anyone who keeps the ability to see beauty never grows old - Franz Kafkadonderdag 30 september 2010

achter de wolken...

De lucht is bijna donkergrijs, de regen valt gestaag naar beneden, het zicht vanuit de ramen van mijn kamer is Herfst in optima forma.
Mijn stemming is beneden peil en dat is niet uitzonderlijk deze dagen.
Het vanmiddag gepresenteerde regeer-/gedoogakkoord maakt het er niet beter op. Integendeel.
Het gaat over het ombuigen van 18 miljard, het oprichten van een nationale politiemacht, immigratie, integratie, asiel, veiligheid, ouderenzorg.
Ik lees de kritieken op dit plan en ben het eens met Alexander Pechtold die het geen regeer- maar een stagneerakkoord noemt. De voorspelling dat de grote verdeeldheid in ons land zal toenemen is wat mij betreft al lang geen voorspelling meer maar een vaststaand feit.
Omdat een mens ook niet gelukkiger wordt van het aanschouwen van drie enorme ego’s in hun finest hour zoek ik naar leuker nieuws.
Als je je ontevreden/ongelukkig/onbegrepen/onvoldaan (omcirkel uw keuze) voelt helpt het om je zegeningen te tellen, volgens een oud recept van mijn moeder.
Dus:
-vanavond bracht Hubbie een CD van Janine Jansen voor me mee!
-de das die ik brei vordert al aardig en wordt leuk!
-vanmiddag kreeg ik twee heerlijke plakken chocolade van een lieve collega!
-ik heb me eindelijk opgegeven in de sportschool!
-vandaag liep een oude mevrouw langs ons huis die zei dat ze het zo prachtig vond geworden!
-morgen komt Jongste en gaan we “iets gezelligs” doen!
-gisteren boekten we alvast een mooi Nieuwjaarsconcert!
-er staat een prachtige kan met poederroze rozen op mijn tafel!
-zojuist belde een vriendin met een plan voor een ”rondje kunst” in Bergen in de herfstvakantie!
Zo eindigt dit logje toch een stuk vrolijker dan het begon.
Het kan geen kwaad om af en toe je moeders goede raad op te volgen!

11 opmerkingen:

 1. Hallo Janny,
  Precies!: het negatieve moet je de rug toekeren en het positieve omarmen. Je hebt een positieve lijst gemaakt en er staan fijne dingen op voor in het verschiet.
  Ik las Oosterbeek op je blog, de Eusebiuskerk in Arnhem, en daarom denk ik: wat vind je van een bezoek aan Burger's Zoo dit weekend?!, om op te fleuren. Wij waren er vorige week en het was er zo heerlijk. Het eerste wat ik zag was een pinguin bij de ingang, die met de kop naar beneden liep alsof de wereld veel te zwaar was, maar hij/zij bleek stokjes te verzamelen en had de bek vol. Ik moest zo lachen! Grappig eigenlijk hoe men menselijk gedrag toepast op dieren: amorf heet zoiets geloof ik.
  In ieder geval: ik wens jou een zonnig weekend en sterkte met de ups and downs die elkaar afwisselen. Het leven is te kort om slechte wijn te drinken. Laat het 'vergif' van deze wereld niet jouw mooie dag verpesten.
  Groeten,
  Jacoba

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ook ik word niet blij van deze nieuwe regering.
  Maar jouw "zegeningen" geven de burger weer moed ;-)
  Fijn weekend, groetjes Hennie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Janny.
  Fijn dat het weer iets beter met je gaat. Je moet wel in een 'bepaalde toestand' verkeren om op een gegeven moment de kleine dingen weer te kunnen zien. Althans, dat is mijn ervaring.

  Er zijn ook zoveel dingen waar je treurig van kan worden. 'Rechtsaf' staat er in grote letters op de voorpagina van de krant over het nieuwe kabinet. Maar ik heb eerder het gevoel dat we hard aan het achteruit glijden zijn.

  Het vreemde is dat ik nog niemand in mijn eigen omgeving ben tegengekomen die blij is met de nieuwe gang van zaken. Waar zitten al die Geer W aanhangers dan?

  Met elkaar moeten we er maar het beste van proberen te maken. Ik blijf erin geloven dat we ook als eenling een verschil kunnen maken.

  Liefs en eem heel zonnig weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Twee keer rechts is ook links,
  Ik zag de heren op mijn werk ,vol angst en beven schakelde ik op mijn pc om 16.00 uur precies naar de nos.
  Had ik geen geluid op mijn pc en geen speciale koptelefoon beschikbaar.ha,ha .Wat ik zag was een impossante zaal met zeer verkrampte heren ,vooral onze toekomstig premier lachtte als een boer met kiespijn.
  Samenwerken met PVV je moet er wat voor over hebben om premier te worden.
  Een pyrusoverwinning.
  Ik was laatst in Den Haag en zag daar de gerenoveerde Schilderswijk,Toppie Mv Vogelaar ,maar wat ben je afgeserveerd .
  Politiek wordt met de dag ongeloofwaardiger(Bos 2 keer de Balkenende norm)
  Ik zal NOOIT Wilders stemmen ,maar met geen beperking in de ww,(30 jaar betalen en als je het dan misschien nodig gaat hebben wordt de ww bekort )Meer geld voor de zorg,beperking wajong (wildgroei ADHDtjes)ben ik best blij.
  Maar ik blijf waakzaam.
  Wie zich gedraagt als een schaap moet niet verbaasd zijn als hij wordt opgegeten.
  Zou dat ook gelden voor deze 3 sluwe vossen?
  Fjn weekend Jarry

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ha Janny,
  Je blogje klinkt misschien positiever dan je jezelf voelt. Alles hangt van de grondhouding af, vreemd is dat maar ook heel logisch. Jammer dat er geen knopje bijzit dat je kunt omzetten.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het blijft een prachtig recept, hoewel het mij ook niet altijd wil lukken om het toe te passen. Sterkte joh, enne.... morgen wordt het mooi weer, geloof ik. Perfect om, zoals mijn moeder zou zeggen, de zinnen even te verzetten.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Marlou
  Hoi Janny, leuk lijstje van positive dingen heb je gemaakt. Goed hoor dat je een slecht humeur kan omdraaien door de positive dingen te noemen.
  Dat wertkt bij mij niet. En: ik ben ook niet blij met de regering die we krijgen maar laat ze het maar proberen, denk ik. Zien of het hun wel lukt.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat je leert als kind beklijft meestal wel.
  Goed dat je moeder je leerde je zegeningen te tellen. Mijn vader had het altijd over dat halflege/-volle glas. Dat blijft mij ook wel bij.
  Gaat het wat beter met je?
  Leuke dingen ga je doen in elk geval. Weer naar Bergen?
  Dora

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik begrijp je gevoel hoor Janny. Ik denk dat we er van tijd tot tijd allemaal mee te maken hebben in min of meerdere mate. En inderdaad, kan het geen kwaad je zegeningen te tellen. En ja, die waren er gelukkig genoeg bij jou zo te zien. Hou je haaks hoor! Enne.... als je even een dipje hebt, trekken wij je er hier wel doorheen met zijn allen ;-))

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Positiviteit is een goede eigenschap. Maar het wil niet zeggen dat je niet bedroefd mag zijn, hoor. Natuurlijk hebben nare gebeurtenissen zijn weerslag op je leven, op je stemming en humeur, enzovoort.
  Maar dan helpt een instelling zoals je moeder bedoelde ook echt wel. Je komt altijd een stuk verder in je gevoel als je weet dat er ook veel goede dingen zijn in je leven. Dat helpt om de weegschaal in evenwicht te houden.
  Miriam

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Nou Janny, als het met al deze zegeningen nog niet vrolijker wordt is er voor niemand meer hoop. Ik ben net zo beroerd door alles rondom het regeer- gedoogakkoord maar ik word gelukkig ook vrolijk van alle goede dingen rondom mij, zo stralen we toch nog iets positiefs uit. Ik moet me trouwens schamen omdat ikzelf zelden een kunstronde door ons mooie Bergen doe, maar dat is meestal zo als je middenin het mois woont. Ik wens je heel veel plezier toe!

  BeantwoordenVerwijderen