anyone who keeps the ability to see beauty never grows old - Franz Kafka



zondag 13 december 2015

terug in blogland...

Eigenlijk was ik helemaal niet weg....:-)
Maar toch duurde het meer dan twee maanden voordat ik weer eens zin had een blog te maken.
Er is hier niet veel gebeurd op woongebied. En ik merk aan mezelf dat ik er ook even minder zin in heb.
Zo heb ik, bijvoorbeeld, ook praktisch geen woonwinkels of open huizen bezocht en de sites van de webwinkels en woonblogs heb ik al tijden niet bekeken.
Waar het aan ligt weet ik niet goed. Misschien een beetje de tijd van het jaar, of misschien ook alle nare gebeurtenissen in de wereld. Misschien ligt het eraan dat ik zoveel moois zie langskomen en daar niet veel aan heb toe te voegen. Of misschien is ook mijn wooninteresse aan het tanen...ik weet het niet maar ik laat het maar over me heen komen. We zien wel!
In huis heb ik wel wat kerstigs gebroddeld, maar ook dat ging niet helemaal van harte.
Enfin, om niet helemaal de band met blogland te verbreken hieronder toch een paar foto's.
Niet zo flitsend als de foto's die ik regelmatig hier en op FB langs zie komen, maar toch ziet het er gezellig uit.
                 

 
Op de kleine tafel staat een houten bak met ballen. Allerlei soorten ballen: mosballen, houten ballen, ijzeren ballen en kerstballen. Op de grote wijntafel staat o.a. een schaaltje met mos en een amaryllisbol.

Op de schouw staat een geinig kerstboompje en twee oude getrouwe Kerstmannen die alle jaren Kerst met ons mee vieren.
      
Op de biedermeiertafel staan twee dennenappels die met een heerlijk ruikende, héél lichtgroene was zijn overgoten. Waarschijnlijk bedoeld voor in een openhaard, maar aangezien die van ons op gas gaat, is dat hier niet zo verstandig:-)
                  

In het erkerraam heb ik de berenklauwen verruild voor wat takken met pinusgroen ertussen. Hier zijn her en der wat versieringen van armeluiszilver of glas ingehangen.
    
Tot zover de kerstvorderingen hier.
De komende dagen zal er nog wel wat bijkomen en als Ernst komt met Kerst dan gooi ik er wel wat kleur en glim in. Sober en rustig zegt een driejarige nog weinig, denk ik!
Ik wens jullie allen veel plezier met de voorbereidingen en degenen die ik niet via FB zie wens ik alvast een heel fijne Kerst toe!

26 opmerkingen:

  1. Ik vindt ik het fijn om weer een blogje van je te lezen.

    Hele fijne dagen gewenst met de mensen die je lief zijn.
    Marjonel

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ha Janny, sfeervolle items hoor! Geniet je al van je mooie nieuwe haard?
    Fijne Kerst toegewenst.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Jazeker, het is heerlijk. En buitengewoon gezellig ook als hij brandt. Was de verbouwing waard, hoor.

      Verwijderen
  3. Erg mooi allemaal....heerlijk sfeertje hoor...liefs Ria fijne week x❤️

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Housebythewaterhole13/12/15 21:20
    Janny wat leuk om weer wat van je te lezen en te bekijken, héél gezellige sfeerfoto's laat je ons zien, ik begrijp precies wat je bedoelt met het bloggen, had en heb ik ook ... ik ben momenteel best tevreden met alles , ik schuif nu en dan met de spullen die ik heb, er komt af en toe een kringloopvondstje bij, maar heb zo de handen vol met mijn job en mijn dochter die een huis heeft gekocht en ons kan gebruiken voor allerlei klusjes....heb nog 2 studenten in huis...en ik heb zoiets van ...alles is oké zoals het is voor het moment en ik geniet er effjes van...ik wens jouw en je familie alvast een Zaaalige Kerst en een spetterend eindejaar !!!
    Liefs Kathy xx

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hoi Janny,
    voor iemand die aangeeft maar een beetje aangebroddeld te hebben ziet het er toch heel gezellig uit bij jou in huis. Je hebt dan ook een prachtig huis.
    Wat betreft het bloggen wil ik even kwijt dat het geen verplichting is. Soms heb je inspiratie en soms niet. Van mij mag je ook best over andere onderwerpen schrijven dan wonen als die je meer aan het hart liggen op dit moment. Doe dat wat voor jou goed voelt.
    Groet, Margo

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Nou het ziet er anders wel heel smaakvol uit bij je hoor, heel sfeervol die kerstdecoraties. Brandt de haard al regelmatig? Echt de tijd voor nu, zo gezellig!!

    Liefs Monics

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, de haard brandt heel regelmatig. Het is heerlijk: een haard dichtbij je zithoek. In ons vorige huis zat hij veel verder af van de zithoek en dat is dan toch jammer. Hier is er automatisch sfeer als de haard en de kaarsjes aan zijn :-)

      Verwijderen
  7. Ik ben blij weer wat van je te horen. Het ziet er erg gezellig bij je uit hoor. Zelf heb ik ook niet zoveel inspiratie. Ik ben niet zo voor de kerst het maakt me altijd wat treurig. Wij gaan volgende week naar ons boshuisje en hebben wat verlichting buiten en dät is het dan. Wel veel kaarsen natuurlijk.
    Een fijne week, liefs Anneke

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Niks mis mee, super sfeervol. Je gevoel begrijp ik wel hoor. Maar toch ik heb genoten van je mooie blog. Een fijne decembermaand, groetjes Coby

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ook al had je geen zin; ziet er super gezellig uit!! Fijne dagen!

    Groetjes Alessandra

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Prima toch als het goed staat? Je hebt gezellige groendecoraties staan! Die kruik met groen vind ik prachtig! Leuke takken zijn het, heb ze zelf ook samen met eucalyptus in een kruik staan :-)
    Fijne decembermaand

    Liefs
    Mandy

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Met wat mos en kerstgroen krijg je al een gezellig sfeertje.
    Dan nog kaarsen en lichtjes aan en meer heb je niet nodig.
    Hele fijne feestdagen,
    Groetjes Brenda

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Mooi zo met het kerstgroen en mos. Inderdaad kaarsjes en klaar is Kees.

    Gezellige feestdagen
    Roelie

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Ik snap heel goed dat je soms geen zin hebt om te bloggen. Want wat moet je er telkens over vertellen.....je hebt net verbouwd dus zal je niet alweer aan het veranderen zijn!
    Ik denk dat je het soms ook allemaal wel gezien hebt, dat heb ik tenminste wel! Ik was met mijn dochter naar Elburg (heel gezellig hoor) maar ik heb niks gekocht! Ik denk telkens: te duur...dat heb ik al.... of ik vind het niet mooi. Verzadigd....denk ik.
    Maar jouw frutsels zijn mooi! Het kerstboompje heb ik vorig jaar zelf gemaakt: ik heb er 2 van. Ik zag ze bij de Violier in Bennekom en dacht: dat kan ik ook!
    En fijn om te lezen dat er meer mensen zijn die voor de (klein)kinderen ook wat kleurigs in huis hebben/halen, want idd: sober zegt kinderen niks. Het liefste kleur en glitter....haha.

    groetjes Trijnie

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Het is sfeervol bij je Janny! Fijne dagen toegewenst.

    Groetjes,
    Diane

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Zoals je zegt , je kan niet altijd met je huis bezig zijn en soms is het goed zoals het is .
    Toch leuk om weer van jou te horen en vooral te zien .
    Leuke kerstdecoratie .
    Groetjes
    Christel , Garcya's place

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Wat leuk weer wat van je te zien......Herken de fase wel hoor maar ha.....ik ben er weer een beetje door....;)
    Vind je kerst juist mooi, houd van sober en sfeervol maar ha....een kleintje ziet idd liever veel glitter en glans.....;)

    Wens je fijne dagen toe.

    Liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Wat een mooi groen heb je gemaakt!
    groetjes van Marijke

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Mooie sobere versiersels, ik vind ze prachtig! Het ziet er gezellig en warm uit op je foto's, ben je al gewend aan de kalkverf?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Jawel Corine, nu wel hoor. Ben er blij mee vanwege het zachte effect op de muren. Maar het heeft best een tijd geduurd voor ik dat kon zien. En nog steeds denk ik dat ik met muren met minder streepeffect blijer zou zijn. Dus wie weet...?

      Verwijderen
  19. I happened onto your blog. Lovely and simple decorations-so quiet and elegant. Best wishes. Sharon

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Zo leuk om weer een blogpost van je te zien, wat ziet het er prachtig uit! Ik vind je foto's toch echt bijzonder mooi en sfeervol hoor, maar kan het me wel voorstellen als je even geen zin hebt, hoop dat je volgend jaar weer frisse zin hebt want je hebt een hartstikke mooi blog!
    Liefs,Yvonne

    BeantwoordenVerwijderen