anyone who keeps the ability to see beauty never grows old - Franz Kafkamaandag 7 oktober 2013

amaryllis...

Op een schaaltje ergens achteraf lagen nog steeds twee amaryllisbollen die vorig jaar verschillende mooie witte bloemen gaven. Na de bloei knipte ik de verlepte delen af en vergat ze. Een poosje geleden ontdekte ik ze ineens weer :-)
Tot mijn verbazing zie ik dat ze gaan uitlopen. Er zitten weer groene punten aan en ik ben zeer benieuwd of ze ook bloemen gaan vormen.
Grappig, he? Weet iemand hoe dat zit met die bollen?

 

13 opmerkingen:

 1. O wat een verrassing! Ik heb geen idee of er nu weer bloemen aan komen.. Ik ben benieuwd :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi, voor zover ik weet kun je ze na 1 keer bloeien weg gooien, misschien heb je geluk en komt er nog iets moois uit.

  Ik ben benieuwd, groet, marjonel

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een cadeautje. Houd ons op de hoogte. ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi he, ze zijn altijd zo decoratief. Grappig dat ze weer uitlopen, ik gooi ze op een gegeven moment weg, maar dit is echt een verrassing bij jou, ze doen het nog hihi ;-)

  Liefs Monica

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bij mij drogen ze op een gegeven moment uit en gooi ik ze weg. Maar als je ze op een goede plek legt kun je ze goed bewaren en het jaar erop weer gebruiken. Ze horen eigenlijk ook gewoon met het voorjaar in de grond, en dan in het najaar worden ze in de schuur gelegd om ze het jaar erop weer te poten in de tuin. Maar ja, wij leggen ze liever op een schaal..hihi. Wel een leuke verrassing...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuke verrassing! Ik ken ze eigenlijk niet, dus durf niet te zeggen of dit gebruikelijk is. Maar fijn is het wel! Mooi geheel zo op tafel!

  Groetjes, Cynthia

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een mooi vergrijsd geheel zo op je tafel.
  ik vind de bollen zo ook mooi, met alleen de groene punten.
  Ik kan je ook niet vertellen of ze nog gaan bloeien.

  Fijne Dag,
  Inge, my choice

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hier staat ook een amaryllis bol in een hoekje, waarvan ik het vermoeden heb dat het groene blad telkens een stukje langer wordt. Millimeter voor millimeter, het gaat niet hard. En dat terwijl ik er de afgelopen maanden helemaal niet naar omgekeken heb.

  Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Zou best kunnen dat ze weer uitlopen. Het zijn natuurlijk bollen en rond de kerstdagen liggen ze overal. Misschien dat ze door het warme weer, nu al uitkomen. Ziet er gezellig uit bij je hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Volgens mij is het zo dat er na een rustperiode weer gewoon gebloeid kan worden met bollen. Dus.... op naar de volgende bloei! (dit zijn toch ook herfst/winter bollen? Dus....)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ze liggen daar in ieder geval mooi als decoratie. Ik dacht ook dat je bollen gewoon over kon houden, dus ze zullen wel weer gaan bloeien.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Volgens mij zijn het toverbollen;)

  Spannend.
  Hermine

  BeantwoordenVerwijderen