anyone who keeps the ability to see beauty never grows old - Franz Kafkamaandag 26 november 2012

mooi weekend met Het Depot en Seizoen en Stijlroute...

Hoewel het weer niet echt meewerkte was afgelopen weekend toch heel geslaagd.
Op vrijdag ging ik met mijn chapter van de RHS naar Het Depot in Wageningen. Dat was ongelofelijk de moeite waard:
Het Depot is een permanente tentoonstelling over hedendaagse beeldhouwkunst van torsen en fragmenten. De stichting Utopa geeft beeldhouwers hier steun in de rug (leuke woordspeling) door beurzen en opdrachten te verstrekken, door hun werk te tonen en de mogelijkheid te bieden om te verkopen. Anders dan in een museum dus. De oude villa Hinkeloord, waar Het Depot in is gevestigd, heeft zo'n prachtige architectuur dat dit al een bezienswaardigheid op zich is.
De (heerlijke) lunch gebruikten we in Linnaeus, het restaurant van de beeldengalerie. Het heeft een eerlijke keuken met als specialiteit groenten en vergeten groenten. De groenten en kruiden komen uit de directe omgeving en zijn dagelijks vers. Dat geldt overigens voor alle ingrediënten die gebruikt worden. Daar ben ik dol op dus ik kocht gelijk het boek: Van boer tot bord van Heidi Kuin. Het is een kookverhalenboek met daarin de verhalen van negentien biologische producenten en ondernemers in deze regio. Er staan daarnaast ook veel mooie recepten in. Daar gaan we nog veel plezier aan beleven. Heerlijk dat ik nu al deze adressen (met beschrijving) bij de hand heb.
Ook het park waar Het Depot in staat, is de moeite waard, zeker in de zomer.
Kortom: een heerlijke omgeving. Kunst, natuur en gastronomie op één plek binnen handbereik, wat wil je nog meer?
En hoewel ik hier al eerder was zal het vast niet voor het laatst zijn !
Zaterdag deed ik met Oudste de Seizoen en Stijl route in de Betuwe. Een prachtige gelegenheid om binnen te kijken in karakteristieke en sfeervolle boerderijen en huizen in Ochten en IJzendoorn.
Ze waren ingericht met schitterende kransen en groendecoraties van Seizoen en Stijl, de prachtige winkel in Ochten, waar ik zo dol op ben. Wij kregen een kijkje in huizen die zij inrichtten en die voor deze gelegenheid opengesteld waren. We zijn beiden zeer geïnspireerd geraakt en Oudste heeft veel ideeën kunnen opdoen voor hun "nieuwe/oude" boerderij.
En hoewel zowel de heen- als de terugreis veel oponthoud meebrachten (files, TomTom die er mee ophield, verkeerde afslag genomen:-) had ik het niet willen missen.
Wat een mooi initiatief van Seizoen en Stijl en wat goed georganiseerd!

14 opmerkingen:

 1. Mooi, dat beeldhouwwerk! Leuk weekend dus.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Druk en inspirerend weekendje heb je achter de rug. Ik heb ook zo genoten van de Seizoen en Stijl route. Kwam helemaal opgeladen en vol met ideetjes thuis.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een inspirerend weekend. Leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik was dit keer op de christmasfair,vindt m niet zo inspirerend dit keer ,Khad beter de tour kunnen doen,zag er fantastisch uit op de foto's van div bloggers ,dus hopelijk volgend jaar een nieuwe kans ? Jammerjammer een gemiste kans ...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een heerlijk weekend had je. Beiden lijken mij ook leuk! Lieve groet,

  BeantwoordenVerwijderen
 7. De On Route was geweldig hè, leuk dat je dochter daar veel inspiratie op heeft kunnen doen. Ik vond het wel wennen bij thuiskomst hihi!

  Een fijne avond! Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dat waren interessante, veelzijdige dagen. Wat me erg aansprak was dat verhaal over de groente. Van boer tot bord en zo. Het sprak me erg aan. Eigenlijk zouden we veel meer rechtstreeks bij de boer moeten kunnen kopen. Lekker, vers en een stuk minder duur. Zoals die keer in Tubbergen toen we op een boerderij kwamen die een eigen winkeltje had en waar je zelf je vruchten kon plukken. Dat soort initiatieven, daar houd ik van.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuk dat je een reactie achter liet, ik verzamel alle posten voor Jose. En wie weet is de boerderij van je dochter ooit ook een stopplaats op de On Route..
  Fijn dat je zo'n fijne dag had.

  Lieve groet Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat leuk, hubby is van het beeldhouwwerken, ik meer van de lunch. Dus dat zou wel eens heel goed samen kunnen gaan ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik houd van de stijl van Seizon en Stijl. Eenvoud vind ik mooier dan glans en glitter.
  Heel verstandig dat je jezelf trakteert op dergelijke weekenden! Zeker samen met een dochter.
  Fijne zondag nog, Janny.
  liefs, Kakel

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dus met de RHS iets ondernomen. Leuk om te lezen. Wij gaan zaterdag as. naar Groningen. Ik kom er vast nog op terug.

  BeantwoordenVerwijderen