anyone who keeps the ability to see beauty never grows old - Franz Kafkawoensdag 19 september 2012

herfst op het terras...

Niet origineel, ik weet het. Plaatjes van herfsttaferelen.
Jullie hebben ze waarschijnlijk al in veel blogs gezien maar hier in de bostuin kon ik het nog een tijdje ontkennen. Niks geen herfst, geen vallend blad, geen verkleuringen. Veel groen, nog veel bloeiends en bovenal een lekker zonnetje.
Tot dit weekend.
Want helaas moet ik er nu toch echt aan geloven. Het zonnetje is ingeruild voor fikse regenbuien, het blad begint al te verkleuren en de planten hangen er afgetakeld bij.
Dus ja... herfst!
Ik vind pompoenen altijd het ultieme herfstgevoel uitstralen en dus kocht ik er een aantal op de Oogstfair van de Boschhoeve in Wolfheze.  Op onze veranda passen geen gele of oranje pompoenen (hoewel ik die wel vrolijk vind) dus kocht ik deze donkergroene, grijsgroene en witte. Op de tafels in de zijtuinen ga ik nog een decoratie maken met de andere pompoenen.
Hier vast een kijkje op de veranda.
16 opmerkingen:

 1. Tja,de herfst is gearriveeerd, in bloggerland is hij al geruime actief, ik vrees dat we binnenkort zelfs de eerste kerstbal kunnen verwachten. Dit weekend maar eens met frisse tegenzin aan de herfstdecoraties beginnen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ....geruime tijd, bedoelde ik natuurlijk. Haha, ben altijd een beetje van slag als de herfst begint ;-))

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik blijf het toch altijd weer jammer vinden, na al dat mooie weer ineens naar regen. Gelukkig ga ik in november nog op vakantie. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dag Lyanne, welkom op mijn blog. Nee, ik vind het ook niks, die winter mogen ze van mij best overslaan. Wat heerlijk dat jij nog even weg gaat in november. Hopelijk wel naar een warme bestemming?
   Janny

   Verwijderen
 4. ik vind het een hele mooie plaatje hoor daar bij jou aan de tuintafel....Hele mooie kleuren hebt jij gekozen....Ik vind die schaal zo mooi op je tuintafel...Ik hou ook niet zo van de herfst maar ik blok dat gewoon weg...ik heb daar toch geen enkel invloed op en dat is maar goed ook toch !!!
  ik wens je nog een fijne dag en een warme groet...ELLY

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat zijn mooie exemplaren en precies de goeie kleuren. Leuke op die rieten schaal.
  Lieve groet,

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je decoraties zijn heel fraai. Ik wist eigenlijk niet dat er donkergroene pompoenen bestaan, ik ga eens op zoek.
  Je tuinvaas is prachtig wat een apart model en die vetplanten staan er heel goed in. Mooi dik tafelblad ook. Je ziet het,ik heb met studie zitten kijken ;))

  Lieve groet
  Hermine

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Moeten pompoenen niet oranje zijn?! (-;

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. O, dat schreef je al. Ik kende ze niet....

   Verwijderen
 8. ziet er mooi uit zeg. Laat 'ns wat meer van je tuin zien, volgens mij is die prachtig.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een prachtige pompoenen in die grijze en groene tinten! Ja, 't is nu echt herfst(Ig), ik heb mijn witte broeken maar opgeruimd .... en ook het badpak is verhuisd naar een hoekje achterin de kledingkast. Binnenkort de laarzen maar uit het vet halen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Je foto's kunnen zo in een woonmagazine, Janny. En wat betreft je pompoenkeuze ben ik het helemaal met je eens. De herfst is het meest rijke jaargetijde met al die vruchten, bessen en zaden. En groot gelijk: pluk de dag (in de tuin) zolang het kan! Herfst wordt het vanzelf...
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Het ziet er prachtig uit. Herfst = lekker bij de houtkachel glaasjes wijn drinken (zoals ik nu ;))

  BeantwoordenVerwijderen
 12. ik kan geen gnoeg van herfstplaatjes krijgen, hoor, dus.... laat ze maar rustig zien! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. wat n prachtig plaatje !
  Gr Amy

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Mooi plaatje, goed idee, ik moet een pompoen kopen voor op de tafel op het terras. Dat brengt vast weer wat fleur in mijn wat sudderend leventje.

  BeantwoordenVerwijderen