anyone who keeps the ability to see beauty never grows old - Franz Kafkavrijdag 1 juni 2012

verbouwereerd...

Gistermiddag ging ik wandelen met Bruun, onze hond.  Het zag er naar uit dat het een mooie dag zou worden en omdat ook Bruun er zin in leek te hebben, staken we het bos door naar de rondweg om ons dorp.
Er was aardig wat verkeer op de been.. uhh.. band. Auto's, scooters, brommers en ook veel fietsers.
In ons dorp lijken aardig wat yup-achtige tiepjes te wonen.  Geïnteresseerd keek ik naar de moeders en vaders die hun kroost naar school brengen met een hippe bakfiets, of een fiets met karretje erachter, gekleed in kekke jurkjes en shirts.
Een Hollands tafereel, maar wel anno 2012.  Ik dacht terug aan de stevige ouderwetse fiets die ik vroeger reed. Eén kind voorop, één achterop, de hond aan de lijn meelopend en soms de boodschappentas aan het stuur.  Nou, dan is dit toch wel comfortabeler en gemakkelijker. Alles in één bak!
Terwijl Bruun een beetje loopt te snuffelen en geen zin  lijkt  te hebben om door te lopen, kijk ik naar een leuke blonde jonge moeder, met een kar achter haar fiets waar drie kindjes in zitten.  Ze lijken allemaal sprekend op haar en zullen dus wel bij haar horen, veronderstel ik.  Ze groet vriendelijk als me passeert.  In gedachten nog een beetje bij de beelden van mijn destijds jonge dochtertjes, groet ik terug.
De kinderen hebben alle drie een rugtasje met een, mij onbekend, stripfiguurtje bij zich.  Leuke kindjes, zo te zien. Mooi hoor, zo'n jong gezin. Maar druk ook natuurlijk. Moeders van tegenwoordig lijken ook veel aan te kunnen en bewonderend kijk ik naar de energiek voortrappende vrouw met haar kroost.
Terwijl ik een hand ophef om naar de kindjes te zwaaien draait het jongetje dat achterin de kar zit zich naar me om. Hij steekt zijn tong ontzettend ver uit uit en steekt tegelijk allebei zijn middelvingers naar me op.
Verbouwereerd laat ik mijn hand zakken en kijk de fietskar na tot ze de bocht om is!

15 opmerkingen:

 1. Door dit soort dingen kan ik ook volledig van slag raken. Had die moeder geen achteruitkijkspiegel?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ohhh... ongelofelijk...! Hier val je helemaal stil van... Is dit Nederland anno 2012?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tja, wel poen, maar geen fatsoen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Breek me de bek niet open, fietsen met twee kinderen, ik vond het verschrikkelijk en gevaarlijk, in mijn dorp was geen school en ik moest naar een ander dorp fietsen. Ben de eerste keer gezakt voor mijn rijbewijs omdat ik een moeder met twee kinderen op een fiets voorrang gaf.
  En ach Janny, een jochie in een bakfiets die zijn tong en vingers gebruikt, ik lach erom. Mijn kleinzoon van 5 heeft overal,, geen idee,, van.
  Ik denk dat wij vroeger ook veel konden in de ogen van oudere mensen.

  Een leuk weekend
  Hermine

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Tsss, wat erg dit, zeker als het zo jong beginnt. Ik had toch even geroepen denk ik, in de hoop dat mama zou stoppen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jeetje .... Zo'n kind moet toch ergens een voorbeeld hebben gehad ....

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vind dit ook heel erg en zou van mijn stuk zijn.
  Aan de andere kant vind ik het ook zielig, waar haalt zo'n jong kind dit vandaan, hoe groeit hij op? Waarom staat hij zo cynisch in het leven?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. wat is het einde in tegenspraak met het idyllische begin. ja, dan sta je toch verbluft te kijken. de verhufting begint kennelijk al op jonge leeftijd en gebeurt in alle lagen van de bevolking. waar leer je zoiets? thuis? op school? op straat?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hihihi, leuke kinderen inderdaad.... Ongeloof hè, hoe brutaal en onbeschoft ze soms al zo jong kunnen zijn tegenwoordig??

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Soms denk je wel es ,wat hebben die kids toch tegenwoordig ?
  Dacht dat het aan mij lag (kwordt oud ......:)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Brutale vlegel! Had een lange neus naar hem gemaakt... Maar ik kan me voorstellen dat je te verbouwereerd was. Had ik vast ook geweest.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Haha, ja, dat is dan verrassend. Bengels zijn het.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Daar past alleen het woord 'verbouwereerd' bij.... tjonge :-(

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Daar krijg ik meteen een huilbult van, je weet wel, zo'n dikke keel van ingehouden tranen. Erg dit!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Haha ik zie je zo staan! Geweldig toch kinderen die dingen uitproberen, hun grenzen opzoeken. Dat doen kinderen uit elk soort gezin en van elke generatie. Wedden dat Godebaldje dit zo ook doet als jij even de andere kant opkijkt?

  BeantwoordenVerwijderen