anyone who keeps the ability to see beauty never grows old - Franz Kafkamaandag 20 augustus 2012

weer terug naar het leven van alledag....

De vakantie is over…
Hubbie is vandaag gaan werken en is ook al weer met zijn politieke werk bezig na zeven hele lange weken vakantie.
Ik ben weer gestart met de maandagse schilderlessen, verrichtte weer huishoudelijk werk, deed boodschappen, liet de hond uit en...
Raar, maar elke dag doe ik de dingen weer op dezelfde manier, lees ik dezelfde krant en kijk ik naar dezelfde programma's. Ik ben weer helemaal terug in de gewoonten van alledag.
(Ja, natúúrlijk ben ik weer terug in het leven van alledag...wat had ik dan gedacht?)
Uiteraard heb ik een aantal ervaringen opgeslagen en die zullen vast wel een rol gaan spelen, op welke manier dan ook. Het is wellicht nog te vroeg om daar wat zinnigs over te zeggen.
Maar toch merkwaardig hoe snel een vakantie weer naar de achtergrond is verschoven en hoe rap je je weer bekommert om de dingen waar je voor die tijd ook mee bezig was.
En hoewel ik het eigenlijk wel wist, vind ik het toch een beetje teleurstellend dat ik weer in sneltreinvaart in de mallemolen van het "gewone leven" zit.
Een béétje jammer maar, hoor.
Want er zijn veel dingen om naar uit te kijken, niet in de laatste plaats de geboorte van ons eerste kleinkind!
En daar verheug ik me waanzinnig op!
Maar hoe is dat bij jullie? Hernemen jullie ook zo snel weer je dagelijkse gewoonten? Of zijn jullie wel in staat om vakantie-ervaringen te integreren in je leven?
En doe je dingen daarna geheel anders?

12 opmerkingen:

 1. De koffer is volgens mij al gevuld met spulletjes voor jullie kleinkind. ;o)
  Ik was altijd heel blij om weer thuis te zijn en mijn draai terug te vinden. De enige grote beslissing die we ooit namen was onze verhuizing naar het zuiden. Want waarom gingen we niet gewoon wonen in de streek die ons zo lief was? Dus dat deden we uiteindelijk ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Was maar waar dat je na vakantie het heel anders gaat doen.
  Dacht jaren dat ga ik doen.
  Nu doe ik dat niet meer Gewoon beetje kalmpjes aan beginnen en me niet gek laten maken .. Dat is een regel die ik er wel in wil houden. Nu alles weer schoon in de kast ligt ga ik langzaam aan mijn draai weer vinden. En ook wij verwelkomen kleinkind nr 5 dit jaar....... Spannend he?
  Mooie vakantie hadden jullie...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind het wel weer prettig dat de vakantie voorbij is... misschien ook omdat juist ik dan weer iets meer vrijheid heb (tussen de structuur van het halenbrengen door)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, klopt, bij thuiskomst is het vakantiegevoel over het algemeen weer snel verdwenen. Maar toch....ik kan er ook flink van nagenieten hoor, heb weer lekker veel inspiratie opgedaan en ik zit boordevol met nieuwe ideeën. Of ik dingen anders ga doen? Mmm... een tweede huisje in Frankrijk aanschaffen misschien.... Zou het graag willen maar helaas werkt mijn bankrekening niet mee ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik voel me wel een beetje hetzelfde eigenlijk. Het enige wat echt verandert is dat er weer bedtijden ingevoerd worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja zo gaat dat ,we moeten weer eten dus boodschappen doen ,huis schoonmaken ,tuin staat vol onkruid als je thuis komt dus hup daar ga je weer ....
  Ach ik hou wel van wat regelmaat :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Vanaf de eerste minuut thuis (nou ja, ietsie overdreven ;-) ) ben ik weer volop thuis. Niet leuk, maar zo is 't. Daarom ben ik op vakantie ook echt eruit. En bloggen blijft leuk, uit en thuis ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. IK heb wel moeite om het ritme te vinden, maar de gewoonten zijn er weer na de eerste dag. Zoals het tijdstip van eten, de programma's waar ik graag naar kijk enz.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Als ik thuis ben probeer ik de dingen die ik mij had voorgenomen in de vakantie want dan kun je in alle rust even goed relativeren goed vast te houden....Maar geloof mij als ik dit een dag vol hou is het al lang....Voor je het weet zit je weer helemaal in de molen van voor de vakantie...Jammer eigenlijk maar het geeft natuurlijk ook wel rust...Wat leuk trouwens dat jullie binnenkort Opa en Oma worden....SUPER LEUK HOOR !!!Een felicitatie is dit zeker waard.Nog een fijne dag en een lieve groet....ELLY.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hallo Janny,
  Na alle overweldigende indrukken die je hebt opgedaan kan ik me voorstellen dat je in het begin ook een beetje als een outsider tegen je eigen dagelijkse bezigheden aankijkt. Ik vond dat altijd heel vreemd na een hele lange buitenlandse reis: dat alles thuis hetzelfde was gebleven en jij had de wereld aan ervaringen op gedaan en wat was hier dan gebeurd?! Tja, en helaas zijn daar dan toch weer de alledaagse dingen die op je wachten. In je hoofd en met de foto's om te bekijken kun je zo weer terug reizen in de tijd!
  Fijne tijd en geniet nog na!
  Groeten,
  Jacoba

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hier gaat alles eigenlijk vrij snel weer zijn gang. Echt veranderen doet zo'n vakantie niets. Je hebt er alleen een fijne ervaring bij, maar dat is op zichzelf al heel bijzonder.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. misschien ben je wel terug naar het leven van alledag. maar toch niet helemaal. in je hoofd dwarrelen vast af & toe beelden uit indonesie, als je op straat rondloopt mis je misschien even de oosterse geuren en kleuren en als je de nette hollandse buurten ziet, denk je onwillekeurig in een flits aan de drukke kampongs.
  jullie indonesiereis was zeker ook een levensreis ...

  BeantwoordenVerwijderen