anyone who keeps the ability to see beauty never grows old - Franz Kafkamaandag 23 september 2013

violier at home...

Afgelopen zaterdag bezocht ik Violier at Home in Bennekom (http://www.deviolier.com/deviolier/violier_at_home).
Een poosje geleden heeft Martine van het blog Impression-Lifestyle al een logje geschreven over Wulf van de Pol en zijn mooie huis dat hij elke zaterdag openstelt. Nu is Bennekom voor mij een ritje van een kwartiertje dus het proberen waard, dacht ik.
En wat werd ik verrast bij binnenkomst in dit mooie woonhuis/annex inspiratieplaats/annex winkel.
Net als Martine moest ik aanvankelijk een drempel overwinnen om een privéhuis binnen te gaan, dat is toch altijd lastiger dan een "echte" winkel. Maar zoveel meer inspirerend eigenlijk ook dan een winkel; je ziet alles direct toegepast.
Wulf en zijn vriend hebben dit 30er jaren huis geweldig ingericht en gedecoreerd. In deze tijd van het jaar natuurlijk ook met mooie herfstcreaties. Dat is ze wel toevertrouwd want ze hebben in Veenendaal ook een prachtige bloemen-/woonzaak.
Het huis is sober en stoer ingericht maar gelukkig niet somber en donker. Helemaal mijn smaak want ik heb licht en lucht nodig om me gelukkig te voelen.  En hoewel het zeker geen groot huis is, straalt het zowel grandeur als gezelligheid uit.
Dit huis heeft prachtige Carte Colori verf op de muren, stoere woonitems, linnen gordijnen en last but not least heel erg mooie groendecoraties. Voor het raam met de luiken een enorme hopkrans, op de sokkels grote vazen met stronken, bessen, hop en/of witte pompoentjes, op het banktafeltje een verweerde poer met groen/witte herfstdecoratie.
Ik ben dermate gecharmeerd van deze stijl dat ik Wulf gevraagd heb eerdaags eens bij ons te komen kijken en wat advies te geven.  Ik kijk daar echt naar uit!
Dank Wulf (en zus) voor de leuke ontvangst met koffie en lekkers en dank aan Martine voor de goede tip!
  

13 opmerkingen:

 1. Wat leuk dat je ook daar geweest bent en leuk om weer foto's te zien. Wauw die hopkrans is echt te gek!!

  Liefs Monica

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk dat je er geweest bent en net zo enthousiast als ik. Wat ziet het er weer mooi uit, prachtig die herfstdecoraties. De hopkrans vind ik ook te gek. Tja, eigenlijk vind ik alles erg mooi en sfeervol :)
  Een fijne dag, liefs Martine

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat ziet er allemaal heel smaakvol uit, prachtige hopkrans!

  Groetjes, Marjonel

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een vriendin van mij is er laatst ook geweest en zij was ook zo enthousiast. Ze vond het een prachtig huis, leuk om nu foto's te zien van hun inrichting. Het staat hier ook in de planning om het huis een keer te bezoeken. Ik ben benieuwd of hij bij jou thuis met verrassende adviezen komt.

  Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi die foto's en die krans waaw héél mooi !

  Liefs Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat ziet er allemaal wel heel mooi uit.
  Ik ben ook helemaal weg van hun stijl...en ja die krans.....SUPER.

  Fijne Avond,
  Inge, my choice

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuke tip Janny! Het ziet er prachtig uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. De winkel in Veenendaal heb ik weleens bezocht, maar vind het daar zo propvol staan in een kleine ruimte... Dan is het huis leuker om te zien, denk ik...
  Ben benieuwd wat hij jou voor adviezen gaat geven.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dapper dat je toch die drempel overstapte.. zelf heb ik er ook nogal moeite mee om ergens binnen te gaan als ik al weet dat ik alleen maar wil kijken, dat ze dus sowieso niks aan me zullen verdienen.. Maar fijn dat ik dan bij andere bloggers via de foto's toch de sfeer kan proeven ;-)
  Ik ben benieuwd naar het advies dat je zult krijgen..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja Corine, het is inderdaad anders om een bewoond huis in te stappen. Ik had dat bijvoorbeeld bij De Beukenhorst heel erg. Maar door de hartelijke ontvangst bij Wulf ben je snel over dat onwennige gevoel heen. Bovendien stelt Wulf natuurlijk niet zo maar zijn huis open. Daar komen voor hem ook nuttige zaken uit voort. Dus werkt het ook tweezijdig.
   Janny

   Verwijderen
 10. Zo is het wel een erg leuke manier om de spullen meteen in de juiste omgeving te zien en niet in een volgepropte winkel.

  BeantwoordenVerwijderen