anyone who keeps the ability to see beauty never grows old - Franz Kafkazondag 30 augustus 2009

Taal....!?

Ik ben niet zo van de taalpuristen.
Want ik heb zoiets van: dat zit tussen de oren. Ze hebben de mond vol van een taalgebeuren dat volgens mij een heet hangijzer is. Ik zie het toch als een stukje wildgroei en het is vijf voor twaalf om de noodklok te luiden.
Aangezien ik een echt mensenmens ben wil ik de hamvraag wel in de groep gooien. Ik zeg maar zo: elk voordeel heeft zijn nadeel en de leugen regeert tegenwoordig. Want de bal is rond en het kan toch niet zo zijn dat we hiermee tegen het glazen plafond aanlopen?
Dus ben ik er klaar voor om een Taskforce op te richten die een aanjaagfunctie heeft. We moeten nu maar eens de kogel door de kerk jagen en de deur op een kier zetten. Volgens mij zitten we in de gevarenzone en moeten we adequaat het kaf van het koren scheiden. Het tart elke beschrijving wat dit aan onderbuikgevoelens oplevert en ik stel voor er het groene licht voor te geven! Ik ga er 110% voor!
Dat moet toch kunnen…?

4 opmerkingen:

 1. Mens, hoe krijg je zoveel cliche's in een verhaaltje gepropt? Het is ook wel storend, dat er tegenwoordig zo veel van worden gebruikt. Maar ik betrap mezelf er ook wel eens op, hoor.
  Dora

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hé Door, slechte nacht gehad?
  Het zijn niet alleen cliche's maar ook gezegden die te pas en te onpas worden gebruikt. Als je er op gaat letten hoor je steeds dezelfde uitdrukkingen voorbij komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een tijdje niet meer je blog gelezen. Had dus veel in te halen. Snapte in eerste instantie niks van dit stukje. Drong pas langzaam door. Maar je hebt wel gelijk hoor. Als je op TV goed oplet hoor je vaak hetzelfde. Iedereen gebruikt deze populaire uitdrukkingen tegenwoordig. Weinig origineel.
  Yvon

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Yvon,
  Er zitten dertig cliche's of afgezaagde gezegden in verwerkt. Was moeilijk er nog een leesbaar stuk van te maken. Toch gelukt!
  Janny

  BeantwoordenVerwijderen