anyone who keeps the ability to see beauty never grows old - Franz Kafkamaandag 24 juni 2013

nog te wensen voordat...

Toen we laatst met een groep vrienden een brunch bij ons thuis hadden, was het gesprek zeer geanimeerd, ongetwijfeld mede door het mooie weer, het lekkere eten en drinken.
Op zulke dagen lijkt het leven vanzelfsprekend, makkelijk, soepel en voorspoedig. Iedereen vergeet voor even de minder mooie dingen, de teleurstellingen, zorgen en/of wijkende gezondheid. Kortom: het was one of those days!
Op een gegeven moment deden we weer "een rondje". Dat is nogal in zwang bij onze vriendengroep. Een rondje met meningen, ideeën of verwachtingen over van alles en nog wat.
Nu ging het over wat we allemaal nog wilden doen voordat we 75 jaar waren.
Bij de meeste van ons is tot daar nog zo'n 15 of 10 jaar te gaan. Er zijn gepensioneerden, vutters maar ook werkenden in de groep. De meesten hadden wel één of meerdere dingen die ze nog wilden ervaren of doen. Daarnaast zeiden de meesten te hopen dat hun leven op de huidige manier zou mogen doorgaan. En natuurlijk dat wij (en de onzen) gezond mogen blijven.
Het was heel leuk te horen wat iedereen nog graag verwezenlijkt zou willen zien. Veel reizen, was een veelgehoorde wens: naar India, New York of Marokko, het bezoeken van een bepaalde plek met een herinnering, mooi vrijwilligerswerk...en een enkele pikante wens was er natuurlijk ook:-)
Mijn wens was dat ons leven mag blijven zoals het is, gelukkig en gezond. Daarnaast zou ik nog een boek willen schrijven, al is dat wel ambitieus. Hoeft geen boek te zijn dat professioneel wordt uitgegeven, mag ook in eigen beheer. Ik schrijf al geruime tijd korte verhalen en een compleet boek lijkt me een uitdaging.
En ja: we beseffen allemaal dat je wensen niet te lang moet uitstellen, zeker op onze leeftijd:-).
De dagen na de brunch ben ik dus een aantal ideeën gaan uitwerken. Heb veel speurwerk verricht om bepaalde feiten te checken, en een voorlopige verhaallijn uitgezet. Van daaruit ga ik nu heel voorzichtig de eerste schreden zetten op het pad naar een boek! Ik weet wel dat Jan en alleman tegenwoordig wil schrijven en dat dat echt niet altijd mooie producten oplevert, maar wat heb ik te verliezen? Schaar ik me hoogstens in de grote groep "would-be" hobbyschrijvers.
Mijn I-pad gaat in de vakantie mee, zodat ik ook in Frankrijk verder kan. Want nu het kriebelt, kan ik er moeilijk mee stoppen.
Of ik het kan weet ik niet, maar ik gá ervoor!

17 opmerkingen:

 1. Ik weet zeker dat het goed gaat komen.
  ik vind je posten ook altijd al leuk om te lezen.
  Ik zou zeggen...DOEN...

  Fijne Avond,
  Inge, my choice

  BeantwoordenVerwijderen
 2. HEt is in ieder geval luek om te doen, ook als je er geen miljoenen van gaat verkopen! Maar wie weet....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh Janny, wat gaaf,een boek schrijven!
  Don't dream your life, live your dreams. Dus doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk, leuk, leuk, DOEN. Het geeft zoveel plezier met zoiets bezig te zijn. Ook ergernis wanneer het niet lukt. Maar op de een of andere manier is dat ook o.k. Het is fijn om iets uit niets te toveren.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk zeg dat je een boek gaat schrijven! Ben heel benieuwd.

  Groet, Marjonel

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Janny, dat is toch geweldig! Je korte verhalen lezen als een trein en dat boek gaat je zeker lukken. En zo niet, dan heb jij het mooi geprobeerd! Maar nogmaals, ik reken op een goede afloop. Ik wens je vooral veel plezier bij het schrijven toe :D

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een mooi gebruik zeg zo'n rondje. En gewoon doen waar je van droomt hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Al zou je het alleen maar doen voor jezelf, het is een geweldige uitdaging. Het lijkt zo makkelijk als je een boek leest, maar het valt echt niet mee om een boeiende verhaallijn te schrijven die ook nog eens vlot loopt. Veel succes, geef je af en toe de tussenstand aan?

  Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 9. De een blijft er alleen maar van dromen en jij doet het gewoon.
  Echt ontzettend stoer, succes!!

  Liefs Monica

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Waarom zou je je wens niet uit laten komen? Wie weet wat er van komt. Zet hem op!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik zag je reactie op mijn blog, bedankt.. leuk!
  Je had een vraag gesteld over de kleur van de kast, deze heb ik beantwoord..weet niet of het aangekomen is maar bij deze ,de kast heb ik zo gekocht.
  Wat leuk dat je een boek gaat schrijven...succes!
  Groetjes, Dorine

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hej Janny, wat goed dat je dit gaat doen en zelfs al stappen hebt gezet. Ik wens je vooral veel plezier met het werken eraan. Fijn weekend,

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Succes en vooral veel plezier ermee.Ik heb weleens een kort verhaal van je gelezen ,op je blog . Vond het wel verrassend!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. dat is een mooi voornemen! ik wens je veel inspiratie (en doorzettingsvermogen!)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Doen! het geeft zoveel vreugde. het is al weer een paar jaar geleden dat mijn boek uitkwam, wel bij een echte heuse uitgever, Zo af en toe ontvang ik nog een paar euro voor de verkochte exemplaren en ook van de bibliotheek ontvang ik 1 keer per jaar een heel klein beetje leengeld. Da's altijd wel heel erg leuk. Ik ben inmiddels wel met een tweede boek bezig, maar ik heb dat even op een laag pitje gezet. Daar ga ik straks mee verder, als ik gestopt ben met werken.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Strak plan, dat boek schrijven! Moet je echt doen!!!

  BeantwoordenVerwijderen