal goed komen als ik je verhaal lees.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Het klinkt echt om jaloers van te worden: locatie, pand, aankleding. Heerlijk hoor, zo'n mooie toekomst in het verschiet - klinkt alsof ik klaag, maar dat is absoluut niet zo; ik heb ook een prima plek ;-)

  BeantwoordenVerwijderen