anyone who keeps the ability to see beauty never grows old - Franz Kafkadonderdag 21 juli 2011

bloggers block...

Ik merk dat het bloggen er deze weken een beetje bij inschiet. We zijn bezig met van alles en nog wat. Vakantie gehad natuurlijk en daarna nog wat binnen- en buitenklussen gedaan.
Onze slaapkamermuren zijn eindelijk geschilderd in de kleur Lamp Room Gray van Farrow and Ball. Dat wilden we al zo lang maar het kwam er maar niet van.
De kunstposter die we uit de Provence hebben meegenomen moet nog worden opgehangen zodra we daar een geschikte lijst voor hebben gevonden. Maar eindelijk is het één geheel geworden!

Ik heb alle overige benodigdheden aangeschaft voor mijn boetseer hobby: ik miste nog het één en ander. Nu kan ik thuis voluit aan de slag. Helaas merkte ik al wel direct dat de combinatie werkkamer/hobbykamer geen goede is. Hoewel ik alles goed had afgeschermd zaten de telefoon, de PC, mijn bureaustoel en de vloer toch onder de klei. Daar moet ik dus iets anders voor gaan bedenken. Misschien een klein ateliertje in de tuin?

Wat is verder nog te vermelden? O ja... ik heb me ingeschreven voor een gevorderde cursus Engelse Conversatie. Hoewel mijn Engels niet echt slecht is en ik veel Engels lees, merk ik dat de vlotte spreekvaardigheid weggezakt is. Aangezien we tegenwoordig in familiekring vaak Engels spreken i.v.m. de vriend van Jongste (een Deen, maar werkzaam in Nederland en engelstalig) is het leuk als dat wat vlotter zou gaan. Bovendien vind ik het leuk om me weer in een taal te verdiepen.

Ook maak ik voorbereidingen om een buitentafel te mozaieken en heb me ingeschreven voor een workshop hiervoor bij een vriendin die een prachtige galerie in Otterlo heeft.
Verder trekken we er vaak op uit. Ondanks alle treurige voorspellingen was het de afgelopen dagen toch redelijk droog overdag. Helaas missen we de Parade in Utrecht waar we vandaag toe zouden gaan. Hubbie heeft een gescheurde meniscus en moet tijdelijk wat rust houden.
Vervelend voor hem maar we redden het hier wel, hoor.
We hebben literatuur, muziek, boeken en wijn genoeg in huis!

11 opmerkingen:

 1. toch fijn dat bezig zijn en bloggen is natuurlijk geen moeten... en je hebt een lijstje met leuke plannen...hier ben ik ook bezig aan de tweede , nu een grote mozaIektafel, ik maakte er een jaar of twee terug , twee voor een vriendin , vind diot ook een heel meditatieve bezigheid ... en voor nu geniet van de muziek, de boeken en de wijn...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Sterkte voor je hubbie. Proost!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat dat atelier betreft: ik zag laatst een houten tuinhuis met veel ramen en veel vloeroppervlak dat je eenvoudig zelf kunt plaatsen: echt een aanwinst. Als je handig bent tenminste. Maar dat lijkt me echt ideaal voor een grote tuin...succes met al dat heerlijke tijdverdrijf!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat ben je lekker druk Janny. Goed idee een atelier(tje) in je tuin. Dat heb ik nu ook,
  kan er heerlijk m'n hobby(s) uitoefenen. En wat zo leuk is, het staat in de tuin, maar zodra ik een voet over de drempel zet, ben ik er even helemaal tussenuit... heel ontspannen is het.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Goed bezig, meissie! En met leuke dingen. Vervelend dat je man zijn meniscus heeft gescheurd. Volgens mij ben je daar wel even zoet mee. En dat terwijl jullie nog vakantie hebben?
  Dora

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je hebt genoeg te doen en hoeft je niet te vervelen. Af en toe niksen is ook niet erg met een glaasje wijn erbij.
  Geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Een eigen atelier, dat zou wel mooi zijn, hoor. Dat gaat wel bij jullie, met zo een grote tuin, dus doen Janny.
  Je hebt veel onder de handen, dus het gaat wel goed met jou! Mooi hoor.
  Miriam

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ben erg benieuwd hoe het mozaïeken bevalt. Wel een klus, zo'n buitentafel!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ja, een eigen atelier in je tuin. Hoef je ook niet steeds alle spulletjes op te ruimen als je er even tussenuit glipt!

  Vind je 't vreemd dat je tijdelijk minder schrijft? (Al heb je er weer een heel verhaal van gemaakt...) Je hebt er gewoon geen tijd voor. Dapper van je, al die bezigheden!

  Prachtig dat mozaiek.
  Liefs,
  Mirjam Kakelbont

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mooie plannen en voor nu fijn lezen met een lekker glas wijn erbij!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. het lijkt alsof je het erg naar je zin hebt! houden zo. en het Echte Leven is belangrijker dan het digitale leven ...

  BeantwoordenVerwijderen