anyone who keeps the ability to see beauty never grows old - Franz Kafkazondag 15 augustus 2010

beelden...


Beelden die zo nu en dan weer opkomen:

-De stoere Griekse macho barman die elke dag stukjes worst aan de zwerfpoezen rond het hotel uitdeelt.
-Een midlife echtpaar, compleet met helm á la Willempie, op een Griekse quad.
-Groepen Japanse toeristen die echt van top tot teen bedekt zijn bij een temperatuur rond de 35 graden. Lange broeken, truien met lange mouwen, sokken, handschoenen, hoedjes, parasolletjes! En fotograferen als een bezetene! Bizar!
-Een woeste sirtaki dansende hotelmanager. Hij vertelt ons dat hij twee vrouwen en vijf kinderen heeft. Vindt dat de wereld er beter zou uitzien als we allemaal niet zo bezitterig waren t.o.v. onze partner.
-Amerikaanse cruise-gangers op leeftijd. Precies een uurtje tijd om een eiland te bekijken. Allemaal op grote sportschoenen, met kunststof broeken en/of pakken, vaak in opvallende kleuren of patronen. Vermakelijk om te zien.
-Een oud Grieks vrouwtje dat een kruidentuin bijhoudt nabij het grote Kourosbeeld dat we bekijken. Ze verkoopt me een potje tijmhoning in hartvorm. Pas later zie ik haar smerige handen met de zwarte nagels. Het potje honing is nog onaangebroken.
-Drie paar mooie oorbellen van zilver en zwarte lavasteen gemaakt (wel verschillende modellen:-) Eén voor Oudste, één voor Jongste en één voor Moi.
-De pittige vrouwelijke gids, die aan één stuk door kwettert in een leuk Belgisch taaltje. Ze vertelt dat ze hier al lang woont maar echt niet zal vallen voor een Griek. “Ze zijn toch allemaal mammas jongskes, hè”, zegt ze. “ Ginne echte venten!”
-De zonsondergang; prachtige rode bal wegzakkend achter de (zee) horizon, direct gevolgd door roze en gouden banen licht.
-Opluchting dat Grieken aardig voor de zwerfhonden en –katten zijn. Die zien er niet echt slecht uit. Dat hebben we in andere Zuidelijke landen wel anders meegemaakt.
-De ruwe stenen die ik zocht en mee naar huis nam: een van marmer en een van lava.
Gezamenlijk op een oud tinnen bord op mijn vensterbank

11 opmerkingen:

 1. Mooi geschreven Janny! Geniet nog maar even lekker na van deze mooie vakantiebeelden, het schijnt dat het echte vakantiegevoel na een week alweer weg begint weg te zakken. Dus vasthouden die flashbacks :-)
  groetjes Hennie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vooral dat tweede beeld had ik wel met eigen ogen willen zien:)!
  Dora

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb even heerlijk meegedroomd op je mooi beschreven flashbacks...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Beeldend en heel herkenbaar!

  Door middel van het bloggen zullen we herinneringen aan vakanties veel langer kunnen vasthouden, tenminste... dat hoop ik maar.

  Ik vind het heel jammer dat ik niet al mijn vakanties zo heb kunnen vastleggen in elk geval.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Marlou:
  ja, bij dit weer kun je lekker nog even wegdromen. Wat zijn ze toch snel voorbij, die vakanties, he?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dank voor het delen van jouw beelden. Heel veel ervan doet me denken aan Samos. Gelukkig hebben we genoeg foto's en veel tekst om de beelden lang in herinnering te houden.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuke herinneringen. Houd ze maar even vast, alles gaat toch al zo snel. Voor je het weet is het weer winter.
  Miriam

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heerlijk nagenieten! Doe ik ook. Ook is het soms niet makkelijk en zijn we die heerlijke vakantierust zo weer kwijt.
  Groetjes Michaja

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heerlijk dat je al die beelden zo weer op kunt roepen in je hoofd, hè?!
  Ach, en dat oude vrouwtje .... had ze een rood strikje in een ellenlange vlecht? Die vieze handen zou ik maar niet zo van wakker liggen. In de supermarkt hier weet je ook niet wie en wanneer en hoe ergens aan heeft gezeten.
  Het is trouwens altijd wel het eerste wat ik zie van iemand: de handen en de tanden.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Zal ik je eens wat zeggen Janny? Als jij je herinneringen aan de heerlijke vakantie beschrijft moet ik steeds denken aan buurvrouw Helena. De buurvrouw die in Caïro naast ons woonde. Vooral toen de hotelmanager ging dansen...:-)) Oh, en die Amerikanen en Japanners... ik zag ze in Egypte ook en ze zagen er precies zo uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Leuk hoe je het Griekse leven beschrijft! Lieve groet uit Kreta, @nne

  BeantwoordenVerwijderen