anyone who keeps the ability to see beauty never grows old - Franz Kafka



zondag 13 september 2015

over...

Het schijnt toch echt over te zijn met het mooie weer (hoewel we hier vandaag eigenlijk geen klagen hebben: het zonnetje schijnt nog en de lucht is helder).
Maar de voorspellingen zijn niet zo gunstig.
Ik vind het jammer…van mij mag het het hele jaar zomer blijven! Ik weet dat er veel blogsters zijn die er anders over denken, maar persoonlijk…
De herfst vind ik nog wel leuk, tenminste als het buiten helder is en niet als het regent en/of grijs en grauw is.
De winter vind ik écht helemaal niet leuk. Mijn lichaam reageert niet goed op vocht en koude en het klimaat werkt op mijn humeur, hoewel nu minder dan vroeger.
Herfstdecoraties daarentegen vind ik wel weer leuk. Daarom komen er toch steeds meer herfstitems in huis.
Gisteren naar de Fair in Vorden geweest. Niet veel aan, vond ik en jammer om daar zo'n stuk voor te rijden. Erg weinig kraampjes en haast alleen (zoetige, vind ik dan, he!) brocante spullen.
Maar ja, dat weet je soms niet van te voren, he?  Weinig stoers of sobers gezien. Wel een mooie grote bessentak meegenomen en nog een dadeltak (had er al eerder een paar gekocht).
Verleden week plukten we ook heel grote berenklauwen. Een vreselijk karwei, want die joekels stonden in een lage berm en als je daar liep moest je oppassen om niet een paar meter naar beneden te glijden. Gelukkig hadden we lange takkensnoeischaar en daar konden we ze mee naar ons toehalen, ha, ha. En nu schrijf ik wel "we" maar ik bedoel natuurlijk Rein...maar dat snappen jullie onderhand wel :-)
Ik heb wat artisjokken te drogen gelegd en er staan hier en daar wat hortensia's in vazen en potten, want die blijf ik leuk vinden met die verstorven kleurtjes.
Alles bij elkaar een herfstig sfeertje dus. En daar hoort natuurlijk een drankje en hapje bij...om de overgang te verzachten, zullen we maar zeggen!
Vandaag daarom toch maar een klein blogje hierover...ofschoon het natuurlijk geen wereldschokkende dingen zijn en jullie dit al best veel zien langskomen:-)










 

19 opmerkingen:

  1. Hallo Hanny toen ik je foto's zag moest ik wel even grinniken hoor. ook ik (Jan) ben een maand geleden
    met een takkenschaar aan de gang geweest voor de berenklauw.Prachtig zijn die joekels he? Bij mij staan ze nu een maand maar het zaad zit er nog steeds in. (ik vind ze zonder mooier). En je raad nooit wat ik gisteren gekocht heb 3 artisjokken. ik heb bijna zo'n plaatje als jij gemaakt en wilde er net een een blog aan wagen. Maar hi hi je bent me voor. Dus maar even wachten ermee.
    Een fijne dag, liefs Anneke

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het is altijd gezellig om een post van iemand te lezen. Soms gebeurt er veel en soms ook niet. Kleine dingen zijn ook leuk om te vermelden. Ik heb sowieso genoten van je post over de reis naar Toscane. Daar kan ik nooit genoeg van krijgen.
    Ik heb ook in mijn laatste post geschreven dat ik artisjokken zo decoratief vind. Prachtige groente.
    Groet, Margo
    (casadinarda.blogspot.nl)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Voor mij hoeft dat wereldschokkende even niet Zoveel ellende Geen zin in . Mooi je herfst deco ... wat jij zegt over zoete brocante heb ik ook hoor Lekker stoer moet het zijn .Ik ga ook eens even kijken naar Bereklauw. Lijkt me leuk Onder mijn stolp liggen nu nog schelpen en veren Daar komt ook verandering in . Fijne week

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Net als jij kan de winter mij gestolen worden. De herfst vind ik niet eens zo erg. Het mooiste voor mij zou zijn wanneer we van de herfst meteen de lente weer in konden duiken, maar goed...het is niet anders en ik ga er voor mijzelf ook maar groot probleem van maken...er zijn veel ergere dingen.

    Leuk dat je langzaamaan herfst items in huis aanbrengt. Hier sluipt het er ook langzaam weer in. Ik kwam laatst langs een stuk waar ik takken met rode bessen zag staan, maar ik had het idee dat het omgeven was door een (droge) sloot. Berenklauwen heb ik er niet gezien ;-). Staat erg mooi trouwens bij jou.

    Ik wens je een fijne week, Janny. Liefs, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Die berenklauwen zijn zo mooi , ik ben er nog geen tegen gekomen , jammer.
    Ook ik hou van dadeltakken en ingedroogde artisjokken.
    Niks wereldschokkend dus ,haha.
    Het zijn toch weer mooie sfeermakers .Geniet nog van dat lekkers ....
    Fijne avond ,
    Christel , garcya's place

    BeantwoordenVerwijderen
  6. ik ben ook geen wintermens... kom moeizamer mijn bed uit in de ochtend, heb minder energie in mijn lijf en mijn humeur word er al helemaal niet beter op wanneer we dagen en dagen achter elkaar regen hebben :-( Neeee, geef mij de zomer maar! Zo'n dag als vandaag is toch echt genieten?!
    Alhoewel ik inderdaad de kleuren van de herfst en decoraties dan wel weer mooi vind. En het gezellig maken met kaarsen, plaids en een paar boeken....
    We maken er maar weer wat van hé?... Ach, voor we het weten is het alweer bijna lente ;-)

    Fijne zondagavond!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Heerlijk weer lekker in huis....alhoewel ik een echt buiten mens ben....vanmiddag nog heerlijk genoten van een ritje met onze cabrio...heerlijk met Trevor...en hemmes genoten...en ja nu op naar de herfst....liefs fijne week Ria x

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Jij hebt weer lekker lopen decoreren. Ze zijn ook wel gaaf hè die bereklauwen. Heb er ook wat om afgezocht, maar toch gevonden en inderdaad, je moet er de sloot voor in hahaha

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Mijn man baant zich ook altijd een weg tussen de boes boes en het onkruid om voor mij een Bereklauw te snoeien Hi Hi. . Van mij mag het ook nog wel even mooi weerblijven maar ik hou ook wel van de herfst, Binnen lekker gezellig met kaarsen aan en mooie zelfgemaakte groen decoraties .

    Liefs,Marjonel

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Heerlijk hoor gewoon even lekker bij je binnen kijken!
    Dat is toch het leuke aan bloggen; het hoeft niet altijd te overtreffen vind ik.
    Mooi is mooi en goed is goed :-)
    Geniet van je zondag.
    Liefs, Lydia

    BeantwoordenVerwijderen
  11. De herfst is een heerlijk seizoen, er is zoveel moois uit de natuur om mee te decoreren. Ik zie nooit op tegen het najaar en winter, ik ben blij dat ik in een land leef met echte seizoenen. Je berenklauwen staan mooi in de vazen.

    Liefs Monica

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Vroeger maakte ik me in juli al druk dat er een keer winter kwam. Sinds ik me er echt bij neergelegd heb, en de natuur accepteer zoals die is heb ik nergens geen last meer van. Ik geniet van alle seizoenen. Stel je voor dat het altijd zomer blijft dan betekend dat ook dat je 12 mnd lang je tuin moet blijven verzorgen e.d. Nu krijg je weer tijd voor heel andere dingen en dat vind ik juist super.

    Je berenklauwen zijn zo'n mooi geschenk van de natuur. Zelf heb ik ze dit jaar eens een keer niet gedaan, heb ze al zoveel jaren gehad dat ik ze nu gewoon een beetje zat begin te worden.
    Maar ze staan bij dat grote raam super mooi.
    Geniet lekker van je dag Janny ;-))

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja hoor, daar heb je wel een beetje gelijk in, Lia. Ook ik heb er minder last van dan vroeger.
      En je hebt een punt wat de seizoenen betreft: altijd warm zou ik ook niet fijn vinden. Maar mijn lichaam voelt wel veel beter in een warm klimaat, ik ben dan soepeler en heb minder pijnlijke gewrichten.
      Maar goed: je kunt niet alles hebben!

      Verwijderen
  13. mooi! vooral je bereklauw, kost wat moeite, dan heb je wel iets gaafs, en gratis:))

    groetjes, inge R

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Ja...voor mij mag de zomer ook nog wel even blijven! Die heerlijke lange avonden zijn ineens zó kort geworden! Jammer, ik kan er zeer van genieten maar aan alles komt een eind en ach.....de herfst heeft ook wel weer wat.
    Ik zou niet zonder de seizoenen kunnen: dan wordt het zo saai!
    Dat gevoel in de lente als alles in de tuin weer omhoog komt: heerlijk! Maar die winter heb ik ook niks mee, dat mag voor mij zo snel mogelijk voorbij zijn. Vooral ja. en febr. vind ik vreselijk!
    Ik plan maar allemaal leuke dingen dan is het zo snel mogelijk voorbij, haha!
    Maar.....vergeet ik te zeggen hoe gezellig het er uit ziet bij je: heerlijk herfstig.....ook weer leuk!

    groet Trijnie

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Ik vindt het niet erg dat de Herfst eraan komt...ik houdt absoluut niet van de Zomer.
    Jij hebt ook al zo'n mooie Artisjok, ik ga er van de week ook een halen, ik heb ze nog nooit gehad...weer eens wat anders.
    Mooie Herfstdecoratie's heb je.
    Fijne Avond nog.

    Groetjes,
    Inge, my choice

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Wat herkenbaar. Ik geniet ook zo van de zomer en het buiten zijn. Is mis het echt ontzettend... maar je we moeten het maar accepteren. Er is niets aan te doen.
    Het rommelen in huis vind dan inderdaad ook wel weer leuk. We gaan er maar het beste van maken...

    Groetjes, Inge
    deknotwilg.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Haha ik heb het juist andersom.. hou ook meer van de herfst.
    Het perfecte weer was het afgelopen weekend. In je vestje buiten lopen in het zonnetje
    maar niet te warm! Heel mooi om binnen je sfeerplaatjes te zien.. staat erg gezellig.
    Helaas is er bij ons in de buurt geen grote berenklauw te vinden, die van jou zijn supermooi!

    Groet, Leonie

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Iedereen heeft zo zijn favoriete seizoen, ik hou wel van alles een beetje, lente en zomer gezellig naar buiten genieten van tuin,terras,fietstochtjes,rommelmarktjes en uitstapjes, herfst en winter dan weer gezellig naar binnen, genieten van het interieur, schuiven,zalig niksdoen op de bank op zondag, bakken ...zo zie je maar elk seizoen heeft wel iets te bieden, nu vind ik het ook héél leuk om weer wat herfst in huis te brengen, met vanalles gaan schuiven en nieuwe items toevoegen.... enorm genoten van je post prachtige sfeerplaatjes !!!
    Héél fijn weekend alvast,
    Lieve groeten Kathy

    BeantwoordenVerwijderen