anyone who keeps the ability to see beauty never grows old - Franz Kafkamaandag 27 juli 2015

tuinen bezoeken...

Toch nog even een "tussendoor zomerblogje"...
Eén van de leukste dingen om te doen vind ik open tuinen bezoeken.
Dit doe ik al zo veel jaren dat ik veronderstel haast elke open tuin in Nederland te hebben gezien. Hoewel...er zijn er steeds meer die worden open gesteld.
Ook Hubby gaat vaak mee. In het begin vond hij er niet veel aan, maar zo langzamerhand begint ook hij de lol ervan in te zien.
Afgelopen weekend gingen we naar Joppe. Daar was de prachtige tuin De Huzarenhof voor het allerlaatst geopend (de mensen die ook op mijn facebookpagina kijken, weten misschien wel dat de mooie foto van de annabellenborder in deze tuin is genomen. Ik heb er al eens eerder een blog over gemaakt).
Voor ons was dit de vierde keer dat we de tuin bezochten. De eigenaren, Jaap van der Wal en René van der Mijden, hebben op een bosterrein van zo'n 3300 m2. een lusthof gerealiseerd. Je vind er beurtelings strakke, ronde of glooiende borders, er zijn prachtige moshellingen, een gigantische natuurvijver met een heerlijk terras erbij. Mooie zachte kleuren (de vele hortensia's bloeiden dit weekend op zijn mooist!) vullen de vele tinten groen van de bomen en struiken aan.
Ik haal veel inspiratie uit deze tuin. Het is ook een tuin die op bosgrond ligt, net zoals de onze. Maar in deze tuin is het groots aangepakt en zijn er letterlijk duizenden kubieke meters grond verplaatst, er is grootschalig gerooid en er zijn, door de jaren heen, duizenden uren werk in gestoken.
Dat is voor ons een paar stappen te ver, maar op kleinere schaal kun je natuurlijk altijd wat ideeën op doen.
Wij hebben weer genoten...jammer dat de tuin sluit. Maar ik kan het me ook wel voorstellen. Het is gigantisch veel werk om het bij te houden, zeker op de manier waarop deze mannen dat doen.
Het had de dag ervoor enorm gestormd, maar de tuin lag er toch keurig bij. Wel kon je zien dat de annabellen e.d. veel te lijden hadden gehad maar dat kan ook bijna niet anders.
Ik laat jullie wat foto's zien, genomen met de mobiel van Hubby, want...... :-)


21 opmerkingen:

 1. Wat móói Janny! Jullie tuin lijkt me ook prachtig, kom beslist een keer kijken (als het je uit komt)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Inderdaad jammer dat deze tuin gaat sluiten, maar het zal een levenswerk zijn om het bij te houden. Ik bezoek eigenlijk weinig tuinen buiten open dagen in steden om, maar dat moet ik toch eens gaan doen want net als jij kan ik daar erg van genieten. Je hebt mooie plaatjes geschoten.

  Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De tuin ziet er prachtig uit. Knap hoe alles er nog bij staat na de storm. Hier is het wel anders. We hebben hier een zeewind en dan vrij over het weiland..... zonde...
  Maar het is altijd wel genieten, het bezoeken van open tuinen.

  Groetjes, Inge
  deknotwilg.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je kan het wel merken dat er een hevige wind is doorgewaaid . Maar het blijft een mooie tuin. Ik blijf het ook graag doen , tuinen bezoeken .
  Ook plantenkwekerijen bezoeken vind ik heel leuk om dan naar huis te komen met die ene plant dat je nergens meer kan zetten ;)))
  Fijne dag nog
  Groetjes , christel , Garcya's place

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een heerlijke tuin met veel rustplekjes. Ik vind het prachtig.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtige tuin, schitterende borders, precies mijn stijl/beplanting/kleuren. Zo ging ik hier in de buurt altijd graag naar de tuin van Ineke Greve in Welten, ben benieuwd hoe die er nu uitziet ....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daar ik ook twee keer geweest. Prachtige tuin idd. Maar die is nu toch gesloten, dacht ik?

   Verwijderen
  2. Ja, daarom mijn overpeinzing ....

   Verwijderen
 7. Ben hier voor het eerst en val meteen met mijn neus in de Huzarenhof. Een prachtige tuin, waar ik de afgelopen jaren twee keer ben geweest, nu gaan ze dus sluiten. Jammer, maar kan het me wel voorstellen. Leuk te lezen dat jullie ook veel open tuinen bezoeken, wij dus ook met onze tuinclub en soms met mijn man. Heb even lekker rondgeneusd op je blog en ga je vanaf nu volgen.
  Groetjes, Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een prachtige tuin! Ik kijk ook zo graag naar andere tuinen, heb er te weinig tijd voor helaas, maar als ik even de kans krijg stuin ik graag rond in vreemde tuinen, zo heerlijk om inspiratie op te doen!
  Liefs, Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 9. zitten mooitjes tussen:)
  vergeet niet dat een grote tuin prachtig is, maar heeeellll veel werk......(en geld..)

  groetjes, Inge R

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heb je de Levenstuinen in Teuge al eens bezocht? (vlakbij Apeldoorn-Twello)
  Zoek deze maar eens op via het Internet....zeer de moeite waard!

  Liefs Dinka

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja Dinka, die ken ik wel. Die bezocht ik samen met de dames van mijn chapter van de RHS. Inderdaad heel interessant en leerzaam, maar mooi....nee, dat kan ik niet zeggen. Maar daar gaat het volgens mij bij de levenstuinen ook niet om, toch?
   Janny

   Verwijderen
 11. Het is heel mooi, maar het kost heel veel moeite om alles mooi te houden.
  Leuk dat je dat samen kunt doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik had al op fb gereageerd maar n ook hier nog even. Een mooie tuin vlakbij is ook de Beukenhof bij Barneveld, de moeite wel waard.
  Ik was nog graag een keer naar de tuin van Ton ter Linden gegaan, dat stond nog op mijn lijstje maar die is ook al gestopt! Tja.....iedereen wordt ouder en dan is het toch te zwaar!
  Ik bedenk me dan op zo'n moment dat ik nog maar heel veel moet genieten van mijn eigen tuin en de open tuinen die er zijn. Volgende week gaan we waarschijnlijk een weekje op vakantie naar Zeeland en dan gaan we ook nog even naar de Rammekeshof: zo mooi!!
  In september begin ik als vrijwilliger op de Boschhoeve.....kom je daar wel eens?

  Groet Trijnie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De Beukenhof ken ik, maar wil ik nog wel eens naar toe. De Rammekeshof ken ik niet, ga ik even googlen.
   De Boschhoeve: daar kom ik vaak, Trijnie. Dat is op een flinke steenworp afstand van mijn huis! Wat leuk dat je daar vrijwilliger wordt. Ik had geen idee dat dit kon. Ik hoop je een keer daar te treffen!

   Verwijderen
 13. Amper tijd voor Open Tuinen, ik bezoek vooral mijn eigen tuin :-)))
  Onkruid wieden, schoffelen, de stokrozen vastbinden ( stormschade), de uitgebloeide rozen knippen.
  Mooie inspiratiefoto's heb je gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Prachtig Janny, ik kan me voorstellen dat je hier heel veel inspiratie opdoet voor je eigen tuin.
  Ik heb echt een hekel aan tuinieren, dus zo'n tuin zou aan mij niet besteed zijn haha, wat een werk zeg.
  We gaan deze week op pad om wat taxushagen te scoren voor onze tuin, dat moet al drie jaar, dat wordt wel tijd he ;-)

  Liefs Monica

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Een mooie tuin daar kan ik ook zo van genieten! Grtz Dorine

  BeantwoordenVerwijderen