anyone who keeps the ability to see beauty never grows old - Franz Kafkazaterdag 30 juli 2011

zwaar werk...

Ik tik dit logje met een pijnlijke rechterarm en -hand. Van het schuren.
Afgelopen donderdag waren we in Apeldoorn op de Antiek- en Brocantemarkt. Wat een heerlijke markt is dit. Hoogwaardig antiek en brocante en niet, zoals zo vaak, uitgeruimde zolderuitstallingen.
Ik moest me behoorlijk inhouden want er was zoveels moois te koop. Maar natuurlijk ging er weer iets mee naar huis. Ditmaal een aanvulling op mijn verzameling rood-wit servies. O.a. twee mooie oude, helemaal gave, dekschalen met leuke details. En een loodzware ijzeren tuinvaas, behoorlijk verroest, maar met een zo'n mooie vorm dat ik hem niet kon laten staan.
Ik popelde dus om ermee aan de slag te gaan. En dat valt dus behoorlijk tegen:-)
Gisteren alles in huis gehaald om de roest te verwijderen, plus de onderlak en de verf waarin ik hem wil schilderen. En vandaag aan het werk. Er kwamen prachtige figuren en initialen onder de roest te voorschijn. Maar het is zwaar werk en het zal nog wel even duren voordat ik zover ben dat er geverfd kan worden.
Onderstaand een indruk van wat ik bedoel.
Fijn weekend allemaal!

Enne.... die Telegraaf is de krant waarin mijn inkopen verpakt zaten, hoor! Dit even ter verduidelijking:-)

Eerste foto zoals ik hem kocht. Tweede foto na een puur uurtjes schuren!

15 opmerkingen:

 1. o wat prachtig ... en schuren met een beetje cola ? (lost in ieder geval het roest op :-) en jouw servies ... om van te watertanden ... veel plezier er mee...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nou het rode servies is om te smullen. Wat een klus zeg die bak opknappen. Maar mooi dat hij word. Om je vingers bij af te likken....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. je hebt geweldige spulletjes ingekocht Janny maar kan me voorstellen dat die roest wel een beetje tegenvalt. Hij zal waarschijnlijk wit worden zoals die die buiten staat?
  Veel plezier er verder mee...........
  XXXm

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh die tuinvaas is prachtig!

  Ik moet lachen om je opmerking over de Telegraaf, ik zou me er ook voor schamen, hahaha...

  Sterkte met je schouder, fijn weekend nog.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een werk zeg dat schuren. Maar een mooie vaas! En de Telegraaf, pfff, nee die lees ik ook niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je hebt er wel kijk op, Janny. Ik zou gewoon langs de tuinvaas heen gelopen zijn! Wel een zwaar klusje, maar daarna heb je er ook lang plezier van. Had je wel iemand bij je om te sjouwen ;-)
  En je hebt je best gedaan op de foto's!
  Jammer van je schouder. Beterschap en een fijn weekend nog,
  Mirjam kakelbont
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat is een echte beauty. Het is wel het werk waard, hoor. Ik denk dat hij zwart of donkergroen is geweest. Maar dat zal het wel niet worden, neem ik aan.
  Laat je hem nog zien als hij klaar is?
  Sterkte met de klus.
  Dora

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik zeg het maar voor het geval je het niet wist: http://www.allesbrocante.nl/agenda/brocanteweekend-in-zwiep.html
  Bij zelfde soort lammearmklus heb ik ooit staalborstel hulpstuk op boormachine gezet. Nageschuurd met grof/fijn staalwol. Werkte perfect! Groetjes, Peaceacake

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hé, Peaceacake... ben jij wie ik denk dat je bent? Ook met een rode hoed?
  Wat leuk dat je hier reageerde.
  Ja, lijkt me leuk, dat brocanteweekend. Staat inmiddels al in de agenda. Dank!
  Imágina

  BeantwoordenVerwijderen
 10. wat een mooie buit! maar goed dat ik niet naar die markt ben geweest. ik was vast ook met heel wat naar huis gegaan ...

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Je hebt er wel goed doorheen kunnen kijken, wat een prachtige vaas zit er onder het roest. Gelukkig heb je met de dekschalen minder werk, die zijn zo al prachtig. Staat mooi bij elkaar.
  Fijne week , lieve groet

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Prachtige aankopen en wat een paar uurtjes schuren al niet kan opleveren! De verkoper moet nu al spijt hebben dat hij de tuinvaas van de hand deed! En het rood-witte servies is ook nu al zo mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Nederlanders en kranten dat is wel gek. Ik geloof het maakt niet uit wat je leest. Jouw vaas is heel mooi. Veel werk wel hoor. En jouw servies is ook geweldeg. Zo leuk al die rode motifen.
  Marlou

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Nou, nou Marlou... daar moet ik toch even tegen protesteren. Het maakt juist erg veel uit welke krant je leest. In een krant moet je je eigen wereldvisie weerspiegeld zien. En de Telegraaf heeft écht een héél ander wereldbeeld dan ik:-)
  Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Oh, wat heerlijk zo klus (dat schuren) en wat kan het dan tegenvallen. Heel herkenbaar! Haha. Ben heel benieuwd naar het resultaat.

  BeantwoordenVerwijderen