anyone who keeps the ability to see beauty never grows old - Franz Kafkazondag 16 september 2012

inspiratie...

Na een fijn zonnig weekend waarin we  leuke mee-eters hadden, waarin we nog heerlijk op de veranda konden zitten, waarin we een gezellig etentje buitenshuis hadden, waarin ik naar een leuke fair ging en daar pompoenen in mooie tinten kocht en prachtige tuinen bekeek, waarin de  lieve mededeling van Hubbie kwam dat hij een I-pad voor me besteld heeft én waarin we een dag hadden zonder plasjes van Bruun binnenshuis (heel zeldzaam tegenwoordig voor die oude baas:-) was er inspiratie te over.
Maar soms mis ik inspiratie.
Dan moet ik buiten mezelf zoeken om die drive te krijgen die ik plezierig vind. Om te voelen dat ik opgeladen ben en klaar om dingen aan te pakken.
Er zijn een paar tools die me daarbij helpen. Voor iedereen zullen dat andere dingen zijn, denk ik. Maar bij mij werken inspirerende boeken en tijdschriften, mooie natuur, kunst  en muziek goed.
Dit prachtige lied van Mathilde Santing is bijvoorbeeld erg mooi op die momenten.
Uiteraard word ik ook vaak geïnspireerd door mensen om me heen, of door sommige publieke figuren, maar daar gaat het hier niet over. Vaak moet je in jezelf zoeken naar het juiste instrument om weer te gáán. 
Ik ben benieuwd wat iemand er zélf aan doet om weer inspiratie te krijgen op tijden dat zij/hij daar behoefte aan heeft.
Dus niet "wie" maar "wat"!
Wat inspireert jullie? Wat maakt dat je je weer oplaadt en zin krijgt om dingen aan te pakken?

7 opmerkingen:

 1. Inspiratie haal ik uit Fairs ,tuinen en kastelen en huizen bekijken ,mooie interieurwinkels bezoeken,tja mijn blog gaat natuurlijk alleen maar over wonen en tuinen ,ik vertel niet zoveel prive ,dat wil ik dus zo houden ,dan wordt het misschien zo n mopperblog over de vrouw in de overgang ,haha ,wat ook leuk en herkenbaar kan zijn hoor :)
  En de seizoenen geven ook inspiratie
  Maar ik moet eerlijk toegeven dat het niet altijd meevalt om een stukje te maken ,je hebt mensen die al heel veel hebben klaar liggen maar dat is bij mij helaas niet zo

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Slenteren in de natuur, fotograferen, mijn stapel tijdschriften doorlezen, vooral de Flows en Happinez-en, de boeken die ik al heb ( al is het maar er naar kijken en erdoor heen bladeren), foto's, mijn blogs, het volgen van blogs. Al deze dingen maken dat ik inspiratie krijg.
  Lezen in mijn Bronte Sister boeken monteren mij altijd weer op, ook wanneer ik me beroerd voel. Verder vind ik het heel leuk om informatie via Facebook en internet (in het algemeen te halen). Zet me in een bieb of boekenwinkel, altijd goed. Maar ook stoffen winkels, Pipo's achtige winkels, heerlijk voel ik me. Ik kom ook in een flow wanneer ik kan organiseren en alles binnen een tijdschema plaats.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Energie en inspiratie krijg ik door een stad te bezoeken heel raar maar ik kom altijd weer helemaal opgeladen terug. Heerlijk en kan dan weer een tijdje voort...zeg maar met die ouwe lijfje en kom tot nieuwe dingen...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Moeilijk. Goede boeken, mooie natuur, live klassieke muziek. Mijn muze is natuurlijk Adje, al doet hij niet echt zijn plicht. Hij blijkt een echte buitenkater te zijn. Ik zie hem zelden nog. :(

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Poeh, soms komen dingen als vanzelf en op andere momenten zit je maar ergens tegen aan te hikken en komt er vervolgens niets uit je handen. Lekker op stap gaan wil dan nog weleens helpen. Naar een leuke stad of markt of tentoonstelling. Of gewoon een wandeling dichtbij huis.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Inspiratie vind ik in boeken en tijdschriften, interessante dingen ondernemen (vooral ook nieuwe ervaringen opdoen) en ontspanning om het hoofd rust te geven om ideeën te verwerken. Maar vooral haal ik inspiratie uit het samen zijn met stimulerende vrienden en een geweldige familie. X S

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik haal de inspiratie dichtbij: mijn tuin, de oogjes en de blije blik van onze hondjes, een mooi boek, de smaak van iets wat je zelf maakt (of gekocht hebt!)een avond kletsen met een vertrouwd iemand, een bos uien opgebonden door DH, een droge opmerking van mijn lieve jongste zus, twee regenbogen op één dag aan de voor- en achterkant van het huis, Pinterest, foto's en mooie plaatjes, lezen. Misschien is het dat ik er energie van krijg en daardoor inspiratie... Zoiets...

  BeantwoordenVerwijderen