anyone who keeps the ability to see beauty never grows old - Franz Kafkadonderdag 23 januari 2014

allesbrander vraag...

Wij denken hier thuis over een verbouwing van onze openhaard partij. Op dit moment hebben we een openhaard met schouw, met aan beide kanten een boekenkast met gedeeltelijk open en dichte kasten. We denken erover om die hele wand weg te breken, inclusief de open haard. Er zou dan weer een nieuwe schouw moeten komen, met een allesbrander. Mijn man stelde voor mijn netwerk aan te spreken om ideetjes aan te dragen.
Huh...?
Nou, je blogmaatjes, zei hij...!  Wat een grapjas, he? Maar hij heeft natuurlijk wel gelijk.
Niemand in mijn omgeving die zich zo bezig houdt met wonen zoals jullie natuurlijk!
Dus....hebben jullie ideeën of voorbeelden van leuke allesbranders? Misschien ergens op een blog of in een blad gezien? Ik heb zelf wel een idee, maar het is leuk om wat verschillende voorbeelden naast elkaar te leggen.
Ik hoor het graag...blogmaatjes:-)

12 opmerkingen:

 1. Zelf heb ik totaal geen verstand van allesbranders en zonder een foto van de huidige situatie bij jouw thuis vind ik een advies dus best lastig. Zelf vind ik een oude schouw ontzettend mooi, ik weet niet of ik zelf voor een allesbrander zou gaan. Maar dat hangt uiteraard allemaal samen met ruimte, indeling en wensen. Als blogmaatje heb je in dit geval aan mij niet zoveel, ik hoop dat andere maatjes je beter op weg kunnen helpen ;-).

  Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heb je al op Pinterest gekeken, daar kom je de mooiste plaatjes tegen, erg inspirerend ook.
  Succes ermee.

  Groetjes,
  Inge, my choice

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja op pinterest dat is een goed idee van Inge. Maar zelf ga ik ook voor een oude antieke open haard. Ik heb er zelf ook een en geen moment spijt gehad.
  Ik ben benieuwd wat voor een reacties je allemaal krijgt
  Liefs Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb even op Pinterest gekeken: http://www.pinterest.com/search/pins/?q=allesbranders

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb op Pinterest een haardenalbum. Als je op mijn blog op de P klikt komje er.

  Groetjes Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja Pinterest heeft de leukste plaatjes. Zelf heb ik geen kachel/haard en schouw. Jammerrr want het is zo gezellig en huiselijk. Succes...

  Liefs lia

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik kan je hierin niet adviseren. Wij hebben wel een open haard, maar branden die hooguit als de zonen hier zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Pinterest heeft inderdaad mooie plaatjes, zelf hebben wij een Houtkachel...van Haas en Sohn...maar dat is waarschijnlijk niet wat je zoekt....
  Succes..

  Fijn weekend, Liefs Dorine

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik ben niet zo op de hoogte van kachels. Een broer van mij heeft een pellet-kachel en die geeft veel warmte af. Wordt computergestuurd op graden enz. De verwarming hoeft niet meer aan.
  Succes met het zoeken.

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Janny ik vind zo'n oude zandstenen schouw zo mooi. Die had ik zo graag willen hebben... Maar ja het prijskaartje wat eraan hing heeft me toch weerhouden. Het schijnt ook dat de afgifte van warmte van zo'n schouw of een open haard veel minder is dan van een houtkachel. Daarom hebben wij bewust voor een houtkachel gekozen, een Janus. Google daar maar eens op. Wel wil ik je aanraden om goed na te denken over de plek waar je hem wilt plaatsen. Bij ons staat de kachel bij de zithoek, en dat is al gauw (te) warm. Had hem toch liever centraler in de kamer willen hebben ( lees ook dichter bij de keuken) wij hebben ook vloerverwarming, dus de kachel is meer als extra en voor de gezelligheid. Snap je het nog? Hihi. Fijn weekend en succes met nadenken. Groetjes, Nancy

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Franse Kennissen hebben een kleine Deense houtkachel staan die enorm veel warmte geeft. Mooi strak geen schouw maar een zwarte pijp naar boven, ik ben er helemaal weg van.

  Succes met zoeken hoor.
  lieve groet
  Hermine

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Blogmaatje wel, maar hier kan ik je niet mee helpen.

  BeantwoordenVerwijderen